Saoto met paksoi en woknoedel

Home Recepten
Saoto met paksoi en woknoedel
Afbeelding van Saoto met paksoi en woknoedel
Afbeelding van Saoto met paksoi en woknoedel

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

STAP 1: Paksoi (met stengel in kleine stukjes) in ruim water koken, afgieten en apart zetten.
STAP 2: Woknoedel volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 3: Eieren hard koken.
STAP 4: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; afscheppen, afkoelen en in stukjes pluizen.

2. Saoto:

STAP 5: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 360 ml Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 340 ml kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt), pimentkorrels, laos en kentjoer, omroeren en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken; tussentijds omroeren.

TIP: Probeer ook deze gerechten: Sandhia's Saoto Soep en Kookvideo's.

Serveertip: Saoto per persoon in een soepkom als volgt serveren; zet in de kom een ei en naar wens paksoi, woknoedel, gepluisde kip, taugé, gebakken uitjes, en mini friet (naturel), giet Saoto erover. Voeg naar smaak Sandhia's rode peper sambal toe.

Variatietip: Serveer ook eens met wontonballetjes.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Saoto met paksoi en woknoedel

1. Voorbereiding:

STAP 1: Paksoi (met stengel in kleine stukjes) in ruim water koken, afgieten en apart zetten.
STAP 2: Woknoedel volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 3: Eieren hard koken. 
STAP 4: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; afscheppen, afkoelen en in stukjes pluizen. 

2. Saoto:

STAP 5: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 360 ml Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 340 ml kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt), pimentkorrels, laos en kentjoer, omroeren en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken; tussentijds omroeren.

Ingrediënten
- 1. Voorbereiding: - 1 bos paksoi - 150 gr woknoedel - 6 eieren - 350 gr kipfilet (voor gepluisde kip)    - zonnebloemolie       - 2. Saoto: - 1.75 liter water   - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (vers bereide soepmix) - 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare) - 100 gr gebakken uitjes - 4 takken verse selderij - 4 pimentkorrels (hele) - 3 cm verse laos (fijn geraspt) - 3 cm verse kentjoer (fijn geraspt) - 3. Toevoegen tijdens het serveren: - paksoi - woknoedel - hard gekookte eieren - gepluisde kip                                   - 180 gr taugé - 180 gr gebakken uitjes - 180 gr mini friet naturel (aardappelstokjes)