Sranang Redie Foroe (Sandhia's rode kip)

Home Recepten
Sranang Redie Foroe (Sandhia's rode kip)
Afbeelding van Sranang Redie Foroe (Sandhia's rode kip)

Bereidingswijze

1. Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. 6 eetlepels olie verhitten, de kip en ui (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Surinam Trafasie (roerbakmix), bouillonblokjes, tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden), toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; voeg 100 ml water toe, schep het om en stoof het 10 minuten.

LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van dit gerecht.

Serveertip: Serveren met rijst; garneer met plakjes tomaat en eventueel met Madam Jeanette peper voor een hetere smaak.

Variatietip: Varieer de Mixed Pickles met zoet-zure uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mary-jane 7 september 2021 00:00
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
Leticia 14 november 2018 01:00
5/5
Sranang lady hier, woon al 30 jaar in Nederland en ik durf te zeggen dat ik al 25 jaar jullie producten gebruik. Destijds was het heel anders als nu, maar telkens werd het product beter merk te ik op het begin was het wennen bij een aanpassing, maar het product zoals ik de laatste 10 jaar proef echt lobi voor yu. ...
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Truus 5 juni 2022 10:13
5/5
Gisteren voor ons bezoek geserveerd met inspiratie van faja lobi: Nasi met Moksie Metie, Saoto Soepie, Keksi, Bami met Losie Foroe en Dawet hmmmm 😍❤️
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Dayanti 27 september 2021 07:39
5/5
Dit weekend 1 dagje bami met losie foroe gegeten en 1 dagje roti met de top recepten 😙
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Illy 5 augustus 2020 00:00
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Pien 30 juni 2020 00:00
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Gafra 31 januari 2022 07:54
5/5
We hebben in 1 week de vleesbroodje, vlees loempia en vispastei gemaakt en kunnen geen favoriet kiezen. Het maakt je zo gelukkig als alles in 1 keer lukt, is echt alleen met jullie recepten faja lobi sandhia's recepten 😘😋 p.s. ga zo door!!! ...
Lieffe 7 november 2021 09:55
5/5
Het volgende recept hebben we zaterdag middag gegeten: Nasi Kip Heerlijk met rode kidneybonen. Mede liefhebbers: een echte aanrader! 🤗🤗🤗
Izzy 21 oktober 2021 10:07
5/5
Rode curry hebben we gisteren gemaakt met kip krieltjes en boontjes, top recept met een kookvideo die goed werkt 😊😋😎
Rosa 27 juni 2022 07:54
5/5
Allereerst wat is de Surinaamse bami met ovenkip een bijzonder mooie foto, zag hem langskomen op instagram en zo bij jullie terecht gekomen. Het recept was zo duidelijk uitgelegd dat ik alle ingredienten heb gekocht bij de Oriental om de hoek en hopsa in 1 keer gelukt, deze staat vanaf nu vast op ons menu echt een leuk merk en een aanrader 😎 ...
Diederik 20 juni 2022 07:44
5/5
Turks brood met Kip Masala: 5 sterren! Die verse Turkse broodjes van de Turkse bakker net uit de oven, bereid met Masala ❤️
Trisja 19 juni 2022 09:13
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami weer een super recept. Konden jullie maar iedere dag een nieuw recept publiceren
Silke 16 juni 2022 08:19
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen zo om te smullen. Voor de afwisseling doen we ook weleens bijv. panga filet in roti kip masala faja lobi met snijbonen en tomaatjes oef oef oef 😋
Manu 15 juni 2022 08:04
5/5
Vanavond lekker kip rollade in nasi trafasie met bami trafasie en zuurgoed trafasie net alles voorbereid en super handig die kookstand!!! Hoe kom je erbij hahaha nooit meer een vieze telefoo n nu
Bruintje 3 juni 2022 08:36
5/5
Bruintje houd van bruine bonen mangggg me bijnaam is niet voor niets. Lekker met flinke stukken kip in die faja lobi's oeleh
Nadjella 30 mei 2022 07:47
5/5
Surinaamse Bami met ovenkip is zo leuk: met jullie vleesrecepten kan je wel 1 week lang hetzelfde recept maken, maar telkens met een andere twist. Zo super fijn jullie producten 😎
Kwebb 29 mei 2022 09:04
5/5
Nasi Kip blijft voor mij de all-time favourite. Ik eet denk ik wel 5 dagen in de week Nasi, en telkens weer met iets anders van jullie, nooit saai, altijd restaurantwaardig. 😋
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Tonny 8 mei 2022 08:24
5/5
Kip Masala met spitskool is zo simpel maar zo om te smullen! B.B.R met Rijst met Nasi Trafasie mix ook een echte aanrader. ❤️❤️😋😋
Divine 2 mei 2022 08:34
5/5
Sinds de Roti Curry Trafasie bij mijn ah xl te koop is, eten we standaard al zeker 3 maanden 1 x per week Snelle Roti Kip Curry maar dan telkens iets anders, kunnen er geen genoeg van krijge n 😸
Tinsja 11 april 2022 08:00
5/5
De ketjap met masala in kip mawwww zo malsie! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Nila 11 april 2022 07:57
5/5
Graag nog meer snelle eenpanswokkies! Kip met snijbonen of masala met spitskool zijn onze favo's voor al een lange tijd, 1 van de 2 eten we standaard op maandag met onze kids altijd smullen!
Arie 10 april 2022 09:10
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip beste wat er is 😊😋😎
Yoni 31 maart 2022 07:38
5/5
Turkse Dürüm met kip masala: was een tip van een vriendin maar wat een klapper van een recept!
Ton 30 maart 2022 08:12
5/5
Turkse Dürüm met kip masala gaan we in onze zaak verkopen, een echte klapper en iedereen vraagt zich af wat het recept is haha 🤣

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sranang Redie Foroe (Sandhia's rode kip)

1. Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. 6 eetlepels olie verhitten, de kip en ui (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Surinam Trafasie (roerbakmix), bouillonblokjes, tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden), toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; voeg 100 ml water toe, schep het om en stoof het 10 minuten.

LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van dit gerecht.

Ingrediënten
- zonnebloemolie - 500 gram kipfilet of kippenbouten - 1 pot (360ml) Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 1/2 eetlepel tomatenpuree - 100 gram doperwten, 8 stuks Mixed Pickles - 1 tl bruine suiker - 400 gram Basmati rijst - 2 kleine bouillonblokjes, 1 grote ui, 2 kleine tomaten, plakje Madam Jeanette peper
Ga naar mijn laatste sessie