Tjauw Min Moksie Baka Bana (tjauw min met moksie metie en gebakken banaan)

Home Recepten
Tjauw Min Moksie Baka Bana (tjauw min met moksie metie ...
Afbeelding van Tjauw Min Moksie Baka Bana (tjauw min met moksie metie en gebakken banaan)
Afbeelding van Tjauw Min Moksie Baka Bana (tjauw min met moksie metie en gebakken banaan)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Roast red Pork (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.
De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2. Gebakken Banaan:

De bakbanaan schillen, in plakjes snijden en in ruim olie goudbruin bakken; hierna laten uitlekken op keukenpapier.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

Serveertip: Verdeel het geroosterde vlees over de Tjauw-Min; schenk de saus over het vlees.

Variatietip: Heerlijk met Surinaams Zuurgoed. Varieer de miet met woknoedels.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anoniem 22 april 2020 10:11
5/5
Vanaf nu elke week zeker 2 keer faja lobi op tafel! Thuis leven maakt je culinair creatief, wat een verademing
Jessy 5 maart 2020 11:49
5/5
Koop al jaren jullie producten! Nooit geweten dat er ook een kookboek was, laatst bij mijn favoriete toko gekocht. Wat een verademing, zo makkelijk en leuk om te zien wat je er eigenlijk nog meer mee kunt, terwijl je al jaren het product gebruiken. 5 sterren! ...
Leonie 27 januari 2020 10:18
5/5
Vaste volger van jullie fb page waar ik digitaal alle recepten altijd gebruikte. Dit kookboek is een verademing, een fysiek boek blijft toch fijner dan een digitaal recept.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Avinash & Dura 21 juni 2018 14:08
5/5
Heerlijk. Eerlijk is eerlijk, jullie recepten zijn zoals wij het vroeger van oma aten en kunnen er toch onze eigen touch aan geven. 1 minpunt, vind het boek erg dik, maar dat hoeft niet pers e negatief te zijn. ...
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Moksie Baka Bana (tjauw min met moksie metie en gebakken banaan)

1. Voorbereiding:

Roast red Pork (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.
De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2. Gebakken Banaan:

De bakbanaan schillen, in plakjes snijden en in ruim olie goudbruin bakken; hierna laten uitlekken op keukenpapier.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

Ingrediënten
- A. Voor Gebakken Banaan en Geroosterd Vlees: 1 pot (360ml) Roast Red Pork (vers bereide marinade), 2 eetlepels boter, 500 gram varkenslapjes, 1 grote bakbanaan - B. Voor Tjauw-Min: 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 500 gram Soubry Chinese mie (Tjauw-Min), zonnebloemolie, 1/2 ui, 100 gram prei, 100 gram julienne wortel