Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

Home Recepten
Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterd...
Afbeelding van Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Tomatenpuree mengen met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en daarna aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Losie Foroe (geroosterde kip):

Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover. Rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de andere helft van de marinade de laatste 5 minuten toevoegen voor een lekkere saus.
Snijd het vlees na het roosteren in schuine reepjes.

3. Eiermie:

5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakte) en peper hierin lichtbruin fruiten. Bosui (in kleine stukjes gesneden), paprika (in reepjes) en Knorr Aromat hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: Serveren met de Losie Foroe, Krupuk Trafasie, Zuurgoed, Gebakken Banaan, tomaat; schenk de saus over het vlees. Garneer met schijven hard gekookte eieren.

Variatietip: Serveer eens met 4 hardgekookte eieren en gehakte selderij. Voeg 2 eetlepels Satésaus Trafasie aan de saus toe. Garneer de saus met gebakken uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
7 juni 2021 07:59
5/5
Spaghetti Omoe Snesie (Sandhia's-Chinese spaghetti) gemaakt: Vroeger toen we klein waren gingen we in paramaribo bij een klein winkeltje altijd spaghetti eten, een smaak die ik nooit meer be n vergeten en doen denken aan de fijne tijden ❤️ Dit weekend kreeg ik zin in spaghetti en dacht ik ga op fajalobi kijken voor een leuk recept, ik maak de omoe snesie en dit geloof je nooit: Exact de spghetti van 30 jaar geleden wat ik me kon herinneren!! Bedankt hiervoor faja lobi, jullie blijven me keer op keer verbazen met recepten/producten die de smaak van suriname kenmerken. Blijf vooral ook doorgaan met de fusion recepten! 🥇🏆✅ ...
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Pien 30 juni 2020 09:13
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Dinn 8 juli 2021 15:08
5/5
Jullie rollade kip recept is voortreffelijk. Echt bij geen enkel merk heb ik dat ieder recept/product altijd lukt en bevalt word zo vrolijk van jullie merk 😚
Hil 27 mei 2021 08:34
5/5
Man o man die broodje kip masala van jullie hou op man wat goed
Raoul 21 april 2021 08:26
5/5
Jullie kip recepten zijn formidabel krijg ze altijd sappig en mals
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Karima 22 juli 2021 09:59
5/5
10 sterren
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Ursula 21 juli 2021 12:39
5/5
5/5 sterren. Gewoon goed, gewoon lekker, gewoon met makkelijke recepten te maken. 💪🙋🙆
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

1. Voorbereiding:

Tomatenpuree mengen met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en daarna aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Losie Foroe (geroosterde kip):

Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover. Rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de andere helft van de marinade de laatste 5 minuten toevoegen voor een lekkere saus.
Snijd het vlees na het roosteren in schuine reepjes.

3. Eiermie:

5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakte) en peper hierin lichtbruin fruiten. Bosui (in kleine stukjes gesneden), paprika (in reepjes) en Knorr Aromat hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - plakje Madam Jeanette peper - 4 stuks bosui, 1 kleine paprika, 3 sjalotjes - zonnebloemolie, 2tl tomatenpuree - 4 tl Knorr Aromat (poeder smaakverfijner met tuinkruiden) - Kotomisi Krupuk Trafasie (echte Sandhia's kroepoek) - 500 gram eiermie