Tandoori Gehaktbal (gehaktbal in Sandhia's tandoori)

Home Recepten
Tandoori Gehaktbal (gehaktbal in Sandhia's tandoori)
Afbeelding van Tandoori Gehaktbal (gehaktbal in Sandhia's tandoori)
Afbeelding van Tandoori Gehaktbal (gehaktbal in Sandhia's tandoori)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1.Voorbereiding:

Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 15 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.

2. Gehaktballen Tandoori:

4 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en wortel (in dunne plakjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Serveertip: Tandoori Gehaktbal serveren met de rijst; schenk de saus over de gehaktballen.

Variatietip: Varieer de Roti Madam Jeanette (woksaus) eens met de volgende woksauzen en marinade: 1. Roti Masala Trafasie 2. Roti Redie Masala 3. Roti Dési Masala 4. Chicken Masala Trafasie 5. Kip Masala Trafasie (marinade). Varieer de wortel met 150 gram broccoli.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tandoori Gehaktbal (gehaktbal in Sandhia's tandoori)

1. Voorbereiding: 

Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 15 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van. 
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin. 

2. Gehaktballen Tandoori: 

4 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en wortel (in dunne plakjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Ingrediënten
- 400 gram Basmati rijst - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 1 winterwortel - zonnebloemolie - 1 ui - 1 ei - 100 gram paneermeel - 1 sjalotje - 4 eetlepels boter - 400 gram gehakt half-om-half