Tandoori Gehaktbal (gehaktbal in Sandhia's tandoori)

Home Recepten
Tandoori Gehaktbal (gehaktbal in Sandhia's tandoori)
Afbeelding van Tandoori Gehaktbal (gehaktbal in Sandhia's tandoori)
Afbeelding van Tandoori Gehaktbal (gehaktbal in Sandhia's tandoori)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 15 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.

2. Gehaktballen Tandoori:

4 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en wortel (in dunne plakjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Serveertip: Tandoori Gehaktbal serveren met de rijst; schenk de saus over de gehaktballen.

Variatietip: Varieer de Roti Madam Jeanette (woksaus) eens met de volgende woksauzen en marinade: 1. Roti Masala Trafasie 2. Roti Redie Masala 3. Roti Dési Masala 4. Chicken Masala Trafasie 5. Kip Masala Trafasie (marinade). Varieer de wortel met 150 gram broccoli.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Rin 7 augustus 2020 08:14
5/5
Dit noem je nou een verbetering. Jullie denken mee, en leuk om te zien dat feedback van fans is meegenomen.
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.
Whitney 4 augustus 2020 08:34
5/5
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij is super fijn. Een flinke verbetering!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Tiff 13 juli 2020 08:32
5/5
Het kookboek voldoet aan alle verwachtingen en verdiend 5 sterren.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Dinand 8 juni 2020 14:54
5/5
Natuurlijk schrijven wij ook een recensie. Fijn om met de recepten en producten te werken, makkelijk in gebruik en een genot om je hele huis mee te geuren.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tandoori Gehaktbal (gehaktbal in Sandhia's tandoori)

1. Voorbereiding: 

Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 15 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van. 
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin. 

2. Gehaktballen Tandoori: 

4 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en wortel (in dunne plakjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Ingrediënten
- - 400 gram Basmati rijst - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 1 winterwortel - zonnebloemolie - 1 ui - 1 ei - 100 gram paneermeel - 1 sjalotje - 4 eetlepels boter - 400 gram gehakt half-om-half