Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus

Home Recepten
Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus
Afbeelding van Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

nbsp;
Garnalen in 2 eetlepels olie licht bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, knoflook (fijn geperst), garnalen en Bami Trafasie (roerbakmix), ketchup, pimentpoeder, trassie, gember, suiker en water hieraan toevoegen en goed omscheppen en 7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen.

2. Tjauw Min:

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

Serveertip: Serveer de Tjauw Min met de Javaanse Ketjap Garnalen; schenk de saus over de garnalen. Heerlijk met Surinaams ZuurgoedGebakken Banaan. Gebruik voor een pittiger smaak Laigsingh Sambal Nasi Trafasie of Laigsingh Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Varieer de garnalen met tahoe of vlees van eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Fientje 12 mei 2021 10:53
5/5
Ik reageer altijd op posts van jullie, en blijf het zeggen: een heerlijk bedrijf en net zo heerlijke recepten altijd.
Andre 9 mei 2021 11:01
5/5
Frietje met kipspiesjes op z'n faja lobi was weer een toppertje van een recept
Nance 9 mei 2021 10:18
5/5
Top surprisebox wat een box zeg!
Linda Broeders 8 mei 2021 20:49
5/5
Onze kindjes van 7, 5 en 1 jaar zijn dol op de keuken van Sandhia's recepten. We hebben al vele recepten uitgeprobeerd en traditie is de Surinaamse bami gaat altijd mee naar de camping :) Het hele gezin en fam, vrienden smullen ervan! ...
Robert-Jan 30 april 2021 09:25
5/5
Ook op FB gemeld. Top recepten!
Quin 30 april 2021 08:24
5/5
Top sate's van faja lobi
Lien 29 april 2021 09:00
5/5
Geweldig gedaan mensen dit boek. Toch wel weer een aanvulling op de recepten online, wat je vaak juist ziet dat het geen meerwaarde heeft, is hier zeker niet het geval.
Carl 28 april 2021 08:40
5/5
Mi mang dit is top mang! Kookboek met recepten zoals die van mi oma
Nalinda 19 april 2021 07:48
5/5
Een recensie op de vroege ochtend, meer dan waard zijn deze recepten mensen. Je hebt kookboeken commercieel uitgebracht, dit boek is daadwerkelijk functioneel, bedankt hiervoor dat ik weer r ecepten kan maken die lijken op hoe wij het vroeger van onze moeder kregen. ...
Si 18 april 2021 10:40
5/5
Ga zo door mensen top boek
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Katinka 29 maart 2021 08:06
5/5
De mini vleesbroodjes echt wauw, die kruiden, dat je zoiets zelf kan maken. Dit is vanaf nu een vaste snack op ons menu :)
Annemiek 28 maart 2021 10:20
5/5
Masala Lasagne gelukt was top recept.
Angelina 24 maart 2021 09:02
5/5
Op Facebook jullie altijd gevolg en uiteindelijk ook het kookboek uiteindelijk gekocht waarover we erg content zijn
Ga zo door! 18 maart 2021 14:30
5/5
Altijd word ik weer verrast door jullie, dan is het een recept dan een product of dan weer een vernieuwing op de website, blijf zo doorgaan
Sarah 11 maart 2021 06:58
5/5
Roti Chicken Masala Wrap zie ik net geplaatst, terwijl ik net ging kijken wat we vandaag gingen eten. Vanavond op het menu, toppie!
Miranda 9 maart 2021 09:52
5/5
Met een Surinaamse man al 20 jaar getrouwd, die maak ik ook al 20 jaar blij met jullie producten. Top merk dus
Aaldert 8 maart 2021 07:49
5/5
Wat een top website blijf maar scrollen door recepten een hele nieuwe wereld.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met Javaanse garnalen op ketjapsaus

nbsp;
Garnalen in 2 eetlepels olie licht bakken en afscheppen. 
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, knoflook (fijn geperst), garnalen en Bami Trafasie (roerbakmix), ketchup, pimentpoeder, trassie, gember, suiker en water hieraan toevoegen en goed omscheppen en  7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen.

2. Tjauw Min: 

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 1. Tjauw Min: - 400 gr taugé - 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min) - Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 150 gr julienne wortel - zonnebloemolie - 1 ui - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2. Javaanse Kejap Garnalen: - 2 tl pure sesamolie (toko) - 1 tl pimentpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 2 teentjes knoflook - 1 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 400 gr garnalen (medium zonder staart) - 2 tl bruine suiker - mespunt gember (gemalen) - 1/2 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 75 ml water - 1 el ketchup