Tenoba (redi bere kokos lekkernij)

Home Recepten
Tenoba (redi bere kokos lekkernij)
Afbeelding van Tenoba (redi bere kokos lekkernij)
Afbeelding van Tenoba (redi bere kokos lekkernij)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Vulling:

De kokos (gemalen), suiker, vanille suiker, melk, kleurstof, amandel aroma naar smaak goed mengen en op zacht vuur circa 5 minuten koken totdat de suiker geheel gesmolten is.

2. Deeg:

Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg rijzen; verdeel de deegmassa in 3 grote balletjes en rol de balletjes met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Verdeel vervolgens de vulling over het uitgerolde deeg en vouw deze daarna 3 keer om en om in de vorm van een stokbrood. Plak de uiteinde dicht met iets water en bestrijk het deeg met een geklutste ei.
Bak de Tenoba Mithai in 15-20 minuten lichtbruin in een voorverwarmde oven op een temperatuur van 150-200C; uit de oven halen, wikkelen in een vochtig theedoek (om het zacht te houden, anders wordt het hard) en 5 minuten laten afkoelen.

Serveertip: Snijd de Tenoba in plakjes in een dikte van 2-3 cm.

Variatietip: Voeg 2 geklutste eieren aan het deeg toe. Voeg een handvol geroosterde amandelen aan de kokosvulling toe. Voor een vegetarische Tenoba, de eieren achterwege laten.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tenoba (redi bere kokos lekkernij)

1. Vulling:

De kokos (gemalen), suiker, vanille suiker, melk, kleurstof, amandel aroma naar smaak goed mengen en op zacht vuur circa 5 minuten koken totdat de suiker geheel gesmolten is.

2. Deeg:

Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg rijzen; verdeel de deegmassa in 3 grote balletjes en rol de balletjes met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Verdeel vervolgens de vulling over het uitgerolde deeg en vouw deze daarna 3 keer om en om in de vorm van een stokbrood. Plak de uiteinde dicht met iets water en bestrijk het deeg met een geklutste ei.
Bak de Tenoba Mithai in 15-20 minuten lichtbruin in een voorverwarmde oven op een temperatuur van 150-200C; uit de oven halen, wikkelen in een vochtig theedoek (om het zacht te houden, anders wordt het hard) en 5 minuten laten afkoelen.

Ingrediënten
- 500 gram witte broodmix - 3 theelepels rode kleurstof - 215 gram suiker - 2 volle eetlepels volle melk - bloem - 2 zakjes vanille suiker - Amandel aroma - 250-300 gram kokos (gemalen)