Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)

Home Recepten
Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)
Afbeelding van Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De amsoi of andijvie fijnsnijden en wassen.

2. Sranang Foroe:

5 eetlepels olie verhitten; drumsticks en de ui (in ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; 1 pot (360ml) Sranang Foroe Trafasie (woksaus), Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 5 minuten wokken. 1/2 kopje (75 ml) water, rode- en groene paprika toevoegen en 10 minuten op matig vuur laten sudderen.

3. Amsoi of andijvie:

De amsoi of andijvie in 2 eetlepels olie met de knoflook (geperst) wokken; zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, Krupuk Trafasie en Cherry Bouquet Trafasie (echte Sandhia's frisdrank).

Variatietip: Vervang de rode - en groene paprika met 150 gram kousenband of paksoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mary-jane 7 september 2021 00:00
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
Leticia 14 november 2018 01:00
5/5
Sranang lady hier, woon al 30 jaar in Nederland en ik durf te zeggen dat ik al 25 jaar jullie producten gebruik. Destijds was het heel anders als nu, maar telkens werd het product beter merk te ik op het begin was het wennen bij een aanpassing, maar het product zoals ik de laatste 10 jaar proef echt lobi voor yu. ...
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Dayanti 27 september 2021 07:39
5/5
Dit weekend 1 dagje bami met losie foroe gegeten en 1 dagje roti met de top recepten 😙
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Illy 5 augustus 2020 00:00
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Pien 30 juni 2020 00:00
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
lacy 18 mei 2022 08:02
5/5
Zalm masala, verse kousenband, sopropo en basmati rijst 😋😋😋😋😋😋😋😋
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Tonny 8 mei 2022 08:24
5/5
Kip Masala met spitskool is zo simpel maar zo om te smullen! B.B.R met Rijst met Nasi Trafasie mix ook een echte aanrader. ❤️❤️😋😋
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Gilde 25 april 2021 13:27
5/5
Heerlijk jullie gele rijst recepten moksie alesie s
Yacin 19 mei 2022 08:31
5/5
Faja Lobi 5 sterren, recepten 5 sterren en mijn favoriet: Spagehtti drumsticks recept om te smullen ❤️
Geffre 9 maart 2022 08:03
5/5
😎Bruine bonen met drumsticks zo sappig. Ook zo blij met Trassie, zo een geweldige smaakmaker.
Peter 9 december 2020 08:36
5/5
Drumsticks echt toppertjes jullie vlees geregtjes
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Lotje 23 mei 2022 08:05
5/5
Jullie cakemixen zijn zo goed! Heerlijk te gebruiken voor allerlei soorten mixen waaronder Surinaamse maar heb zoveel meer geheimen hiermee ontdekt! 😋😃
Nicolette 22 mei 2022 08:29
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip... pfoe pfoe pfoe aanrander van jewelste. 😊😋
Wessel 22 mei 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6! Heerlijk
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Nigela 20 mei 2022 00:00
5/5
FAJA LOBI FOR PRESIDENT! TOPPERS!
Roberto 18 mei 2022 00:00
5/5
Wacht wel rustig hoor! Deel 5 moest ik ook even wachten, geen enkel probleem was het wachten waard :)
Vahid 17 mei 2022 00:00
5/5
Zin in, ga ik cadeau aan mijn moeder geven :)
R 17 mei 2022 00:00
5/5
BESTELD!!! Zin in
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
LC 16 mei 2022 00:00
5/5
Het zijn altijd al zulke dikke kookboeken geweest van Sandhia's Recepten. Net zoals je vaak van bent van een auteur en alles koopt van diegene, hebben wij dat met Jay & Sandhia en h un kookboeken, deel 6 hebben we daarom ook gereserveerd en neem jullie tijd met opsturen hoor. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De amsoi of andijvie fijnsnijden en wassen.

2. Sranang Foroe:

5 eetlepels olie verhitten; drumsticks en de ui (in ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; 1 pot (360ml) Sranang Foroe Trafasie (woksaus), Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 5 minuten wokken. 1/2 kopje (75 ml) water, rode- en groene paprika toevoegen en 10 minuten op matig vuur laten sudderen.

3. Amsoi of andijvie:

De amsoi of andijvie in 2 eetlepels olie met de knoflook (geperst) wokken; zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- zonnebloemolie - 2 theelepels tomatenpuree - 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 ui - 1 rode- en 1 groene paprika - 1 pot (360ml) Faja Lobi Sranang Foroe Trafasie (vers bereide saus) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 500 gram amsoi of andijvie - 1 teentje knoflook - 5 stuks (circa 500 gram) drumsticks
Ga naar mijn laatste sessie