Ketjap Bami Speciaal

Home Recepten
Ketjap Bami Speciaal
Afbeelding van Ketjap Bami Speciaal
Afbeelding van Ketjap Bami Speciaal

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Eiermie aan 1 liter kokend water toevoegen, 4 minuten koken en afgieten.
  • STAP 2: 4 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Prei (in stukjes), julienne wortel en taugé toevoegen en enkele minuten wokken.
  • STAP 4: Garnalen, Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Gekruide Ketjap, tomatenpuree, Trassie Trafasie en pimentpoeder toevoegen en enkele minuten wokken.
  • STAP 5: Eiermie toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia’s Bami en Kookvideo's.

Serveertip: Garneer met Gebakken Banaan, Ei-Sliertjes of Zuurgoed Trafasie. Gebruik als sambal Faja Lobi Nas-Bami Sambal.

Variatietip: Varieer de garnalen met kipfilet of de mie met pasta naar voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
ron theunissen 26 oktober 2019 22:39
5/5
ik maak graag bara,s en surinaamse bamie en bamieballen en wou dit boek allang bestellen ik ben zelf kok maar nu kan ik mijn voorliefde voor het surinaamse gerechten nog meer verrijken en ge nieten van al deze lekkere gerechten ...
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ketjap Bami Speciaal
  • STAP 1: Eiermie aan 1 liter kokend water toevoegen, 4 minuten koken en afgieten.
  • STAP 2: 4 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Prei (in stukjes), julienne wortel en taugé toevoegen en enkele minuten wokken.
  • STAP 4: Garnalen, Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Gekruide Ketjap, tomatenpuree, Trassie Trafasie en pimentpoeder toevoegen en enkele minuten wokken.
  • STAP 5: Eiermie toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia’s Bami en Kookvideo's.

Ingrediënten
- - 1 pak (250 gr)  Soubry Chinese eiermie  - zonnebloemolie - 1 ui - 3 teentjes knoflook - stukje Madam Jeanette peper - 50 gram prei - 50 gram julienne wortel - 25 gr taugé - 100 gr garnalen (medium) - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Faja Lobi Gekruide Ketjap (te koop bij Albert Heijn) - 2 tl tomatenpuree - ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)  - ½ tl pimentpoeder