Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi

Home Recepten
Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi
Afbeelding van Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Geroosterde Kip:

Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) over de kippenbouten verdelen, voeg mandarijn (uitgeperst) hieraan toe en schep het om.Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht tevoren. Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover. Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.

2. Tjauw Min:

Doe de Chinese mie in een pan met kokend water tot het net onder staat, voorzichtig met een vork losmaken en kook het in 2-3 minuten beetgaar. Schep het direct af, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Wortel (schuin gesneden) en Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in een wok met ruim water in 2-3 minuten gaarkoken en afscheppen; eieren in 2 eetlepels olie roerbakken en afscheppen. Fruit in de wok ui en knoflook in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg daarna hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie, omscheppen; vervolgens Chinese mie, taugé, wortel en Shanghai paksoi hieraan toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. De laatste minuut de geroerbakte eieren toevoegen en omscheppen.

Serveertip: Serveer de Tjauw Min met de geroosterde kip; garneer met Zuurgoed Trafasie en Gebakken Banaan.

Variatietip: Varieer de Tjauw Min eens met pasta naar eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Anneke & Sita 31 mei 2021 07:44
5/5
Kookvriendinnen die iedere week een recept van iemand maken. Jullie zijn het eerste merk waar we nu al 5 keer op rij een recept van maken, en geloof ons dat is een unicum als culinaire fijnp roevers! Blijf vooral veel bami/noodles/tjauw min recepten toevoegen please :) ...
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Jamie 5 juli 2021 08:16
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Dinn 8 juli 2021 15:08
5/5
Jullie rollade kip recept is voortreffelijk. Echt bij geen enkel merk heb ik dat ieder recept/product altijd lukt en bevalt word zo vrolijk van jullie merk 😚
Hil 27 mei 2021 08:34
5/5
Man o man die broodje kip masala van jullie hou op man wat goed
Raoul 21 april 2021 08:26
5/5
Jullie kip recepten zijn formidabel krijg ze altijd sappig en mals
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Yaro Kobe 21 september 2021 11:23
5/5
Afrikaanse roots zie ik zo terug in ook de surinam keuken...!! Geweldige prducten
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten
Aisha 20 september 2021 09:20
5/5
Saté Trafasie (op een bedje van spaghetti), check ✅ Gelukt en was smaaaaaakvolll

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi

1. Geroosterde Kip:

Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) over de kippenbouten verdelen, voeg mandarijn (uitgeperst) hieraan toe en schep het om. Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht tevoren. Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover. Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.

2. Tjauw Min:

Doe de Chinese mie in een pan met kokend water tot het net onder staat, voorzichtig met een vork losmaken en kook het in 2-3 minuten beetgaar. Schep het direct af, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
Wortel (schuin gesneden) en Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in een wok met ruim water in 2-3 minuten gaarkoken en afscheppen; eieren in 2 eetlepels olie roerbakken en afscheppen. Fruit in de wok ui en knoflook in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg daarna hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie, omscheppen; vervolgens Chinese mie, taugé, wortel en Shanghai paksoi hieraan toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. De laatste minuut de geroerbakte eieren toevoegen en omscheppen.

Ingrediënten
- 1. Geroosterde Kip: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) - 4 kippenbouten (in drieën verdelen) - 1 mandarijn - 2. Tjauw Min (fijne Chinese mie): - 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min) - 1 winterwortel - 5 stuks mini Shanghai paksoi - 3 eieren - zonnebloemolie - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 125 gr taugé
Ga naar mijn laatste sessie