Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

Home Recepten
Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterd...
Afbeelding van Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)
Afbeelding van Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Tomatenpuree mengen met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en daarna aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Losie Foroe (geroosterde kip):

Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover. Rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de andere helft van de marinade de laatste 5 minuten toevoegen voor een lekkere saus.
Snijd het vlees na het roosteren in schuine reepjes.

3. Eiermie:

5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakte) en peper hierin lichtbruin fruiten. Bosui (in kleine stukjes gesneden), paprika (in reepjes) en Knorr Aromat hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: Serveren met de Losie Foroe, Krupuk Trafasie, Zuurgoed, Gebakken Banaan, tomaat; schenk de saus over het vlees. Garneer met schijven hard gekookte eieren.

Variatietip: Serveer eens met 4 hardgekookte eieren en gehakte selderij. Voeg 2 eetlepels Satésaus Trafasie aan de saus toe. Garneer de saus met gebakken uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Pien 30 juni 2020 09:13
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

1. Voorbereiding:

Tomatenpuree mengen met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en daarna aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Losie Foroe (geroosterde kip):

Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover. Rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de andere helft van de marinade de laatste 5 minuten toevoegen voor een lekkere saus.
Snijd het vlees na het roosteren in schuine reepjes.

3. Eiermie:

5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakte) en peper hierin lichtbruin fruiten. Bosui (in kleine stukjes gesneden), paprika (in reepjes) en Knorr Aromat hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - plakje Madam Jeanette peper - 4 stuks bosui, 1 kleine paprika, 3 sjalotjes - zonnebloemolie, 2tl tomatenpuree - 4 tl Knorr Aromat (poeder smaakverfijner met tuinkruiden) - Kotomisi Krupuk Trafasie (echte Sandhia's kroepoek) - 500 gram eiermie