Tjauw Min met Nasi Trafasie

Home Recepten
Tjauw Min met Nasi Trafasie
Afbeelding van Tjauw Min met Nasi Trafasie
Afbeelding van Tjauw Min met Nasi Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Tjauw-Min Trafasie:

  • STAP 1: Pinda Sambel bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaarkoken, direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken; scheutjeolie erover verdelen en omscheppen.
  • STAP 3: Fruit de ui (gesnipperd) en winterwortel (in reepjes) in 6 eetlepels olie lichtbruin.
  • STAP 4: Bami Trafasie (roerbakmix) en piment toevoegen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 5: De gekookte Chinese mie en taugé toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

2. Saté Paramaribo: Recept Saté Paramaribo

3. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's

Serveertip: Verdeel Tjauw Min Trafasie aan de ene kant van het bord en Nasi Trafasie aan de andere kant ervan; schenk Pinda Sambel erover. Geef er  Gebakken Banaan, Ei-Sliertjes en Surinaams Zuurgoed bij.

Variatietip: Voeg 100 gram Masterbeef Zoutvlees in stap 3 toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
Francis 17 augustus 2020 08:02
5/5
De beste NASI ban NEDERLAND! Wauw wauw wauw faja lobi
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met Nasi Trafasie

1. Tjauw-Min Trafasie:

  • STAP 1: Pinda Sambel bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaarkoken, direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken; scheutje olie erover verdelen en omscheppen.
  • STAP 3: Fruit de ui (gesnipperd) en winterwortel (in reepjes) in 6 eetlepels olie lichtbruin.
  • STAP 4: Bami Trafasie (roerbakmix) en piment toevoegen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 5: De gekookte Chinese mie en taugé toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

2. Saté Paramaribo: Recept Saté Paramaribo  

3. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie

Ingrediënten
- 1. Tjauw-Min: - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel - 500 gr Chinese mie (Tjauw-Min) - 1 ui - 1 winterwortel - zonnebloemolie - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl piment (gemalen) - 150 gr taugé - 2. Saté Paramaribo: Recept Saté Paramaribo   - 3. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie