Javaanse garnalen in ketjapsaus

Home Recepten
Javaanse garnalen in ketjapsaus

Bereidingswijze

  • STAP 1: 4 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (fijn geperst) hierin lichrbruin fruiten.
  • STAP 2: Garnalen en Bami Trafasie (roerbakmix), ketchup, pimentpoeder, Madam Jeanette peper, Trassie Trafasie, gember, Faja Lobi Gekruide Ketjap en water hieraan toevoegen, omscheppen en 5 minuten verder koken.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer met spaghetti of tjauw min; schenk de saus over de garnalen. Heerlijk met Surinaams ZuurgoedGebakken Banaan.  

Variatietip: Varieer de garnalen met tahoe of vlees van eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mona 9 december 2024
5/5
Hallo! Via via in aanraking gekomen met roti masala en mijn favoriet is nu de nasi trafasie geworden. Als je ooit eens nasi het gegeten van een javaanse dame, dan begrijp je me!
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Javaanse garnalen in ketjapsaus
  • STAP 1: 4 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (fijn geperst) hierin lichrbruin fruiten.
  • STAP 2: Garnalen en Bami Trafasie (roerbakmix), ketchup, pimentpoeder, Madam Jeanette peper, Trassie Trafasie, gember, Faja Lobi Gekruide Ketjap en water hieraan toevoegen, omscheppen en 5 minuten verder koken.

 

Ingrediënten
- zonnebloemolie - 1 grote ui - 3 teentjes knoflook - 400 gr garnalen (medium zonder staart) - 1 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el ketchup - ½ tl pimentpoeder - plakje Madam Jeanette peper - 1 tl Trassie Trafasie - ½ tl gember (gemalen) - 2 tl  Faja Lobi Gekruide Ketjap  - 75 ml water

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie