Saté Paramaribo (saté met pinda sambel)

Home Recepten
Saté Paramaribo (saté met pinda sambel)
Afbeelding van Saté Paramaribo (saté met pinda sambel)
Afbeelding van Saté Paramaribo (saté met pinda sambel)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet(in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.

  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk de saté halverwege met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is..
  • 2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):
  • Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Gerechten: Saté en Spiesjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over de saté.  

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met lamsvlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Rudy 7 september 2018 11:00
5/5
Vanavond de heerlijke Nasi gerechten met Sate bereiden met de lekkere Faja Lobi Zuurgoed erbij, gaat een groot feestje wordennnnn !!
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Test 1 mei 2020 10:49
5/5
FAJA LOBI Pinda Sambel Trafasie 200 gram geweldig
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Saté Paramaribo (saté met pinda sambel)

Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.

  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk de saté halverwege met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is..   
  • 2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):
  • Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.
Ingrediënten
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gram kippendijen- of kipfilet  - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's) - satéstokjes