Snelle Chicken Curry met krieltjes en boontjes

Home Recepten
Snelle Chicken Curry met krieltjes en boontjes
Afbeelding van Snelle Chicken Curry met krieltjes en boontjes
Afbeelding van Snelle Chicken Curry met krieltjes en boontjes

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Sperziebonen (in stukjes gesneden) 4 minuten in ruim kokend water gaarkoken en afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti of Roti Kip Masala, kippenbouillon poeder, Madam Jeanette peper en krieltjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 20 minuten met deksel op pan op matig vuur laten sudderen; af en toe omscheppen.
  • STAP 6: De laatste 5 minuten sperziebonen en tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen en enkele minuten laten sudderen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Eenpans Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met rijst, brood of roti; voor een pittiger smaak, gebruikt Roti Sambal Trafasie.  

Variatietip: Voeg in stap 4 twee eetlepels kokosmelk toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jan 7 september 2020 11:01
5/5
Eerlijke en snelle levering. Boek bevalt ons goed
Bram 27 februari 2020 14:00
5/5
5 sterren, bedankt ook voor de snelle levering!
Nilsie 25 juli 2018 14:08
5/5
Wauw heerlijke recepten bedankt voor de snelle ontvangst ik ga dit weekend ermee aan de gang ben verrast.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Kawina 7 oktober 2020 15:24
5/5
Masala met boontjes mmm! Groot fan van jullie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Snelle Chicken Curry met krieltjes en boontjes
  • STAP 1: Sperziebonen (in stukjes gesneden) 4 minuten in ruim kokend water gaarkoken en afgieten. 
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti of Roti Kip Masala, kippenbouillon poeder, Madam Jeanette peper en krieltjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 20 minuten met deksel op pan op matig vuur laten sudderen; af en toe omscheppen.
  • STAP 6: De laatste 5 minuten sperziebonen en tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen en enkele minuten laten sudderen. 
Ingrediënten
- 200 gr sperziebonen - 5 el zonnebloemolie - 1 grote ui - 4-5 teentjes knoflook - 700 gr kippendijenfilet - 1 el  Faja Lobi Kruidenmix voor Roti of Faja Lobi Roti Kip Masala  - 1 el kippenbouillon poeder - plakje Madam Jeanette peper - 200 gr krieltjes (voorgekookt) - 175 ml water - ½ tomaat - Faja Lobi Roti Sambal Trafasie