Saté Speciaal (de lekkerste Javaanse saté)

Home Recepten
Saté Speciaal (de lekkerste Javaanse saté)
Afbeelding van Saté Speciaal (de lekkerste Javaanse saté)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Saté Speciaal:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie Speciaal aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 10 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.

2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook deze Sandhia’s Gerechten: Saté en Spiesjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over Saté Speciaal, serveer met Sandhia’s Salade of met Ovenaardappels.

Variatietip: Varieer de kippendijenmet vlees naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
willempie 5 juli 2021 11:56
5/5
Jullie sate recepten zijn verrekte goed mensen dit mag wel bekender worden
Nynke 7 juni 2021 22:05
5/5
Echt dit broodje turks javaanse sate was zoo om te smullen!! 🤗
Devy 4 juni 2021 10:35
5/5
Yangtori sate smaakt heerlijk op de BBQ met honing erover tijdens het BBQ-en, aanrader. 😋😻
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Arnold 9 maart 2021 09:26
5/5
Echt waar gewoon lekker frietjes met een sate en jullie pinda sambel damn wat een klassieker met een twist.
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Rudy 7 september 2018 11:00
5/5
Vanavond de heerlijke Nasi gerechten met Sate bereiden met de lekkere Faja Lobi Zuurgoed erbij, gaat een groot feestje wordennnnn !!
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
10 sterren 26 juli 2021 07:04
5/5
Verre van slecht, sterker nog, heel goed. Echt gewoon een zeer mooi kookboek zonder poespas en werkende recepten, niet een zakkenvuller die het uitbrengt voor commercieel gewin.
Tink 25 juli 2021 10:52
5/5
Een uitmuntend culinaire toevoeging aan de kookboeken in Nederland.
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...
Dyna 19 juli 2021 08:14
5/5
Een boek die een 10 verdiend. Tip voor de volgende keer: Meer van die gouden koordjes erin, jullie hebben er nu 1, waardoor ik 1 recept kan bewaren. Maar met dit verrukkelijke kookboek blijf je bladeren en wil je ook die bewaren, waardoor je gaat vouwen en het een lelijk boekje wordt. Minimaal 5 zou super zijn. Puur feedback voor deel 6 hoor, voor de rest niks negatiefs en zeker gewoon 5 sterren aangeklikt. ...
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣
Uiltje 16 juli 2021 08:57
5/5
Heerlijke recepten gegoten met heerlijke producten. Van onze familie zeker 5 sterren van de 5.
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Dinez 11 juli 2021 13:13
5/5
Beoordeling van 5 sterren voor de website, producten en presentatie.
Dinn 8 juli 2021 15:08
5/5
Jullie rollade kip recept is voortreffelijk. Echt bij geen enkel merk heb ik dat ieder recept/product altijd lukt en bevalt word zo vrolijk van jullie merk 😚
Lise 6 juli 2021 08:44
5/5
Toen mijn zus jullie producten ging gebruiken en ik de geur rook was ik ook verkocht! Sinds 5 jaar wisselen we recepten met elkaar uit, delen we leuke creaties en zien we elkaar hierdoor lek ker vaak. Zo zie je wat lekker eten kan doen ❤️ ...
Jamie 5 juli 2021 08:16
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Lena 1 juli 2021 12:17
5/5
De roti van Faja Lobi, de handgemaakte uit de diepvries beste ooit. Mijn moeder en oma maakte deze vroeger precies zo met die smaak damnnnnn mang 😇😱

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Saté Speciaal (de lekkerste Javaanse saté)

1. Saté Speciaal:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie Speciaal aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 10 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.

2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

Ingrediënten
- 1. Saté Speciaal: - 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 500 gram kippendijen- of kipfilet - zonnebloemolie - satéstokjes - 2. Pinda Sambel Trafasie: - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's)