Tandoori Moksie Alesie (gele rijst met Tandoori masala kip)

Home Recepten
Tandoori Moksie Alesie (gele rijst met Tandoori masala ...
Afbeelding van Tandoori Moksie Alesie (gele rijst met Tandoori masala kip)
Afbeelding van Tandoori Moksie Alesie (gele rijst met Tandoori masala kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken


1. Rijst:

Kotomisi Basmati(rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

2. Moksie Alesie:

6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen 5 eetlepels Moksie Alesie Trafasie ( roerbakmix), prei (gesneden) en het geheel 3 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

3. Tandoori Masala Kip:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, kipfilet en de sjalotjes (gesnipperd) hieraan toevoegen en 6 minuten gaar wokken; Roti Redie Masala (vers bereide woksaus), 150 ml water, paprika (in reepjes) en kousenband of sperziebonen toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10-15 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Serveertip: De gele rijst serveren met de Tandoori murgie.

Variatietip: Varieer de Roti Madam Jeanette (woksaus) eens met de volgende woksauzen en marinade: 1. Roti Masala Trafasie 2. Roti Redie Masala 3. Roti Dési Masala 4. Chicken Masala Trafasie 5. Kip Masala Trafasie (marinade). Varieer de rijst met pasta en de kip met tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tandoori Moksie Alesie (gele rijst met Tandoori masala kip)


1. Rijst:

Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

2. Moksie Alesie:

6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen 5 eetlepels Moksie Alesie Trafasie ( roerbakmix), prei (gesneden) en het geheel 3 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

3. Tandoori Masala Kip:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, kipfilet en de sjalotjes (gesnipperd) hieraan toevoegen en 6 minuten gaar wokken; Roti Redie Masala (vers bereide woksaus), 150 ml water, paprika (in reepjes) en kousenband of sperziebonen toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10-15 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix) - B. Voor Tandoori Masala Kip - 400 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Redie Masala (vers bereide woksaus) - 100 gram kousenband of sperziebonen, 2 sjalotjes, 1 gele paprika, 150 gram prei - zonnebloemolie