Telo met kippenbouten

Home Recepten
Telo met kippenbouten
Afbeelding van Telo met kippenbouten

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in ruim water met een snufje zout gaar koken en uitlekken;frituur de gekookte cassave hierna enkele miniuten lichtbruin in de zonnebloemolie (in een wok).
  • STAP 2: Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) aan de kippenbouten toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.
  • STAP 3: Leg het op de ovenschaal en verdeel de marinade erover en rooster het vlees in de oven op 200 graden.Gebruik de overgebleven marinade na het roosteren als saus voor serveren van het vlees.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Moksie Metie en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de telo met het vlees, schenk de saus over het vlees. Garneer met de bladsla en plakjes tomaten. Gebruik de frietsaus of pikante ketchup als dipdsaus voor de telo.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met vlees naar eigen keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Lenny 21 juni 2021 08:45
5/5
Vroege ochtend recensie: KOOKBOEK IS GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!! Wanneer komt deel 6, en ohja wanneer komt deel 7, 8 en 9? Dan agendeer ik het alvast in me agenda voor de komende 10 jaar hahahah ahah
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Devina 20 juni 2021 09:10
5/5
Sandwich cake was om te smullennnnnnnnn 😚
Allanah 18 juni 2021 11:04
5/5
Poolse roots maar wat is dit lekker! Kan alle kanten op met jullie recepten ook in mijn eigen keuken van vroeger :)
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Noah 16 juni 2021 12:26
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
Hugo ka 16 juni 2021 09:01
5/5
Laten we met ze alle dit merk steunen echt super producten.
Nenne 15 juni 2021 10:18
5/5
Met onze Afrikaanse roots is jullie kookboek leuk! Grappig om te zien hoe al die culturen en recepten tot 1 keuken zijn gekomen en je met jullie recepten en prodcten er weer zelf een sausje aan kan geven met je eigen stijl. ...
Dennis 15 juni 2021 09:20
5/5
Tajine Trafasie hebben we nu voor de 3e keer gemaakt dit blijft zo lekker met dat gestoom. 😎
Neelis 14 juni 2021 10:31
5/5
Kookboek dit weeend geprobeerd mensen! Heerlijke marinade- en vlees recepten voor onze BBQ!
Jennifer 14 juni 2021 10:27
5/5
Faja Lobi leren kennen bij onze buren, we vroegen ons altijd af hoe hun huis altijd zo lekker geurde. Koken nu precies dezelfde recepten maar het leuke is je bent nooit met jullie producten uitgekookt, jullie recepten geven me telkens weer inspiratie voor iets nieuws, echter mijn complimenten. ❤️ ...
Poppy 13 juni 2021 09:45
5/5
Indische keuken is lekker maar met Faja Lobi mensen is het pas echt smullen. Bedankt voor de altijd heerlijke recepten 😊
Rody 11 juni 2021 08:55
5/5
5 sterren voor jullie mooie kookboek
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Klaske 10 juni 2021 09:47
5/5
Faja Faja Javaanse saté op de BBQ hmmmmm😍 Once you eat Faja you stay Lobi 😋
Marcell 10 juni 2021 08:31
5/5
top producten met top recepten elke week weer.
Maria 9 juni 2021 09:17
5/5
Gemaakt voor echte liefhebbers dit boek!
Marjolein 8 juni 2021 17:27
5/5
Vandaag keksie trafasie gemaakt, man wat smullen! Heerlijk! Ga de andere mixen ook proberen!
Faysal 8 juni 2021 10:26
5/5
Recepten waar we echt wat aan hebben. Kunnen jullie eens iets met couscous maken?
Djon 8 juni 2021 09:02
5/5
Eksi koekoe mix werkt super en dit recept milka eksi ook heerlijk.
Nynke 7 juni 2021 22:05
5/5
Echt dit broodje turks javaanse sate was zoo om te smullen!! 🤗
7 juni 2021 12:35
5/5
Super water staat in m'n mond
Ji 7 juni 2021 08:47
5/5
5 sterren voor de website presentatie op socials en jullie dikke vette kookboek klapper!
7 juni 2021 07:59
5/5
Spaghetti Omoe Snesie (Sandhia's-Chinese spaghetti) gemaakt: Vroeger toen we klein waren gingen we in paramaribo bij een klein winkeltje altijd spaghetti eten, een smaak die ik nooit meer be n vergeten en doen denken aan de fijne tijden ❤️ Dit weekend kreeg ik zin in spaghetti en dacht ik ga op fajalobi kijken voor een leuk recept, ik maak de omoe snesie en dit geloof je nooit: Exact de spghetti van 30 jaar geleden wat ik me kon herinneren!! Bedankt hiervoor faja lobi, jullie blijven me keer op keer verbazen met recepten/producten die de smaak van suriname kenmerken. Blijf vooral ook doorgaan met de fusion recepten! 🥇🏆✅ ...
Katinka 6 juni 2021 09:40
5/5
Feilloos gelukte recepten daar word je echt vrolijk van 🌞✅
Leni 6 juni 2021 09:36
5/5
Zeker weten goeie lekkere recepten.
Aliana 4 juni 2021 16:42
5/5
Een van de betere kookboeken die we ooit gehad hebben :D
Leni 4 juni 2021 12:15
5/5
Echt waar ik beaam de goede recensies wat een top recepten!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Telo met kippenbouten
  • STAP 1: Cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in ruim water met een snufje zout gaar koken en uitlekkenfrituur de gekookte cassave hierna enkele miniuten lichtbruin in de zonnebloemolie (in een wok).
  • STAP 2: Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) aan de kippenbouten toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.  
  • STAP 3: Leg het op de ovenschaal en verdeel de marinade erover en rooster het vlees in de oven op 200 graden. Gebruik de overgebleven marinade na het roosteren als saus voor serveren van het vlees.
Ingrediënten
-  2 pakjes (á 400 gram) cassave (diepvries) - zonnebloemolie - Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende populaire (vers bereide) marinades of varieer eens daarmee: - 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of  - 2. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of - 3. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie - 4 kippenbouten - 2 zakjes (á 200 gram) bladsla - 2 tomaten - frietsaus of pikante ketchup