Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

Home Recepten
Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterd...
Afbeelding van Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)
Afbeelding van Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Tomatenpuree mengen met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en daarna aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Losie Foroe (geroosterde kip):

Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover. Rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de andere helft van de marinade de laatste 5 minuten toevoegen voor een lekkere saus.
Snijd het vlees na het roosteren in schuine reepjes.

3. Eiermie:

5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakte) en peper hierin lichtbruin fruiten. Bosui (in kleine stukjes gesneden), paprika (in reepjes) en Knorr Aromat hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: Serveren met de Losie Foroe, Krupuk Trafasie, Zuurgoed, Gebakken Banaan, tomaat; schenk de saus over het vlees. Garneer met schijven hard gekookte eieren.

Variatietip: Serveer eens met 4 hardgekookte eieren en gehakte selderij. Voeg 2 eetlepels Satésaus Trafasie aan de saus toe. Garneer de saus met gebakken uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Pien 30 juni 2020 09:13
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Spaghetti Losie Foroe (spaghetti met Creools geroosterde kip)

1. Voorbereiding:

Tomatenpuree mengen met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en daarna aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Losie Foroe (geroosterde kip):

Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover. Rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de andere helft van de marinade de laatste 5 minuten toevoegen voor een lekkere saus.
Snijd het vlees na het roosteren in schuine reepjes.

3. Eiermie:

5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakte) en peper hierin lichtbruin fruiten. Bosui (in kleine stukjes gesneden), paprika (in reepjes) en Knorr Aromat hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - plakje Madam Jeanette peper - 4 stuks bosui, 1 kleine paprika, 3 sjalotjes - zonnebloemolie, 2tl tomatenpuree - 4 tl Knorr Aromat (poeder smaakverfijner met tuinkruiden) - Kotomisi Krupuk Trafasie (echte Sandhia's kroepoek) - 500 gram eiermie