Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

Home Recepten
Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterd...
Afbeelding van Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)
Afbeelding van Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Tomatenpuree mengen met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en daarna aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Losie Foroe (geroosterde kip):

Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover. Rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de andere helft van de marinade de laatste 5 minuten toevoegen voor een lekkere saus.
Snijd het vlees na het roosteren in schuine reepjes.

3. Eiermie:

5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakte) en peper hierin lichtbruin fruiten. Bosui (in kleine stukjes gesneden), paprika (in reepjes) en Knorr Aromat hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: Serveren met de Losie Foroe, Krupuk Trafasie, Zuurgoed, Gebakken Banaan, tomaat; schenk de saus over het vlees. Garneer met schijven hard gekookte eieren.

Variatietip: Serveer eens met 4 hardgekookte eieren en gehakte selderij. Voeg 2 eetlepels Satésaus Trafasie aan de saus toe. Garneer de saus met gebakken uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Pien 30 juni 2020 09:13
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
Alesie 18 december 2018 08:58
5/5
Moksie Moksie Metieeeeeee! Ik eet letterlijk elke dag iets met de Moksie Metie erbij, familie Laigsingh ik heb jullie verhaal in het kookboek gelezen en het harde werken spat ervan af alleen maar passie om kippenvel van te krijgen, ga zo door en hopelijk hele fijne feestdagen ook voor jullie en het team :) LOBI xXx ...
Miquel 28 mei 2018 22:32
5/5
Vandaag Moksie Metie gemaakt uit het kookboek het was een genot voor de tong voor mij en mijn gasten, heerlijk met kippendijtjes bereid, wauw wauw wauw

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

1. Voorbereiding:

Tomatenpuree mengen met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en daarna aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Losie Foroe (geroosterde kip):

Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover. Rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de andere helft van de marinade de laatste 5 minuten toevoegen voor een lekkere saus.
Snijd het vlees na het roosteren in schuine reepjes.

3. Eiermie:

5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakte) en peper hierin lichtbruin fruiten. Bosui (in kleine stukjes gesneden), paprika (in reepjes) en Knorr Aromat hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - plakje Madam Jeanette peper - 4 stuks bosui, 1 kleine paprika, 3 sjalotjes - zonnebloemolie, 2tl tomatenpuree - 4 tl Knorr Aromat (poeder smaakverfijner met tuinkruiden) - Kotomisi Krupuk Trafasie (echte Sandhia's kroepoek) - 500 gram eiermie