Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

Home Recepten
Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's sat...
Afbeelding van Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

De woknoedel in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui en de kip (in reepjes) in 5 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen, omscheppen, daarna de woknoedel en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten opbakken.

Serveertip: Serveren in een hoge kom met Satésaus Trafasie. Gebruik voor een pittiger smaak Laigsingh Sambal Nasi Trafasie of Laigsingh Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Garneer eens met gebakken banaan of Surinaams Zuurgoed met rode peper. Voeg eventueel 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Leticia 14 november 2018 09:59
5/5
Sranang lady hier, woon al 30 jaar in Nederland en ik durf te zeggen dat ik al 25 jaar jullie producten gebruik. Destijds was het heel anders als nu, maar telkens werd het product beter merk te ik op het begin was het wennen bij een aanpassing, maar het product zoals ik de laatste 10 jaar proef echt lobi voor yu. ...
Belinda 30 juni 2021 08:59
5/5
Het leuke aan koken is, als je het gevoel krijgt dat je het helemaal zelf gecreëerd hebt. Met de faja lobii producten heb je dit dus, het helpt gewoon echt. Jullie mixen zijn niet 'zelf ' te maken, de kruidenmelange die hierin zit je merkt gewoon dat het gerijpt en puur is en een echte basis voor zoals wij graag gezonde wok of schotels maken. Faja lobii verdiend zeker een 10 met een top website. 😚😍 ...
Lindsay 29 juni 2021 13:26
5/5
We hebben de bara, eksi koekoe en nasi van jullie nu gemaakt en zijn echte fans geworden wat is dit top zeg eindelijk eten met afwisseling.😋
Anoniem 23 juni 2021 12:37
5/5
Eksi Koekoe een echte surinaamse cake. Jullie mixen te koop bij jumbo perfect kan nu nog vaker maken
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Maria 9 juni 2021 09:17
5/5
Gemaakt voor echte liefhebbers dit boek!
Yana 26 mei 2021 13:25
5/5
Shoarma variant jullie zijn te gek. Van echte Surinaamse recepten zoals oma het maakte tot super leuke en gekke combinaties, zo hoor je je fans te inspireren!
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
Djezlyn 5 maart 2021 18:16
5/5
De recepten staan mooi per hoofdstukken aangegeven, handig voor een leek. Inmiddels een echte kok geworden met jullie fijne recepten!
gebr j 31 januari 2021 11:57
5/5
Als echte boeren Hollanders jullie kookboek met de familie geproefd 1 week lang wij zijn om. Lekker mengen met onze echte Hollandse recepten doet het goed !
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Claudia 12 augustus 2020 08:33
5/5
Als groot kookboeken verzamelaar kan ik u mededelen dat Sandhia's Recepten tot mijn favorieten behoort. EERLIJKE en ECHTE recepten, je voelt de passie, je voelt de authenticiteit, je PR OEFT de belevenis. Een dikke 10+ verdiend het zeer zeker! ...
Nancy 18 februari 2020 12:33
5/5
Slechte bezorging, slecht verpakt (zat geen doos omheen) maar wat een werelds mooi en handig kookboek
Rosanna 10 december 2019 13:49
5/5
Raar dat ik al (denk ik) 15 jaar jullie potten koop met grote tevredenheid, maar nooit van het kookboek heb geweten!!!!!!! Mijn buurvrouw vertelde laatst vol trots hoe ze gaar gerechten maak te, ik moest lachen, ik doe hetzelfde en nog veel beter, de potten maken van mij een echte chef. Weet nog niet of ik het kookboek ga bestellen. ...
Liset 13 augustus 2019 11:50
5/5
Hulde voor dit mooie kookboek, die te weinig eer krijgt. Een eerlijk kookboek, met veel inspiratie, creativiteit en kleurrijk. die mij een echte kok laat voelen. Hoe blij ik mijn gezin al he b gemaakt, ongekend! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
Shirley 30 januari 2019 09:40
