Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)

Home Recepten
Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)
Afbeelding van Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)
Afbeelding van Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De amsoi of andijvie fijnsnijden en wassen.

2. Sranang Foroe:

5 eetlepels olie verhitten; drumsticks en de ui (in ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; 1 pot (360ml) Sranang Foroe Trafasie (woksaus), Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 5 minuten wokken. 1/2 kopje (75 ml) water, rode- en groene paprika toevoegen en 10 minuten op matig vuur laten sudderen.

3. Amsoi of andijvie:

De amsoi of andijvie in 2 eetlepels olie met de knoflook (geperst) wokken; zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, Krupuk Trafasie en Cherry Bouquet Trafasie (echte Sandhia's frisdrank).

Variatietip: Vervang de rode - en groene paprika met 150 gram kousenband of paksoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Leticia 14 november 2018 09:59
5/5
Sranang lady hier, woon al 30 jaar in Nederland en ik durf te zeggen dat ik al 25 jaar jullie producten gebruik. Destijds was het heel anders als nu, maar telkens werd het product beter merk te ik op het begin was het wennen bij een aanpassing, maar het product zoals ik de laatste 10 jaar proef echt lobi voor yu. ...
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Pien 30 juni 2020 09:13
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sranang Foroe (rijst met drumsticks en amsoi)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De amsoi of andijvie fijnsnijden en wassen.

2. Sranang Foroe:

5 eetlepels olie verhitten; drumsticks en de ui (in ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; 1 pot (360ml) Sranang Foroe Trafasie (woksaus), Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 5 minuten wokken. 1/2 kopje (75 ml) water, rode- en groene paprika toevoegen en 10 minuten op matig vuur laten sudderen.

3. Amsoi of andijvie:

De amsoi of andijvie in 2 eetlepels olie met de knoflook (geperst) wokken; zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- zonnebloemolie - 2 theelepels tomatenpuree - 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 ui - 1 rode- en 1 groene paprika - 1 pot (360ml) Faja Lobi Sranang Foroe Trafasie (vers bereide saus) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 500 gram amsoi of andijvie - 1 teentje knoflook - 5 stuks (circa 500 gram) drumsticks