Saté Speciaal (de lekkerste Javaanse saté)

Home Recepten
Saté Speciaal (de lekkerste Javaanse saté)
Afbeelding van Saté Speciaal (de lekkerste Javaanse saté)
Afbeelding van Saté Speciaal (de lekkerste Javaanse saté)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Saté Speciaal:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie Speciaal aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 10 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.

2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook deze Sandhia’s Gerechten: Saté en Spiesjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over Saté Speciaal, serveer met Sandhia’s Salade of met Ovenaardappels.

Variatietip: Varieer de kippendijenmet vlees naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Rudy 7 september 2018 11:00
5/5
Vanavond de heerlijke Nasi gerechten met Sate bereiden met de lekkere Faja Lobi Zuurgoed erbij, gaat een groot feestje wordennnnn !!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Laetitia 23 oktober 2020 13:11
5/5
Zeer goed geschreven en uitgewerkt, dit verdiend zeker 10 sterren. Je kan er 5 max geven vandaar de 5 sterren.
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Saté Speciaal (de lekkerste Javaanse saté)

1. Saté Speciaal:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie Speciaal aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 10 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.

2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

Ingrediënten
- 1. Saté Speciaal: - 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 500 gram kippendijen- of kipfilet - zonnebloemolie - satéstokjes - 2. Pinda Sambel Trafasie: - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's)