Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

Home Recepten
Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's sat...
Afbeelding van Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)
Afbeelding van Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

De woknoedel in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui en de kip (in reepjes) in 5 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen, omscheppen, daarna de woknoedel en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten opbakken.

Serveertip: Serveren in een hoge kom met Satésaus Trafasie. Gebruik voor een pittiger smaak Laigsingh Sambal Nasi Trafasie of Laigsingh Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Garneer eens met gebakken banaan of Surinaams Zuurgoed met rode peper. Voeg eventueel 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Leticia 14 november 2018 09:59
5/5
Sranang lady hier, woon al 30 jaar in Nederland en ik durf te zeggen dat ik al 25 jaar jullie producten gebruik. Destijds was het heel anders als nu, maar telkens werd het product beter merk te ik op het begin was het wennen bij een aanpassing, maar het product zoals ik de laatste 10 jaar proef echt lobi voor yu. ...
Claudia 12 augustus 2020 08:33
5/5
Als groot kookboeken verzamelaar kan ik u mededelen dat Sandhia's Recepten tot mijn favorieten behoort. EERLIJKE en ECHTE recepten, je voelt de passie, je voelt de authenticiteit, je PR OEFT de belevenis. Een dikke 10+ verdiend het zeer zeker! ...
Nancy 18 februari 2020 12:33
5/5
Slechte bezorging, slecht verpakt (zat geen doos omheen) maar wat een werelds mooi en handig kookboek
Rosanna 10 december 2019 13:49
5/5
Raar dat ik al (denk ik) 15 jaar jullie potten koop met grote tevredenheid, maar nooit van het kookboek heb geweten!!!!!!! Mijn buurvrouw vertelde laatst vol trots hoe ze gaar gerechten maak te, ik moest lachen, ik doe hetzelfde en nog veel beter, de potten maken van mij een echte chef. Weet nog niet of ik het kookboek ga bestellen. ...
Liset 13 augustus 2019 11:50
5/5
Hulde voor dit mooie kookboek, die te weinig eer krijgt. Een eerlijk kookboek, met veel inspiratie, creativiteit en kleurrijk. die mij een echte kok laat voelen. Hoe blij ik mijn gezin al he b gemaakt, ongekend! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
Shirley 30 januari 2019 09:40
5/5
Dikke 10, heerlijk kookboek met echte recepten, ik lees dat veel in de reviews maar 9 van de 10 kookboeken staan nep recepten in, die van jullie gaan zo ver dat het proeft zoals mijn oma vro eger maakte. ...
Nicinthia 22 januari 2019 17:14
5/5
Een aangenaam, tropisch en fijn kookboek met echte recepten! Alles werkt en in 1 keer, super fijn kan mijn oma's recepten namaken de smaak van vroeger.
Eleonore-Joanna & Jameson 4 december 2018 12:32
5/5
Grappig dat meerdere hieronder benoemen dat de recepten ook echt lukken, en dat je het gevoel krijgt een echte kok te zijn, want zo ervaren wij het ook. Heerlijke recepten, veel lijken op wa t oma en moeder maakte, geweldig. ...
Lucy Tates 26 november 2018 12:50
5/5
De gewenste recepten staan erin, de echte oude Surinaamse recepten, die ik vroeger als kleine meisje at bij mij moeder en tantes in onze garage, toekijkend hoe de dames op gevoel gezellig aa n het koken waren op vrolijke musiek. Hetzelfde gevoel krijg ik bij jullie kookboek, ontzettend bedankt voor dat fijne gevoel :) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

De woknoedel in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui en de kip (in reepjes) in 5 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen, omscheppen, daarna de woknoedel en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 200 gram kipfilet - 50 gram taugé, 5 bosuitjes, handvol Julienne wortel, 1/2 ui - zonnebloemolie - 1 pak (248 gram) woknoedel - 1 pot (360ml) Faja Lobi Satésaus Trafasie (echte Sandhia's satésaus) - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl pimentpoeder