Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroosterde kip)

Home Recepten
Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroo...
Afbeelding van Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroosterde kip)
Afbeelding van Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroosterde kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Special Roasted Chicken:

Meng de gember, rum en piment met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kippenbouten (gehalveerd) hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk de helft van de Moksie Speciaal (marinade) erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; schenk de andere helft van de Moksie Speciaal (marinade) halverwege over het vlees, wat een smeuïge kip met een lekkeresaus oplevert.

2. Tjauw Min:

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei (gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

Serveertip: Snijd de Special Roasted Chicken in plakjes en serveer die met de Tjauw Min; schenk de saus erover. Garneer, Gebakken Banaan, sla, tomaat. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de kippenbouten met drumsticks, lamskoteletten. Vervang de groenten met 150 gram doperwten.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroosterde kip)

1. Special Roasted Chicken:

Meng de gember, rum en piment met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kippenbouten (gehalveerd) hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk de helft van de Moksie Speciaal (marinade) erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; schenk de andere helft van de Moksie Speciaal (marinade) halverwege over het vlees, wat een smeuïge kip met een lekkeresaus oplevert.

2. Tjauw Min:

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei (gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 1. Special Roasted Chicken: - 1 tl gemberpoeder - 1 el rum - 3 kippenbouten - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 2 tl pimentpoeder - 2. Tjauw Min: - 100 gram taugé - 100 gram prei - 100 gr Julienne wortel - 1 ui - 500 gram Soubry Chinese mie (Tjauw-Min) - zonnebloemolie - 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)