Wellington Vleesbroodje Trafasie

Home Recepten
Wellington Vleesbroodje Trafasie

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Bereid de broodmix volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg, afgedekt met folie, 30 minuten rijzen. Tip: Gebruik in de broodmix roomboter in plaats van de (in de gebruiksaanwijzing) aangegeven boter voor de bereiding van het deeg.

2. Vulling:

  • STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
  • STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.

3. Deeg:

  • STAP 6: Verdeel het gerezen deeg in 3 grote bollen en rol ze met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Ei klutsen.
  • STAP 7: Verdeel de vulling over het uitgerolde deeg en rol het 3 keer om en om. Plak de uiteinden met een beetje water dicht en bestrijk ze ruim met het geklutste ei.
  • STAP 8: Bak ze circa 20 minuten op 185 graden in een voorverwarmde oven lichtbruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Laat Wellington Vleesbroodje Trafasie, afgedekt met een theedoek, afkoelen en snijd het daarna in plakjes. Garneer met een saus naar voorkeur.

Variatietip: Voeg in stap 1 één eetlepel Griekse youghurt toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gerard 12 juli 2022
5/5
Mijn vrouw zegt: ooit weleens wellington gegeten? Nee maar wel wellington vleesbroodje trafasie, ik huh? Mijn vrouw: wacht maar, ik kom thuis volgende dag nouuuu we lage hele avond met riemp je ope op de bank hahahaha te lekker!!! 😎🤣 ...
Aagje 18 april 2022
5/5
De allerbeste vleesbroodjes. Kennis gemaakt met de wellington en de normale varianten d.m.v. kookvideo😍
VV 23 februari 2021
5/5
Wellington Vleesbroodje Trafasie: Recept 100% gelukt. Geweldite smaak
Mireille 29 december 2021
5/5
Marmer Eksi Trafasie, vleesbroodje trafasie, bami in een bowl en saoto. Dat was ons 1e kerstdag menu, GENOTEN 🤗🤗🤗🤗
KJ 13 juni 2025
5/5
Een heerlijke groep producten van faja lobi 😍
Nanomi 12 juni 2025
5/5
Chicken Trafasie (Surinaamse kip noodles in 3 minuten) ⭐⭐⭐⭐⭐
Nomi 11 juni 2025
5/5
Dikke 10!!
Raffaëla 10 juni 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: ⭐ ⭐⭐⭐⭐
TOL 4 juni 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: WOW!!!!!!!!!!!!!!!!! Probeer de instant noodles van faja mensen
Myka 3 juni 2025
5/5
De beste noodles van Faja Lobi
MO 30 mei 2025
5/5
Heerlijke spulletjes
Mok 28 mei 2025
5/5
Altijd genieten met faja
Bjorn 26 mei 2025
5/5
Rotichoti muffin 😋
Rira 22 mei 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ Heerlijk kruidig en perfect van formaat! Ik was aangenaam verrast door de smaak. De Roti Choti Bites zijn lekker kruidig, maar niet te pittig, en ideaal als snack of bijger echt. Mijn gasten vonden het ook geweldig! ...
Toos 21 mei 2025
5/5
Te lekker voor woorden chicken trafasie instant noodlessssss
Matilda 20 mei 2025
5/5
💖💖💖 gewoonweg makkelijke producten met veel smaak en diversiteit. In mijn studiejaren heb ik gewoond in de bijlmer, de geuren van kruiden en specerijen rook je bij alle huizen. Als ik het nu zelf maak geniet ik er zo erg van 😋 ...
Tamara 19 mei 2025
5/5
de chicken twisters gemaakt voor de verjaardag! viel super in de smaak
Rilan 16 mei 2025
5/5
Komen de beste recepten vandaag, Faja Lobi!
KOM 15 mei 2025
5/5
Snelle Platbrood Kip Masala: grandioos ❤️
Pliem 12 mei 2025
5/5
Dik tevreden
LP 9 mei 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
G 8 mei 2025
5/5
Gewoon super
Olivia 7 mei 2025
5/5
De meest lekkere bami en nasi komt van faja lobi. Een basis die je goed kan gebruiken voor je eigen versies, deze vind ik zo lekker: Nasi Goreng Tropical. Sinds jaren makkelijk te koop bij o nze appie. Vroeger kocht ik het bij de kleinste toko van nl volgens mij, dan praten we alweer over circa 30 jaar geleden. Op naar nogeens 30 jaar faja lobi ❤️😊 ...
Romero 6 mei 2025
5/5
Heurlijk allemaal mensen 😍
Hami 2 mei 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst mega lekker! Hleemaal als je de grillworst zelf maakt mmmmm
Gerrie 1 mei 2025
5/5
Al lange tijd fan, jullie blijven me verrassen met de smaken.
OKKE 1 mei 2025
5/5
DIKKE 10!
LOOPY 30 april 2025
5/5
Zo smaakvol!
Gerard 29 april 2025
5/5
Heel lekker top
Lucca 28 april 2025
5/5
Traybake the best ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Wellington Vleesbroodje Trafasie

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Bereid de broodmix volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg, afgedekt met folie, 30 minuten rijzen. Tip: Gebruik in de broodmix roomboter in plaats van de (in de gebruiksaanwijzing) aangegeven boter voor de bereiding van het deeg.

2. Vulling: 

  • STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen. 
  • STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.

3. Deeg:

  • STAP 6: Verdeel het gerezen deeg in 3 grote bollen en rol ze met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Ei klutsen.
  • STAP 7: Verdeel de vulling over het uitgerolde deeg en rol het 3 keer om en om. Plak de uiteinden met een beetje water dicht en bestrijk ze ruim met het geklutste ei.
  • STAP 8: Bak ze circa 20 minuten op 185 graden in een voorverwarmde oven lichtbruin.
Ingrediënten
- 1. Vulling:  - 600 gr kipfilet of kippendijenfilet - zonnebloemolie - 1 ui (grote) - 4 teentjes knoflook - halve rode peper - 1 blik (200 gr) maïs - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1½  el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl zwarte peper (gemalen) - ½ kopje (75 ml) water - 1 tl bruine suiker - 2. Deeg: - 500 gr Koopmans Wit Broodmix of roomboter bladerdeeg  - 1 ei

Winkelwagentje

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie