Zalm met Rijst (zalm in mango met rijst)

Home Recepten
Zalm met Rijst (zalm in mango met rijst)
Afbeelding van Zalm met Rijst (zalm in mango met rijst)
Afbeelding van Zalm met Rijst (zalm in mango met rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Zalm ontdooien, in blokjes snijden en besmeren met 1 eetlepel bloem; hierna in ruime olie lichtelijk bakken en afscheppen. 5 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) hierin enkele minuten fruiten. 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en paprika (in reepjes) toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 5 minuten de mango (in reepjes) toevoegen.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst; voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (The real Sranang softdrink!).

Variatietip: Varieer de mango met een gekookte rijpe bakbanaan in plakjes; varieer de paprika met 150 gram kousenband

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Zalm met Rijst (zalm in mango met rijst)

1. Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Zalm ontdooien, in blokjes snijden en besmeren met 1 eetlepel bloem; hierna in ruime olie lichtelijk bakken en afscheppen. 5 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) hierin enkele minuten fruiten. 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en paprika (in reepjes) toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 5 minuten de mango (in reepjes) toevoegen.

Ingrediënten
- 1 grote rijpe mango - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 400 gr Basmati rijst - 1 rode paprika - zonnebloemolie - 1 ui - 500 gram zalmfilet