Snesie Tahoe Speciaal (zoet-zure tahoe met Basmati rijst)

Home Recepten
Snesie Tahoe Speciaal (zoet-zure tahoe met Basmati rijs...
Afbeelding van Snesie Tahoe Speciaal (zoet-zure tahoe met Basmati rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
2. Snijd een flinterdun laagje van alle zijden van de tahoe af; snijd het hierna in blokjes, bak die lichtelijk enkele minuten in de olie, schep ze vervolgens af.
3. Sjalotjes (fijngesneden) aan de overgebleven olie toevoegen en lichtbruin bakken. Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), gebakken tahoe, de minimaïs (uitgelekt), paprika of winterwortel (in plakjes gesneden) toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
De laatste 5 minuten de bosuitjes (schuin gesneden) toevoegen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati. Ook lekker met pasta.

Variatietip: Vervang de tahoe met Quorn en garneer eens met rode uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
Carl 1 april 2021 08:38
5/5
5 sterren!
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Lesley 30 maart 2021 08:34
5/5
Kennis gemaakt met dit merk nadat je het in iedere toko ziet. Producten waar je erg tevreden mee mag zijn!
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...
Katinka 29 maart 2021 08:06
5/5
De mini vleesbroodjes echt wauw, die kruiden, dat je zoiets zelf kan maken. Dit is vanaf nu een vaste snack op ons menu :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Snesie Tahoe Speciaal (zoet-zure tahoe met Basmati rijst)

1. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
2. Snijd een flinterdun laagje van alle zijden van de tahoe af; snijd het hierna in blokjes, bak die lichtelijk enkele minuten in de olie, schep ze vervolgens af.
3. Sjalotjes (fijngesneden) aan de overgebleven olie toevoegen en lichtbruin bakken. Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), gebakken tahoe, de minimaïs (uitgelekt), paprika of winterwortel (in plakjes gesneden) toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
De laatste 5 minuten de bosuitjes (schuin gesneden) toevoegen.

Ingrediënten
- 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereid woksaus) - 4 stengels bosui - 5 eetlepels zonnebloemolie - 500 gram tahoe - ½ rode paprika of ½ winterwortel - 3 sjalotjes - 1 blik (425 gram) minimaïs - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)