Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)

Home Recepten
Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)
Afbeelding van Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De amsoi of andijvie fijnsnijden en wassen.

2. Sranang Foroe:

5 eetlepels olie verhitten; drumsticks en de ui (in ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; 1 pot (360ml) Sranang Foroe Trafasie (woksaus), Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 5 minuten wokken. 1/2 kopje (75 ml) water, rode- en groene paprika toevoegen en 10 minuten op matig vuur laten sudderen.

3. Amsoi of andijvie:

De amsoi of andijvie in 2 eetlepels olie met de knoflook (geperst) wokken; zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, Krupuk Trafasie en Cherry Bouquet Trafasie (echte Sandhia's frisdrank).

Variatietip: Vervang de rode - en groene paprika met 150 gram kousenband of paksoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mary-jane 7 september 2021 00:00
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
Leticia 14 november 2018 01:00
5/5
Sranang lady hier, woon al 30 jaar in Nederland en ik durf te zeggen dat ik al 25 jaar jullie producten gebruik. Destijds was het heel anders als nu, maar telkens werd het product beter merk te ik op het begin was het wennen bij een aanpassing, maar het product zoals ik de laatste 10 jaar proef echt lobi voor yu. ...
Dayanti 27 september 2021 07:39
5/5
Dit weekend 1 dagje bami met losie foroe gegeten en 1 dagje roti met de top recepten 😙
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Illy 5 augustus 2020 00:00
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Pien 30 juni 2020 00:00
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Gilde 25 april 2021 13:27
5/5
Heerlijk jullie gele rijst recepten moksie alesie s
Peter 9 december 2020 08:36
5/5
Drumsticks echt toppertjes jullie vlees geregtjes
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Winash 27 oktober 2021 13:38
5/5
Jullie creativiteit is oneindig vermoed ik! Volg al jaren de nieuwste recepten o wie o wat geweldig 😍💏
Ha 27 oktober 2021 00:00
5/5
Met mijn Chinese roots en Surinaamse oma is dit boek een verademing. Leuke combi's
Sylvie 26 oktober 2021 13:40
5/5
Roti popcorn recept was grandioos heerlijke combinatie! We gaan de popcorns nu eens in de nasi trafasie doen, denk een super combo 😋😋😋😋
Alida 26 oktober 2021 07:37
5/5
Heerlijke roti nuggets recept gemaakt gisteren! 😍❤️
M 26 oktober 2021 00:00
5/5
Een leuke verassingstip dit kookboek! Zo veel leuke verschillende recepten
Bakaa 25 oktober 2021 09:59
5/5
De beste baka bana is van faja lobi
Fi 25 oktober 2021 00:00
5/5
Uitstekende recepten echte smaakmakers bij feestjes
Walido 24 oktober 2021 10:55
5/5
Jullie loempia's zijn de beste! We gaan ze nu bij onze marktkraam zelf verkopen, mensen komen van ver voor deze goudstaven 😁😍
Adjan 22 oktober 2021 10:45
5/5
Jullie hebben zulke uitgebreide maar ook zulke simpele leuke recepten. Erg leuke website!
Izzy 21 oktober 2021 10:07
5/5
Rode curry hebben we gisteren gemaakt met kip krieltjes en boontjes, top recept met een kookvideo die goed werkt 😊😋😎
Nil 20 oktober 2021 11:08
5/5
Lekker smullen met jullie producten ❤️
Annabel 20 oktober 2021 00:00
5/5
5 sterren voor het kookboek!
Anoniem 19 oktober 2021 07:32
5/5
Ongekend tevreden met jullie website. Ik tik gewoon in de zoekbalk iedere week in waar ik aan denk, en laat me dan verassen met de recepten.
Julius 18 oktober 2021 09:13
5/5
de chinese nasi recept gemaakt met jullie witte nasi mix was weer super. Altijd lekker te combineren met jullie marinades, zelfs met vegetarische vleessoorten merken we op dat dit goed gaat.
Irmani 18 oktober 2021 09:12
5/5
De beste Javaanse kip is van Faja 😚
Cas 18 oktober 2021 00:00
5/5
Een aanrader voor ook de semi pro koks. Handige recepten en combinaties
Ginaa 14 oktober 2021 09:04
5/5
Lekker lekker van Lobiii, Faja Lobuuuu🤣❤️😋😋😋😋
Kan 13 oktober 2021 08:58
5/5
Geweldig ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De amsoi of andijvie fijnsnijden en wassen.

2. Sranang Foroe:

5 eetlepels olie verhitten; drumsticks en de ui (in ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; 1 pot (360ml) Sranang Foroe Trafasie (woksaus), Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 5 minuten wokken. 1/2 kopje (75 ml) water, rode- en groene paprika toevoegen en 10 minuten op matig vuur laten sudderen.

3. Amsoi of andijvie:

De amsoi of andijvie in 2 eetlepels olie met de knoflook (geperst) wokken; zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- zonnebloemolie - 2 theelepels tomatenpuree - 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 ui - 1 rode- en 1 groene paprika - 1 pot (360ml) Faja Lobi Sranang Foroe Trafasie (vers bereide saus) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 500 gram amsoi of andijvie - 1 teentje knoflook - 5 stuks (circa 500 gram) drumsticks
Ga naar mijn laatste sessie