Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroosterde kip)

Home Recepten
Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroo...
Afbeelding van Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroosterde kip)
Afbeelding van Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroosterde kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Special Roasted Chicken:

Meng de gember, rum en piment met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kippenbouten (gehalveerd) hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk de helft van de Moksie Speciaal (marinade) erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; schenk de andere helft van de Moksie Speciaal (marinade) halverwege over het vlees, wat een smeuïge kip met een lekkeresaus oplevert.

2. Tjauw Min:

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei (gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

Serveertip: Snijd de Special Roasted Chicken in plakjes en serveer die met de Tjauw Min; schenk de saus erover. Garneer, Gebakken Banaan, sla, tomaat. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink) of Sandhia's cocktails, shakes, punch.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met drumsticks, lamskoteletten. Vervang de groenten met 150 gram doperwten.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anoniem 22 april 2020 10:11
5/5
Vanaf nu elke week zeker 2 keer faja lobi op tafel! Thuis leven maakt je culinair creatief, wat een verademing
Jessy 5 maart 2020 11:49
5/5
Koop al jaren jullie producten! Nooit geweten dat er ook een kookboek was, laatst bij mijn favoriete toko gekocht. Wat een verademing, zo makkelijk en leuk om te zien wat je er eigenlijk nog meer mee kunt, terwijl je al jaren het product gebruiken. 5 sterren! ...
Leonie 27 januari 2020 10:18
5/5
Vaste volger van jullie fb page waar ik digitaal alle recepten altijd gebruikte. Dit kookboek is een verademing, een fysiek boek blijft toch fijner dan een digitaal recept.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Avinash & Dura 21 juni 2018 14:08
5/5
Heerlijk. Eerlijk is eerlijk, jullie recepten zijn zoals wij het vroeger van oma aten en kunnen er toch onze eigen touch aan geven. 1 minpunt, vind het boek erg dik, maar dat hoeft niet pers e negatief te zijn. ...
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroosterde kip)

1. Special Roasted Chicken:

Meng de gember, rum en piment met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kippenbouten (gehalveerd) hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk de helft van de Moksie Speciaal (marinade) erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; schenk de andere helft van de Moksie Speciaal (marinade) halverwege over het vlees, wat een smeuïge kip met een lekkeresaus oplevert.

2. Tjauw Min:

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei (gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 1. Special Roasted Chicken: - 1 tl gemberpoeder - 1 el rum - 3 kippenbouten - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 2 tl pimentpoeder - 2. Tjauw Min: - 100 gram taugé - 100 gram prei - 100 gr Julienne wortel - 1 ui - 500 gram Soubry Chinese mie (Tjauw-Min) - zonnebloemolie - 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)