Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi

Home Recepten
Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi
Afbeelding van Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi
Afbeelding van Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Geroosterde Kip:

Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) over de kippenbouten verdelen, voeg mandarijn (uitgeperst) hieraan toe en schep het om.Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht tevoren. Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover. Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.

2. Tjauw Min:

Doe de Chinese mie in een pan met kokend water tot het net onder staat, voorzichtig met een vork losmaken en kook het in 2-3 minuten beetgaar. Schep het direct af, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Wortel (schuin gesneden) en Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in een wok met ruim water in 2-3 minuten gaarkoken en afscheppen; eieren in 2 eetlepels olie roerbakken en afscheppen. Fruit in de wok ui en knoflook in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg daarna hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie, omscheppen; vervolgens Chinese mie, taugé, wortel en Shanghai paksoi hieraan toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. De laatste minuut de geroerbakte eieren toevoegen en omscheppen.

Serveertip: Serveer de Tjauw Min met de geroosterde kip; garneer met Zuurgoed Trafasie en Gebakken Banaan.

Variatietip: Varieer de Tjauw Min eens met pasta naar eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met geroosterde kip en Shanghai paksoi

1. Geroosterde Kip:

Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) over de kippenbouten verdelen, voeg mandarijn (uitgeperst) hieraan toe en schep het om. Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht tevoren. Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover. Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.

2. Tjauw Min:

Doe de Chinese mie in een pan met kokend water tot het net onder staat, voorzichtig met een vork losmaken en kook het in 2-3 minuten beetgaar. Schep het direct af, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
Wortel (schuin gesneden) en Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in een wok met ruim water in 2-3 minuten gaarkoken en afscheppen; eieren in 2 eetlepels olie roerbakken en afscheppen. Fruit in de wok ui en knoflook in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg daarna hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie, omscheppen; vervolgens Chinese mie, taugé, wortel en Shanghai paksoi hieraan toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. De laatste minuut de geroerbakte eieren toevoegen en omscheppen.

Ingrediënten
- 1. Geroosterde Kip: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) - 4 kippenbouten (in drieën verdelen) - 1 mandarijn - 2. Tjauw Min (fijne Chinese mie): - 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min) - 1 winterwortel - 5 stuks mini Shanghai paksoi  - 3 eieren - zonnebloemolie - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 125 gr taugé