Vlees Loempia Trafasie (Surinaamse loempia)

Home Recepten
Vlees Loempia Trafasie (Surinaamse loempia)
Afbeelding van Vlees Loempia Trafasie (Surinaamse loempia)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Vulling:

  • STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen), knoflook (fijn geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Voeg gepluisde kipfilet en Wok Chinese groentemix (rode paprika, witte kool, prei, sperzieboon, taugé) hieraan toe en omscheppend 2 minuten op matig vuur opbakken.
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree, bruine suiker en zwarte peper hieraan toe, omscheppen en 7 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen.

2. Vlees Loempia Trafasie:

  • STAP 5: Vlees laten afkoelen en een bloemmengsel maken door de bloem te mengen met het water. Leg op ieder loempiavel 1½ eetlepel van de vulling, oprollen tot de helft en de 2 uiteinden naar binnen vouwen; de overgebleven helft besmeren met het bloemmengsel en dichtrollen. Bak de loempia's in de friteuse of in steelpan in ruime hete olie enkele minuten goudbruin; daarna uitlekken op keukenpapier.

TIP: Probeer ook deze hapjes: Sandhia’s Hapjes en Kookvideo's.  

Serveertip: Serveren met Madam Jeanette Honing-Mayo saus en hete ketchup.

Variatietip: Varieer de kipfilet met gehakt of vega. Vries eventueel overgebleven (ongebakken) loempia's in.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Neelis 14 juni 2021 10:31
5/5
Kookboek dit weeend geprobeerd mensen! Heerlijke marinade- en vlees recepten voor onze BBQ!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Peter 9 december 2020 08:36
5/5
Drumsticks echt toppertjes jullie vlees geregtjes
Liza Yvonne Kramer 12 juli 2021 15:04
5/5
Ik maak het Surinaamse recepten van mijn ouders en ik vind het Surinaamse recepten altijd zo lekker nummer 1 en overal recepten van Azie.
Anoniem 23 juni 2021 12:37
5/5
Eksi Koekoe een echte surinaamse cake. Jullie mixen te koop bij jumbo perfect kan nu nog vaker maken
Nita disn 28 mei 2021 08:58
5/5
Verrukkelijke recepten en veel lekkere Surinaamse Javaanse recepten zoals het hoort, want de Javanen hebben een mooie invloed meegenomen naar su
Yana 26 mei 2021 13:25
5/5
Shoarma variant jullie zijn te gek. Van echte Surinaamse recepten zoals oma het maakte tot super leuke en gekke combinaties, zo hoor je je fans te inspireren!
Lysanne & winston 18 mei 2021 08:35
5/5
MEt een surinaamse man die mij deze geweldige keuken heeft laten kennen maken jullie mij helemaal compleet maak hem iedere dag blij :))
Linda Broeders 8 mei 2021 20:49
5/5
Onze kindjes van 7, 5 en 1 jaar zijn dol op de keuken van Sandhia's recepten. We hebben al vele recepten uitgeprobeerd en traditie is de Surinaamse bami gaat altijd mee naar de camping :) Het hele gezin en fam, vrienden smullen ervan! ...
18 april 2021 09:34
5/5
Eksi Koekoe bij ORiental gekocht vrijdag en gisteren gemaakt. Heerlijke surinaamse cake en goed gelukt
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
Levrone 11 maart 2021 08:05
5/5
Met Antilliaanse en Surinaamse roots opgegroeid. Dit boek laat mij veel dingen van vroeger herbeleven!
Miranda 9 maart 2021 09:52
5/5
Met een Surinaamse man al 20 jaar getrouwd, die maak ik ook al 20 jaar blij met jullie producten. Top merk dus
Aleya 16 februari 2021 09:54
5/5
Surinaamse roots met colombiaans dit kookboek is voor mij een verademing om zo weer te kunnen koken zoals mijn opa dat deed
Linie 14 februari 2021 15:19
5/5
Sandhia's Recepten is een waar kunstenaarsboek. Veel nieuwe dingen geleerd, veel nieuwe variaties geleerd, dit is gewoonweg een allround boek voor de Surinaamse keuken met veel invloede n, precies zoals ik Suriname kan herinneren van vroeger en mijn grootmoeder, oma en moeder dingen bereidde, hulde dat ik dit zelf weer kan ervaren zonder dat alle drie nog er zijn. ...
Mieke 6 februari 2021 11:13
5/5
Heb eergisteren Surinaamse bami klaar gemaakt,was super lekker,maak het zeker nog wel eens een keer klaar TOP
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?
Kelly rowena 16 november 2020 09:54
5/5
van onze Surinaamse vriendjes dit boek ontvangen zo fijn dat we nu zelf alles kunnen maken wat we altijd eten bij onze vrienden
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Yves 7 september 2020 21:46
5/5
Zekers goed beoordeeld heerlijk en echt kookboek voor de Surinaamse keuken
Indran 8 juni 2020 10:43
5/5
een trots merk voor de Surinaamse gemeenschap. Geweldig om te zien hoeveel Nederlaners dit gebruiken!
ron theunissen 26 oktober 2019 22:39
5/5
ik maak graag bara,s en surinaamse bamie en bamieballen en wou dit boek allang bestellen ik ben zelf kok maar nu kan ik mijn voorliefde voor het surinaamse gerechten nog meer verrijken en ge nieten van al deze lekkere gerechten ...
Teddy 1 april 2019 08:26
5/5
De beste recepten vind je in dit kookboek! al weer 30 jaar geleden aten wij als studenten bij een hele oude Surinaamse oma, waarvan haar kookgeuren ons hele studentenhuis doorheen kwamen. De Nasi zoals wij die daar aten, wauw, de Nasi Trafasie doet me helemaal terugdenken aan deze mooie tijd. ...
Timmy 8 januari 2019 10:26
5/5
Een wauw-factor, verschillende hoofdstukken, een grote diversiteit en jullie zijn door mijn test heen: mijn Surinaamse oma maakte bepaalde gerechten, en die komen overeen.
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
Lucy Tates 26 november 2018 12:50
5/5
De gewenste recepten staan erin, de echte oude Surinaamse recepten, die ik vroeger als kleine meisje at bij mij moeder en tantes in onze garage, toekijkend hoe de dames op gevoel gezellig aa n het koken waren op vrolijke musiek. Hetzelfde gevoel krijg ik bij jullie kookboek, ontzettend bedankt voor dat fijne gevoel :) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Vlees Loempia Trafasie (Surinaamse loempia)

