Stamppot Masala Trafasie (gezond, calorie- en vetarm, toch lekker)

Home Recepten
Stamppot Masala Trafasie (gezond, calorie- en vetarm, t...
Afbeelding van Stamppot Masala Trafasie (gezond, calorie- en vetarm, toch lekker)
Afbeelding van Stamppot Masala Trafasie (gezond, calorie- en vetarm, toch lekker)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kip Masala Trafasie:

Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes halvarine erover en rooster het vlees in de voorverwarmde oven op 200 graden in 10-15 minuten gaar; snijd het vlees in reepjes.
Oven niet uit doen i.v.m. het gratineren van de stamppot.

TIP: Marineer het vlees een nacht tevoren.

2. Stamppot:

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar, de laatste 5 minuten de broccoli (in roosjes) toevoegen; giet de aardappelen en broccoli af en schud ze goed om. Haal de broccoli eruit, voeg de melk en 3/4 deel van de saus (verkregen na het roosteren) aan de aardappelen toe en stamp die fijn.
Verdeel de stamppot over een beboterde ovenvaste schaal en daar bovenop de Kip Masala Trafasie (in reepjes), broccoli, 1/4 deel van de saus en de cherrytomaten (gehalveerd).
Gratineer de Stamppot Masala Trafasie 5 minuten in de oven op 200 graden; hierdoor verkrijgt de stamppot een mooi bruine laag.

Serveertip: Verdeel de Stamppot Masala Trafasie over 4 borden.

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met de volgende woksauzen: 1. Roti Dési Masala 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Roti Masala Trafasie (woksaus). Vervang de broccoli met boerenkool, andijvie, waterkers of sperziebonen. Varieer de cherrytomaten met wortel (plakjes). Gebruik in plaats van melk 150 ml slagroom.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Eline 1 december 2020 10:01
5/5
Durum met masala 10+ was yummy.
Gina 16 november 2020 12:17
5/5
Turksbrood recept met masala was echt zeer smaakvol, meer hiervan graag.
Nilesh 3 november 2020 15:07
5/5
Meer curry's graag op basis van de masala trafasie.
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Kawina 7 oktober 2020 15:24
5/5
Masala met boontjes mmm! Groot fan van jullie.
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Sins 15 september 2020 08:54
5/5
Sriracha masala wauw wauw
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Jerky 14 augustus 2020 12:40
5/5
Jullie Roti Masala en Pindakaas mijn favorieten echt zoals het hoort te zijn topproducten

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Stamppot Masala Trafasie (gezond, calorie- en vetarm, toch lekker)

1. Kip Masala Trafasie:

Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes halvarine erover en rooster het vlees in de voorverwarmde oven op 200 graden in 10-15 minuten gaar; snijd het vlees in reepjes.
Oven niet uit doen i.v.m. het gratineren van de stamppot.

TIP: Marineer het vlees een nacht tevoren.

2. Stamppot:

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar, de laatste 5 minuten de broccoli (in roosjes) toevoegen; giet de aardappelen en broccoli af en schud ze goed om. Haal de broccoli eruit, voeg de melk en 3/4 deel van de saus (verkregen na het roosteren) aan de aardappelen toe en stamp die fijn.
Verdeel de stamppot over een beboterde ovenvaste schaal en daar bovenop de Kip Masala Trafasie (in reepjes), broccoli, 1/4 deel van de saus en de cherrytomaten (gehalveerd).
Gratineer de Stamppot Masala Trafasie 5 minuten in de oven op 200 graden; hierdoor verkrijgt de stamppot een mooi bruine laag.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 800 gram geschilde kruimige aardappelen - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (marinade) - 8 stuks cherrytomaten - 300 gram broccoli - 200 ml melk - halvarine boter