Tjauw Min met Nasi Trafasie

Home Recepten
Tjauw Min met Nasi Trafasie
Afbeelding van Tjauw Min met Nasi Trafasie

Bereidingswijze

1. Tjauw-Min Trafasie:

  • STAP 1: Pinda Sambel bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaarkoken, direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken; scheutje olie erover verdelen en omscheppen.
  • STAP 3: Fruit de ui (gesnipperd) en winterwortel (in reepjes) in 6 eetlepels olie lichtbruin.
  • STAP 4: Bami Trafasie (roerbakmix) en piment toevoegen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 5: De gekookte Chinese mie en taugé toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

2. Saté Paramaribo: Recept Saté Paramaribo

3. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's

Serveertip: Verdeel Tjauw Min Trafasie aan de ene kant van het bord en Nasi Trafasie aan de andere kant ervan; schenk Pinda Sambel erover. Geef er  Gebakken Banaan, Ei-Sliertjes en Surinaams Zuurgoed bij.

Variatietip: Voeg 100 gram Masterbeef Zoutvlees in stap 3 toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alice 1 december 2021
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met Nasi Trafasie

1. Tjauw-Min Trafasie:

  • STAP 1: Pinda Sambel bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaarkoken, direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken; scheutje olie erover verdelen en omscheppen.
  • STAP 3: Fruit de ui (gesnipperd) en winterwortel (in reepjes) in 6 eetlepels olie lichtbruin.
  • STAP 4: Bami Trafasie (roerbakmix) en piment toevoegen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 5: De gekookte Chinese mie en taugé toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

2. Saté Paramaribo: Recept Saté Paramaribo  

3. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie

Ingrediënten
- 1. Tjauw-Min: - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel - 500 gr Chinese mie (Tjauw-Min) - 1 ui - 1 winterwortel - zonnebloemolie - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl piment (gemalen) - 150 gr taugé - 2. Saté Paramaribo: Recept Saté Paramaribo   - 3. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie