Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

Home Recepten
Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's sat...
Afbeelding van Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

Bereidingswijze

De woknoedel in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui en de kip (in reepjes) in 5 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen, omscheppen, daarna de woknoedel en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten opbakken.

Serveertip: Serveren in een hoge kom met Satésaus Trafasie. Gebruik voor een pittiger smaak Laigsingh Sambal Nasi Trafasie of Laigsingh Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Garneer eens met gebakken banaan of Surinaams Zuurgoed met rode peper. Voeg eventueel 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mary-jane 7 september 2021 00:00
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
Leticia 14 november 2018 01:00
5/5
Sranang lady hier, woon al 30 jaar in Nederland en ik durf te zeggen dat ik al 25 jaar jullie producten gebruik. Destijds was het heel anders als nu, maar telkens werd het product beter merk te ik op het begin was het wennen bij een aanpassing, maar het product zoals ik de laatste 10 jaar proef echt lobi voor yu. ...
Melline 7 juni 2022 07:57
5/5
Nou wij hebben dit weekend gek gedaan. De Eksi Koekoe met amandel gemaakt, maar in het midden gevuld met echte verse amandelspijs! Gebruik het Eksi recept en om verse amandelspijs kijken op Rutgerbakt, bedankt me later maar.😋 ...
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Tonny 8 mei 2022 08:24
5/5
Kip Masala met spitskool is zo simpel maar zo om te smullen! B.B.R met Rijst met Nasi Trafasie mix ook een echte aanrader. ❤️❤️😋😋
Rosalinde 14 april 2022 00:00
5/5
We zijn echte smulpapen met onze hele familie, wat onze ouders op ons hebben overgebracht. De manier van jullie receptopbouw met kookvideo's past perfect in onze passie. Als familie met 2 broers en 3 zussen koken we regelmatig met aanhang ook recepten van jullie! ...
Ton 30 maart 2022 08:12
5/5
Turkse Dürüm met kip masala gaan we in onze zaak verkopen, een echte klapper en iedereen vraagt zich af wat het recept is haha 🤣
Robert 11 maart 2022 01:00
5/5
Besteld! Zeer benieuwd. Altijd genoten van jullie kookboeken en veel uit geleerd, echte inspiratiebronnen.
Danny 3 februari 2022 13:40
5/5
Heerlijk. Heb de vegakip vervangen door echte kip omdat het anders nergens naar smaakt en daarmee was het echt een heerlijk gerecht
Lieffe 7 november 2021 09:55
5/5
Het volgende recept hebben we zaterdag middag gegeten: Nasi Kip Heerlijk met rode kidneybonen. Mede liefhebbers: een echte aanrader! 🤗🤗🤗
Fi 25 oktober 2021 00:00
5/5
Uitstekende recepten echte smaakmakers bij feestjes
Anoniem 29 september 2021 09:01
5/5
De witte bami is een echte aanrader! Ook de Madam Jeanette waar ook de mayo mee gemaakt kan worden een aanradertje.
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Belinda 30 juni 2021 08:59
5/5
Het leuke aan koken is, als je het gevoel krijgt dat je het helemaal zelf gecreëerd hebt. Met de faja lobii producten heb je dit dus, het helpt gewoon echt. Jullie mixen zijn niet 'zelf ' te maken, de kruidenmelange die hierin zit je merkt gewoon dat het gerijpt en puur is en een echte basis voor zoals wij graag gezonde wok of schotels maken. Faja lobii verdiend zeker een 10 met een top website. 😚😍 ...
Lindsay 29 juni 2021 13:26
5/5
We hebben de bara, eksi koekoe en nasi van jullie nu gemaakt en zijn echte fans geworden wat is dit top zeg eindelijk eten met afwisseling.😋
Anoniem 23 juni 2021 12:37
5/5
Eksi Koekoe een echte surinaamse cake. Jullie mixen te koop bij jumbo perfect kan nu nog vaker maken
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Maria 9 juni 2021 00:00
5/5
Gemaakt voor echte liefhebbers dit boek!
Yana 26 mei 2021 13:25
5/5
Shoarma variant jullie zijn te gek. Van echte Surinaamse recepten zoals oma het maakte tot super leuke en gekke combinaties, zo hoor je je fans te inspireren!
Felicity 31 maart 2021 00:00
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
Djezlyn 5 maart 2021 01:00
5/5
De recepten staan mooi per hoofdstukken aangegeven, handig voor een leek. Inmiddels een echte kok geworden met jullie fijne recepten!
gebr j 31 januari 2021 01:00
5/5
Als echte boeren Hollanders jullie kookboek met de familie geproefd 1 week lang wij zijn om. Lekker mengen met onze echte Hollandse recepten doet het goed !
Klaas 28 december 2020 01:00
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Claudia 12 augustus 2020 00:00
5/5
Als groot kookboeken verzamelaar kan ik u mededelen dat Sandhia's Recepten tot mijn favorieten behoort. EERLIJKE en ECHTE recepten, je voelt de passie, je voelt de authenticiteit, je PR OEFT de belevenis. Een dikke 10+ verdiend het zeer zeker! ...
Nancy 18 februari 2020 01:00
5/5
Slechte bezorging, slecht verpakt (zat geen doos omheen) maar wat een werelds mooi en handig kookboek
Rosanna 10 december 2019 01:00
5/5
Raar dat ik al (denk ik) 15 jaar jullie potten koop met grote tevredenheid, maar nooit van het kookboek heb geweten!!!!!!! Mijn buurvrouw vertelde laatst vol trots hoe ze gaar gerechten maak te, ik moest lachen, ik doe hetzelfde en nog veel beter, de potten maken van mij een echte chef. Weet nog niet of ik het kookboek ga bestellen. ...
Liset 13 augustus 2019 00:00
5/5
Hulde voor dit mooie kookboek, die te weinig eer krijgt. Een eerlijk kookboek, met veel inspiratie, creativiteit en kleurrijk. die mij een echte kok laat voelen. Hoe blij ik mijn gezin al he b gemaakt, ongekend! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 00:00
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

De woknoedel in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui en de kip (in reepjes) in 5 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen, omscheppen, daarna de woknoedel en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 200 gram kipfilet - 50 gram taugé, 5 bosuitjes, handvol Julienne wortel, 1/2 ui - zonnebloemolie - 1 pak (248 gram) woknoedel - 1 pot (360ml) Faja Lobi Satésaus Trafasie (echte Sandhia's satésaus) - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl pimentpoeder
Ga naar mijn laatste sessie