5/5
Dikke 10, heerlijk kookboek met echte recepten, ik lees dat veel in de reviews maar 9 van de 10 kookboeken staan nep recepten in, die van jullie gaan zo ver dat het proeft zoals mijn oma vro eger maakte. ...
Nicinthia 22 januari 2019 17:14
5/5
Een aangenaam, tropisch en fijn kookboek met echte recepten! Alles werkt en in 1 keer, super fijn kan mijn oma's recepten namaken de smaak van vroeger.
Eleonore-Joanna & Jameson 4 december 2018 12:32
5/5
Grappig dat meerdere hieronder benoemen dat de recepten ook echt lukken, en dat je het gevoel krijgt een echte kok te zijn, want zo ervaren wij het ook. Heerlijke recepten, veel lijken op wa t oma en moeder maakte, geweldig. ...
Lucy Tates 26 november 2018 12:50
5/5
De gewenste recepten staan erin, de echte oude Surinaamse recepten, die ik vroeger als kleine meisje at bij mij moeder en tantes in onze garage, toekijkend hoe de dames op gevoel gezellig aa n het koken waren op vrolijke musiek. Hetzelfde gevoel krijg ik bij jullie kookboek, ontzettend bedankt voor dat fijne gevoel :) ...
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Trinity 29 oktober 2018 17:07
5/5
Van mij krijgen jullie hoogstpersoonlijk een dikke 10 :) Ik geniet oprecht van dit kookboek, wat een diversiteit, wat een kleurrijke vrolijkheid als dat een woord is. Eerlijk en echte recept en, alleen maar lobii! ...
Kachir 18 september 2018 11:05
5/5
Voor het eerst in 30 jaar de echte Masoesa Alesie gegeten met dank aan jullie Jay & Sandhia! Wat mijn moeder vroeger maakte, ik begreep nooit hoezo ik dit niet kon evenaren. Jullie recep t met Faja Lobi potje van jullie erbij, allejezus wat geweldig, en het leuke is ik combineer dit potje nu door al mijn gerechten, het geeft de smaak van vroeger aan al mijn gerechten, ben zo gelukkig! We gaan heel snel alle andere dingen proberen, maar eerst hier lang van genieten, ik hoop dat jullie dit nog heel lang blijven doen ik zal jullie overal promoten!! ...
Morales 9 augustus 2018 12:47
5/5
Kookboek goed ontvangen, heb deel 1 en 2 en 3 zelfs! Leuk om te zien hoe het telkens beter wordt. Echte promotors van de Surinaamse keuken.
Luuk 9 augustus 2018 07:57
5/5
Een echte Hollander die helemaal om is, kende jullie nog niet. Wat zijn jullie groot online, een nieuwe fan erbij!
anja willems 29 juli 2018 21:34
5/5
heb dit kookboek voor mijn verjaardag gevraagd en gekregen....van mijn zoon...die zich erg verheugd op nog meer lekkere gerechten uit het boek!!! Das nog eens leuk koken bij zoveel genieten van het eten door man en kinderen en ook door mijzelf natuurlijk, een echte aanrader!! ...
Willy & Greet 16 juli 2018 08:46
5/5
Nou we zijn echte Hollanders die hun hele leven eigenlijk alleen maar de spreekwoordelijke piepers hebben gegeten. Onze buren gebruikte Faja Lobi al, en door hun hebben we kennisgemaakt met jullie producten! Dit kookboek is perfect voor ons, op makkelijke wijze kunnen we het nu bereiden, en bijkomend erg leuk dat je enorm geïnspireerd wordt met soortgelijke recepten zodat je zelf tot een volledig eigen creatie komt, wat een voldaan gevoel geeft. ...
Philip 13 juli 2018 17:27
5/5
Echte boeroe die met dit kookboek zeker makkelijk Surinaams gaat leren koken, mooi man.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

De woknoedel in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui en de kip (in reepjes) in 5 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen, omscheppen, daarna de woknoedel en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 200 gram kipfilet - 50 gram taugé, 5 bosuitjes, handvol Julienne wortel, 1/2 ui - zonnebloemolie - 1 pak (248 gram) woknoedel - 1 pot (360ml) Faja Lobi Satésaus Trafasie (echte Sandhia's satésaus) - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl pimentpoeder