Telo met kippenbouten

Home Recepten
Telo met kippenbouten
Afbeelding van Telo met kippenbouten
Afbeelding van Telo met kippenbouten

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in ruim water met een snufje zout gaar koken en uitlekken;frituur de gekookte cassave hierna enkele miniuten lichtbruin in de zonnebloemolie (in een wok).
  • STAP 2: Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) aan de kippenbouten toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.
  • STAP 3: Leg het op de ovenschaal en verdeel de marinade erover en rooster het vlees in de oven op 200 graden.Gebruik de overgebleven marinade na het roosteren als saus voor serveren van het vlees.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Moksie Metie en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de telo met het vlees, schenk de saus over het vlees. Garneer met de bladsla en plakjes tomaten. Gebruik de frietsaus of pikante ketchup als dipdsaus voor de telo.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met vlees naar eigen keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Lillian 19 oktober 2020 12:31
5/5
Het kookboek ontvangt van mij een 10.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Telo met kippenbouten
  • STAP 1: Cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in ruim water met een snufje zout gaar koken en uitlekkenfrituur de gekookte cassave hierna enkele miniuten lichtbruin in de zonnebloemolie (in een wok).
  • STAP 2: Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) aan de kippenbouten toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.  
  • STAP 3: Leg het op de ovenschaal en verdeel de marinade erover en rooster het vlees in de oven op 200 graden. Gebruik de overgebleven marinade na het roosteren als saus voor serveren van het vlees.
Ingrediënten
-  2 pakjes (á 400 gram) cassave (diepvries) - zonnebloemolie - Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende populaire (vers bereide) marinades of varieer eens daarmee: - 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of  - 2. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of - 3. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie - 4 kippenbouten - 2 zakjes (á 200 gram) bladsla - 2 tomaten - frietsaus of pikante ketchup