Teriyaki Trafasie

Home Recepten
Teriyaki Trafasie
Afbeelding van Teriyaki Trafasie
Afbeelding van Teriyaki Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Teriyaki Saus

  • STAP 1: Meng alle ingrediënten in een steelpan. Breng het daarna onder voortdurend roeren 2 minuten aan de kook.
  • STAP 2: De teriyaki saus over de kippendijenfilet (in reepjes) schenken, omscheppen en 20 minuten laten intrekken.

2. Teriyaki Kip

  • STAP 3: Verdeel het vlees in een ovenschaal en bak het circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • STAP 4: Uit de oven halen en bestrooien met sesamzaad en de bosui (fijn gesneden).

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Japans met een twist en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Nasi Trafasie, Bami Trafasie

Variatietip: Voeg de laatste minuut tijdens het koken van de saus 1 theelepel sesamolie toe. Varieer de kippendijenfilet eens met drumsticks, zalm, kippenbouten, tahoe of andere vleesvervangers.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Teriyaki Trafasie

1. Teriyaki Saus

  • STAP 1: Meng alle ingrediënten in een steelpan. Breng het daarna onder voortdurend roeren 2 minuten aan de kook.
  • STAP 2: De teriyaki saus over de kippendijenfilet (in reepjes) schenken, omscheppen en 20 minuten laten intrekken.

2. Teriyaki Kip

  • STAP 3: Verdeel het vlees in een ovenschaal en bak het circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • STAP 4: Uit de oven halen en bestrooien met sesamzaad en de bosui (fijn gesneden).
Ingrediënten
- 1. Teriyaki Saus: - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl geraspte gember - 4 teentjes knoflook (geperst) - 4 el Mirin (Japanse rijstwijn) - 4 el honing - 5 el water - 2. Teriyaki Kip: - 8 stuks (circa 750 gr) kippendijenfilet - 2 tl sesamzaad - 2 stengels bosui