Sjoerkoro ''Sranang'' (Sandhia's zuurkool met Moksie Metie)

Home Recepten
Sjoerkoro ''Sranang'' (Sandhia's zuurkool met Moksie Me...
Afbeelding van Sjoerkoro ''Sranang'' (Sandhia's zuurkool met Moksie Metie)
Afbeelding van Sjoerkoro ''Sranang'' (Sandhia's zuurkool met Moksie Metie)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Kook Masterbeef Zoutvlees 30 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af.
  • STAP 2: Bereid de zuurkool volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Knoflook (uitgeperst) aan Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen, goed mengen en de varkenslappen, Masterbeef Zoutvlees en de braadworst hiermee 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van te voren.

2. Moksie Metie:

  • STAP 4: Verdeel het gemarineerd varkensvlees, Masterbeef Zoutvlees en de braadworst op een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 5: Rooster de varkenslappen en Masterbeef Zoutvlees 20-25 minuten in de oven op 200 graden, voeg de laatste 10 minuten de braadworst hieraan toe.
  • STAP 6: Snijd het varkensvlees, Masterbeef Zoutvleesen en de braadworst na het roosteren in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Masterbeef Zoutvlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Verdeel het geroosterd vlees en de braadworst over de zuurkool; schenk de saus erover.

Variatietip: Voeg 2 eetlepels honing of Sweet Chili Trafasie aan de zuurkool toe of voeg rum naar smaak aan de marinade toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sjoerkoro ''Sranang'' (Sandhia's zuurkool met Moksie Metie)

1. Voorbereiding: 

  • STAP 1: Kook Masterbeef Zoutvlees 30 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af.
  • STAP 2: Bereid de zuurkool volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Knoflook (uitgeperst) aan Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen, goed mengen en de varkenslappen, Masterbeef Zoutvlees en de braadworst hiermee 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van te voren.

2. Moksie Metie: 

  • STAP 4: Verdeel het gemarineerd varkensvlees, Masterbeef Zoutvlees en de braadworst op een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 5: Rooster de varkenslappen en Masterbeef Zoutvlees 20-25 minuten in de oven op 200 graden, voeg de laatste 10 minuten de braadworst hieraan toe.  
  • STAP 6: Snijd het varkensvlees, Masterbeef Zoutvleesen en de braadworst na het roosteren in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren. 
Ingrediënten
- 250 gr Masterbeef Zoutvlees - 2 pakjes (á 500 gram) zuurkool - 2 teentjes knoflook - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade) - 250 gr varkenslappen - 300 gr braadworst - boter