Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus

Home Recepten
Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus
Afbeelding van Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

nbsp;
Garnalen in 2 eetlepels olie licht bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, knoflook (fijn geperst), garnalen en Bami Trafasie (roerbakmix), ketchup, pimentpoeder, trassie, gember, suiker en water hieraan toevoegen en goed omscheppen en 7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen.

2. Tjauw Min:

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

Serveertip: Serveer de Tjauw Min met de Javaanse Ketjap Garnalen; schenk de saus over de garnalen. Heerlijk met Surinaams ZuurgoedGebakken Banaan. Gebruik voor een pittiger smaak Laigsingh Sambal Nasi Trafasie of Laigsingh Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Varieer de garnalen met tahoe of vlees van eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Resley & Danique 22 februari 2021 08:39
5/5
Ook al op Instagram gemeld, hier nogmaals: bedankt voor de lekkere recepten die me laten koken zoals onze moeders en oma's en opa's.
Yannick 16 februari 2021 09:15
5/5
BBR Hmmmm top recepten!
A 11 februari 2021 15:05
5/5
Keksi cake was super, Eksi cake ook, Choco staat vanavond op het menu!! Kom maar gauw met meer smaken.
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Mieke 6 februari 2021 11:13
5/5
Heb eergisteren Surinaamse bami klaar gemaakt,was super lekker,maak het zeker nog wel eens een keer klaar TOP
Anjeli 5 februari 2021 10:36
5/5
Ananas cake doet me aan vroeger denken, gisteren gemaakt en helemaal gelukt op 45 minuten!
Omy 27 januari 2021 09:15
5/5
Zoals ook al gemeld op jullie Facebook: uitmuntende recepten en veel vernieuwing al jaren, in deze grimmige tijden maken we er nog meer gebruik van als normaal.
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Olivia 16 december 2020 09:25
5/5
Ga het kookboek als cadeau geven 1e kerstdag aan mams, ze gaat er helemaal blij mee zijn. Top boek!
Noud 16 december 2020 07:54
5/5
Eerste keer dat we dit hebben gegeten op een turks broodje, sjezus wat een smaaksensatie. Toch eens kijken wat we met kerst kunnen combineren.
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm
11 december 2020 12:52
5/5
Geweldige producten. Niet meer te koop bij Jumbo en AH,zo jammer... Dan online doen.
Din 8 december 2020 10:31
5/5
Bedankt voor het inspiratievolle kerstmenu! We gaan zekers een paar gebruiken, gaat top worden.
Lindsay 24 november 2020 08:26
5/5
Probeer meerdere keren een recensie te plaatsen maar lukt telkens niet. Ben erg content met het kookboek genaamd Sandhia's Recepten welke ik cadeau heb gekregen en net op jullie website gebladerd leuk merk zeg ...
Likinia 23 november 2020 08:35
5/5
Besteld, op tijd binnen, nette verpakking (cadeau), echt wel een heel dik boek, ook echt unieke recepten, gewoon een zeer mooi kookboek zonder al die poespas.
Leontien 22 november 2020 18:41
5/5
Zeker een aanrader deze bijzondere producten. Zodra je de dop eraf trekt geurt het al hmm
mariekeeee 16 november 2020 15:33
5/5
Ik raad dit kookboek zeker aan, nieuwe keuken op een fijne en makkelijke manier uitgelegd.
Nilesh 3 november 2020 15:07
5/5
Meer curry's graag op basis van de masala trafasie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus

nbsp;
Garnalen in 2 eetlepels olie licht bakken en afscheppen. 
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, knoflook (fijn geperst), garnalen en Bami Trafasie (roerbakmix), ketchup, pimentpoeder, trassie, gember, suiker en water hieraan toevoegen en goed omscheppen en  7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen.

2. Tjauw Min: 

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 1. Tjauw Min: - 400 gr taugé - 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min) - Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 150 gr julienne wortel - zonnebloemolie - 1 ui - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2. Javaanse Kejap Garnalen:  - 2 tl pure sesamolie (toko) - 1 tl pimentpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 2 teentjes knoflook  - 1 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 400 gr garnalen (medium zonder staart) - 2 tl bruine suiker - mespunt gember (gemalen) - 1/2 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 75 ml water - 1 el ketchup