Snesie Tahoe Speciaal (zoet-zure tahoe met Basmati rijst)

Home Recepten
Snesie Tahoe Speciaal (zoet-zure tahoe met Basmati rijs...
Afbeelding van Snesie Tahoe Speciaal (zoet-zure tahoe met Basmati rijst)
Afbeelding van Snesie Tahoe Speciaal (zoet-zure tahoe met Basmati rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
2. Snijd een flinterdun laagje van alle zijden van de tahoe af; snijd het hierna in blokjes, bak die lichtelijk enkele minuten in de olie, schep ze vervolgens af.
3. Sjalotjes (fijngesneden) aan de overgebleven olie toevoegen en lichtbruin bakken. Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), gebakken tahoe, de minimaïs (uitgelekt), paprika of winterwortel (in plakjes gesneden) toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
De laatste 5 minuten de bosuitjes (schuin gesneden) toevoegen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati. Ook lekker met pasta.

Variatietip: Vervang de tahoe met Quorn en garneer eens met rode uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Anyelissa 23 december 2020 11:03
5/5
Faja lobii super merk
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Marinke 22 december 2020 09:50
5/5
Waarom kende ik jullie nog niet???? Quarantaine heeft van me een chek kokkie gemaakt mede dankzij jullie!
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Linny 18 december 2020 16:54
5/5
DIKKE 10+!
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Snesie Tahoe Speciaal (zoet-zure tahoe met Basmati rijst)

1. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
2. Snijd een flinterdun laagje van alle zijden van de tahoe af; snijd het hierna in blokjes, bak die lichtelijk enkele minuten in de olie, schep ze vervolgens af.
3. Sjalotjes (fijngesneden) aan de overgebleven olie toevoegen en lichtbruin bakken. Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), gebakken tahoe, de minimaïs (uitgelekt), paprika of winterwortel (in plakjes gesneden) toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
De laatste 5 minuten de bosuitjes (schuin gesneden) toevoegen.

Ingrediënten
- 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereid woksaus) - 4 stengels bosui - 5 eetlepels zonnebloemolie - 500 gram tahoe - ½ rode paprika of ½ winterwortel - 3 sjalotjes - 1 blik (425 gram) minimaïs - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)