Wellington Vleesbroodje Trafasie

Home Recepten
Wellington Vleesbroodje Trafasie
Afbeelding van Wellington Vleesbroodje Trafasie

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Bereid de broodmix volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg, afgedekt met folie, 30 minuten rijzen. Tip: Gebruik in de broodmix roomboter in plaats van de (in de gebruiksaanwijzing) aangegeven boter voor de bereiding van het deeg.

2. Vulling:

  • STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
  • STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.

3. Deeg:

  • STAP 6: Verdeel het gerezen deeg in 3 grote bollen en rol ze met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Ei klutsen.
  • STAP 7: Verdeel de vulling over het uitgerolde deeg en rol het 3 keer om en om. Plak de uiteinden met een beetje water dicht en bestrijk ze ruim met het geklutste ei.
  • STAP 8: Bak ze circa 20 minuten op 185 graden in een voorverwarmde oven lichtbruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Laat Wellington Vleesbroodje Trafasie, afgedekt met een theedoek, afkoelen en snijd het daarna in plakjes. Garneer met een saus naar voorkeur.

Variatietip: Voeg in stap 1 één eetlepel Griekse youghurt toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies Recensies
(1565)
Gerard 12 juli 2022
5/5
Mijn vrouw zegt: ooit weleens wellington gegeten? Nee maar wel wellington vleesbroodje trafasie, ik huh? Mijn vrouw: wacht maar, ik kom thuis volgende dag nouuuu we lage hele avond met riemp je ope op de bank hahahaha te lekker!!! 😎🤣 ...
Aagje 18 april 2022
5/5
De allerbeste vleesbroodjes. Kennis gemaakt met de wellington en de normale varianten d.m.v. kookvideo😍
VV 23 februari 2021
5/5
Wellington Vleesbroodje Trafasie: Recept 100% gelukt. Geweldite smaak
Mireille 29 december 2021
5/5
Marmer Eksi Trafasie, vleesbroodje trafasie, bami in een bowl en saoto. Dat was ons 1e kerstdag menu, GENOTEN 🤗🤗🤗🤗
DD 5 november 2025
5/5
Mooi en lekker
A 4 november 2025
5/5
Heerlijk!
Z 3 november 2025
5/5
Lekkerrr
Naomi 31 oktober 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
F.O. 30 oktober 2025
5/5
Klant sinds maandag en helemaal idolaat! kookboek en surprisebox besteld! weekend vrijgehouden!!
Miesz 29 oktober 2025
5/5
Platbrood Crunchy Chicken hmmmmmmmmmmmm
KL 28 oktober 2025
5/5
Platbrood Crunchy Chicken: te lekker!
Roos 27 oktober 2025
5/5
Altijd genieten!
Claudia 24 oktober 2025
5/5
Geweldige producten
Bra 22 oktober 2025
5/5
Snelle Roti Kip Masala: heel lekker
Clau 21 oktober 2025
5/5
Heurlijke recepten
Loespoesz 20 oktober 2025
5/5
De nasi goreng tropical is onze all-time-favourite! Ongekende smaakbom, en zo makkelijk te variëren!
Ron Meijer 19 oktober 2025
5/5
Lekkere recepten ik ben verbaast heel goed
Ali 16 oktober 2025
5/5
grandioos lekkere producten
Carola 15 oktober 2025
5/5
Kwam via tiktok in aanraking met deze te gekke sate twisters en kende faja lobi nog niet !! in 5 dagen tijd hebben we 5 keer faja lobi gegeten !! nog lang niet uitgekookt !!
ROKUS 14 oktober 2025
5/5
Een aanrader, wanneer je geen tijd hebt om bami te maken met dit product, Snelle Surinaamse Bami, met de Faja Lobi Chicken Trafasie (instant noodles), super smaakvol, super eenvoudig, en naa r smaak te maken, ik doe er chili oil bij, een aanrader als je ervan houd 🍜🍜🍜 En daarnaast gewoon een top merk alleen maar lobi ❤️ ...
Ismail 13 oktober 2025
5/5
Genoten dit weekend van deze toppers
Petra 10 oktober 2025
5/5
Héérlijk ! Al heel lang op zoek naar een recept dat op échte roti smaakt, zoals je het koopt bij de toko. Dit is het! Blij mee!
simons 10 oktober 2025
5/5
saté twisters ons favoriete recept op jullie website..!
G 8 oktober 2025
5/5
Heerlijk allemaal
Combi 6 oktober 2025
5/5
Heerlijk!!
Roki 1 oktober 2025
5/5
The best products ❤️
Roberto Wino 30 september 2025
5/5
Wojoooooooo: Grilled Chicken Roti. Ook al is de zomer voorbij, ik steek de vlam in de pan op de BBQ, ga lekker voor iedereen de kip grillen en als iedereen thuiskomt worden ze zo vrolijk. Na het grillen doe ik een heel dun laagje honing erover, super dun, ongekende smaaksensatie met jullie recepten 😀😋 Wil het recept/foto's best delen, mijn naam vinden jullie in het webshop klanten bestand. ...
Komien 29 september 2025
5/5
Handig, makkelijk in gebruik, snel klaar of een leuke feest maaltijd, ik kan me op allerlei manieren inspireren op deze geweldige website en daarbij horende producten.
Nomin 26 september 2025
5/5
Te gekke producten
AK 23 september 2025
5/5
Geweldig!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Wellington Vleesbroodje Trafasie

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Bereid de broodmix volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg, afgedekt met folie, 30 minuten rijzen. Tip: Gebruik in de broodmix roomboter in plaats van de (in de gebruiksaanwijzing) aangegeven boter voor de bereiding van het deeg.

2. Vulling: 

  • STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen. 
  • STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.

3. Deeg:

  • STAP 6: Verdeel het gerezen deeg in 3 grote bollen en rol ze met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Ei klutsen.
  • STAP 7: Verdeel de vulling over het uitgerolde deeg en rol het 3 keer om en om. Plak de uiteinden met een beetje water dicht en bestrijk ze ruim met het geklutste ei.
  • STAP 8: Bak ze circa 20 minuten op 185 graden in een voorverwarmde oven lichtbruin.
Ingrediënten
- 1. Vulling:  - 600 gr kipfilet of kippendijenfilet - zonnebloemolie - 1 ui (grote) - 4 teentjes knoflook - halve rode peper - 1 blik (200 gr) maïs - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1½  el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl zwarte peper (gemalen) - ½ kopje (75 ml) water - 1 tl bruine suiker - 2. Deeg: - 500 gr Koopmans Wit Broodmix of roomboter bladerdeeg  - 1 ei

Winkelwagentje

FAJA LOBI is genomineerd!
Ga naar mijn laatste sessie