1. Vulling:

  • STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen), knoflook (fijn geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Voeg gepluisde kipfilet en Wok Chinese groentemix (rode paprika, witte kool, prei, sperzieboon, taugé) hieraan toe en omscheppend 2 minuten op matig vuur opbakken.
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree, bruine suiker en zwarte peper hieraan toe, omscheppen en 7 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen.

2. Vlees Loempia Trafasie:

  • STAP 5: Vlees laten afkoelen en een bloemmengsel maken door de bloem te mengen met het water. Leg op ieder loempiavel 1½ eetlepel van de vulling, oprollen tot de helft en de 2 uiteinden naar binnen vouwen; de overgebleven helft besmeren met het bloemmengsel en dichtrollen. Bak de loempia's in de friteuse of in steelpan in ruime hete olie enkele minuten goudbruin; daarna uitlekken op keukenpapier.
Ingrediënten
- 1. Vulling: - 600 gr kipfilet of kippendijenfilet - zonnebloemolie - 1 ui (grote) - 5 teentjes knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 500 gr Wok Chinese groentemix   - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie   - 2 tl Trassie Trafasie - 1½ el tomatenpuree - 1 tl bruine suiker - 1 tl zwarte peper (gemalen) - 1 pak (20 stuks) loempiavellen (diepvries, toko) - 2. Bloemmengsel: - 4 el bloem - 50 ml water