Tjauw Min Moksie Baka Bana (tjauw min met moksie metie en gebakken banaan)

Home Recepten
Tjauw Min Moksie Baka Bana (tjauw min met moksie metie ...
Afbeelding van Tjauw Min Moksie Baka Bana (tjauw min met moksie metie en gebakken banaan)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Roast red Pork (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.
De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2. Gebakken Banaan:

De bakbanaan schillen, in plakjes snijden en in ruim olie goudbruin bakken; hierna laten uitlekken op keukenpapier.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

Serveertip: Verdeel het geroosterde vlees over de Tjauw-Min; schenk de saus over het vlees.

Variatietip: Heerlijk met Surinaams Zuurgoed. Varieer de miet met woknoedels.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Anneke & Sita 31 mei 2021 07:44
5/5
Kookvriendinnen die iedere week een recept van iemand maken. Jullie zijn het eerste merk waar we nu al 5 keer op rij een recept van maken, en geloof ons dat is een unicum als culinaire fijnp roevers! Blijf vooral veel bami/noodles/tjauw min recepten toevoegen please :) ...
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Jamie 5 juli 2021 08:16
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
H 13 augustus 2021 08:48
5/5
❤️Faja for live mi mang. Eet bijna elke dag wel nasi of bami met vlees losie moksie roasted of masala 😋
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Vera 1 juni 2021 09:55
5/5
Lekker die moksie recepten joh!
Gilde 25 april 2021 13:27
5/5
Heerlijk jullie gele rijst recepten moksie alesie s
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
Vinnie 11 februari 2019 06:51
5/5
GEWELDIG! Dit weekend meerdere recepten gemaakt, en nu net de Moksie Metie voorbereiding, in de marinade met rijstwijn, vanavond na het werk met de familie smullen!!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Moksie Baka Bana (tjauw min met moksie metie en gebakken banaan)

1. Voorbereiding:

Roast red Pork (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.
De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2. Gebakken Banaan:

De bakbanaan schillen, in plakjes snijden en in ruim olie goudbruin bakken; hierna laten uitlekken op keukenpapier.

3. Tjauw Min:

Ingrediënten
- A. Voor Gebakken Banaan en Geroosterd Vlees: 1 pot (360ml) Roast Red Pork (vers bereide marinade), 2 eetlepels boter, 500 gram varkenslapjes, 1 grote bakbanaan - B. Voor Tjauw-Min: 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 500 gram Soubry Chinese mie (Tjauw-Min), zonnebloemolie, 1/2 ui, 100 gram prei, 100 gram julienne wortel
Ga naar mijn laatste sessie