Tjauw Min Doksa (Tjauw Min met geroosterd eendenborstfilet masala )

Home Recepten
Tjauw Min Doksa (Tjauw Min met geroosterd eendenborstfi...
Afbeelding van Tjauw Min Doksa (Tjauw Min met geroosterd eendenborstfilet masala )
Afbeelding van Tjauw Min Doksa (Tjauw Min met geroosterd eendenborstfilet masala )

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2. Eendenvlees:

Bak de eendenborst filet circa 4 minuten aan weerszijden in een pan zonder olie op matig vuur (het vlees wordt dan in het eigen vet gebakken voor een natuurlijker smaak). Leg het hierna op een ovenschaal en verdeel de Kip Masala Trafasie (marinade) gelijkmatig erover; bak het vervolgens in de oven (zonder boter) op 175-200 graden in 10 minuten gaar.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, roerbak enkele minuten, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

Serveertip: De Tjaum Min serveren met de eendenborstfilet; schenk de saus over het vlees. Garneer met rode uien.

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met de volgende woksauzen: 1. Roti Dési Masala 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Roti Masala Trafasie (woksaus). Varieer de eendenborstfilet met rundvlees of varkenslappen. Combineer eens met kousenband.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anoniem 22 april 2020 10:11
5/5
Vanaf nu elke week zeker 2 keer faja lobi op tafel! Thuis leven maakt je culinair creatief, wat een verademing
Jessy 5 maart 2020 11:49
5/5
Koop al jaren jullie producten! Nooit geweten dat er ook een kookboek was, laatst bij mijn favoriete toko gekocht. Wat een verademing, zo makkelijk en leuk om te zien wat je er eigenlijk nog meer mee kunt, terwijl je al jaren het product gebruiken. 5 sterren! ...
Leonie 27 januari 2020 10:18
5/5
Vaste volger van jullie fb page waar ik digitaal alle recepten altijd gebruikte. Dit kookboek is een verademing, een fysiek boek blijft toch fijner dan een digitaal recept.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Avinash & Dura 21 juni 2018 14:08
5/5
Heerlijk. Eerlijk is eerlijk, jullie recepten zijn zoals wij het vroeger van oma aten en kunnen er toch onze eigen touch aan geven. 1 minpunt, vind het boek erg dik, maar dat hoeft niet pers e negatief te zijn. ...
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Doksa (Tjauw Min met geroosterd eendenborstfilet masala )

1. Voorbereiding:

De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2. Eendenvlees:

Bak de eendenborst filet circa 4 minuten aan weerszijden in een pan zonder olie op matig vuur (het vlees wordt dan in het eigen vet gebakken voor een natuurlijker smaak). Leg het hierna op een ovenschaal en verdeel de Kip Masala Trafasie (marinade) gelijkmatig erover; bak het vervolgens in de oven (zonder boter) op 175-200 graden in 10 minuten gaar.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, roerbak enkele minuten, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gram Soubry Chinese mie (Tjauw-Min) - zonnebloemolie - 1/2 ui, 100 gram prei, 100 gram julienne wortel - 400 gram eendenborstfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade)