Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus

Home Recepten
Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus
Afbeelding van Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus
Afbeelding van Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

nbsp;
Garnalen in 2 eetlepels olie licht bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, knoflook (fijn geperst), garnalen en Bami Trafasie (roerbakmix), ketchup, pimentpoeder, trassie, gember, suiker en water hieraan toevoegen en goed omscheppen en 7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen.

2. Tjauw Min:

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

Serveertip: Serveer de Tjauw Min met de Javaanse Ketjap Garnalen; schenk de saus over de garnalen. Heerlijk met Surinaams ZuurgoedGebakken Banaan. Gebruik voor een pittiger smaak Laigsingh Sambal Nasi Trafasie of Laigsingh Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Varieer de garnalen met tahoe of vlees van eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Winoth 30 september 2020 09:48
5/5
Een hindoestaan die het zelfs top vind. Ga zo door!
Lizzy 10 september 2020 14:27
5/5
Goede onvangst en op tijd. Top kookboek!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Niss 31 augustus 2020 15:55
5/5
De beste smaakmaker die ik ken! Fijn dat hij te koop is bij appie
Lindsey 25 augustus 2020 12:05
5/5
Cadeau gekregen jullie kookboek, toch maar op onderzoek gegaan WOW wist niet dat jullie zo groot zijn ga snel meer proberen de recepten lukken allemaal tot nu toe :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus

nbsp;
Garnalen in 2 eetlepels olie licht bakken en afscheppen. 
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, knoflook (fijn geperst), garnalen en Bami Trafasie (roerbakmix), ketchup, pimentpoeder, trassie, gember, suiker en water hieraan toevoegen en goed omscheppen en  7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen.

2. Tjauw Min: 

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 1. Tjauw Min: - 400 gr taugé - 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min) - Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 150 gr julienne wortel - zonnebloemolie - 1 ui - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2. Javaanse Kejap Garnalen:  - 2 tl pure sesamolie (toko) - 1 tl pimentpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 2 teentjes knoflook  - 1 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 400 gr garnalen (medium zonder staart) - 2 tl bruine suiker - mespunt gember (gemalen) - 1/2 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 75 ml water - 1 el ketchup