Springrolls Trafasie met garnalen

Home Recepten
Springrolls Trafasie met garnalen
Afbeelding van Springrolls Trafasie met garnalen
Afbeelding van Springrolls Trafasie met garnalen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Rijstnoedels 4 minuten in gekookt water wellen, trek ze met een vork uit elkaar, afgieten, naspoelen met koud water en goed laten uitlekken. Snijd ze in stukjes.
  • STAP 2: Garnalen met 2 eetlepels hete olie, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie enkele minuten wokken.
  • STAP 3: Kousenband (in lengte gesneden), kool (in lengte gesneden) en paprika (in lange repen) 2-3 minuten in ruim water beetgaar koken.

2. Rijstvellen:

  • STAP 4: Dip elk rijstvel heel even in warm water. Let op dat het niet slap wordt.Leg het rijstvel op een snijplank.

3. Springrolls Trafasie:

  • STAP 5: Verdeel de vulling in het midden van het rijstvel, vouw beide buitenzijden eerst naar binnen, breng de voorste helft van het rijstvel tot de vulling in het midden, rol het daarna voorzichtig op. Tip:Gebruik dubbele rijstvellen door ze, na het dippen in het water, op elkaar te leggen voor steviger springrolls.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sweet Chili Trafasie (échte Sandhia's dipsaus) of Ketjap Sambal Saus.

Variatietip: Varieer de garnalen met kip of met noten en advocado voor vega springrolls.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Anyelissa 23 december 2020 11:03
5/5
Faja lobii super merk
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Marinke 22 december 2020 09:50
5/5
Waarom kende ik jullie nog niet???? Quarantaine heeft van me een chek kokkie gemaakt mede dankzij jullie!
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Linny 18 december 2020 16:54
5/5
DIKKE 10+!
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Olivia 16 december 2020 09:25
5/5
Ga het kookboek als cadeau geven 1e kerstdag aan mams, ze gaat er helemaal blij mee zijn. Top boek!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Springrolls Trafasie met garnalen
  • STAP 1: Rijstnoedels 4 minuten in gekookt water wellen, trek ze met een vork uit elkaar, afgieten, naspoelen met koud water en goed laten uitlekken. Snijd ze in stukjes.
  • STAP 2: Garnalen met 2 eetlepels hete olie, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie enkele minuten wokken.
  • STAP 3: Kousenband (in lengte gesneden), kool (in lengte gesneden) en paprika (in lange repen) 2-3 minuten in ruim water beetgaar koken.

2. Rijstvellen:

  • STAP 4: Dip elk rijstvel heel even in warm water. Let op dat het niet slap wordt. Leg het rijstvel op een snijplank. 

3. Springrolls Trafasie:

  • STAP 5: Verdeel de vulling in het midden van het rijstvel, vouw beide buitenzijden eerst naar binnen, breng de voorste helft van het rijstvel tot de vulling in het midden, rol het daarna voorzichtig op. Tip: Gebruik dubbele rijstvellen door ze, na het dippen in het water, op elkaar te leggen voor steviger springrolls.
Ingrediënten
- 1. Vulling: - 125 gr rijstnoedels - zonnebloemolie - 200 gr garnalen (medium) - 1 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 200 gr kousenband - 200 gr witte kool - 1 rode paprika  - 100 gr wortel julienne - 1 rijpe mango (in lange repen gesneden) - 2. Rijstvellen: - 16 rijstvellen (Toko) - Faja Lobi Sweet Chili Trafasie (échte Sandhia's dipsaus)