Leftover Nasi Trafasie

Home Recepten
Leftover Nasi Trafasie
Afbeelding van Leftover Nasi Trafasie
Afbeelding van Leftover Nasi Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: 1 eetlepel zonnebloemolie verhitten, eieren toevoegen, enkele minuten roerbakken tot ze gaar zijn en daarna afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten en ui daarin lichtbruin fruiten; kipfilet (in blokjes gesneden) toevoegen en gaarbakken.
  • STAP 4: Doperwten, prei (in schijfjes gesneden)en maïskorrels toevoegen en 4 minuten roerbakken.
  • STAP 5: Voeg toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie en tomatenpuree, roerbak het 2 minuten. De gekookte Kotomisi Basmati rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de geroerbakte eieren toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's.

Serveertip: Heerlijk met Sandhia's Javaanse Saté.

Variatietip: Varieer de groenten met groenten naar eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Aukie 6 november 2020 10:43
5/5
Nasi Trafasie beste Nasi
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
Francis 17 augustus 2020 08:02
5/5
De beste NASI ban NEDERLAND! Wauw wauw wauw faja lobi
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Leftover Nasi Trafasie
  • STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: 1 eetlepel zonnebloemolie verhitten, eieren toevoegen, enkele minuten roerbakken tot ze gaar zijn en daarna afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten en ui daarin lichtbruin fruiten; kipfilet (in blokjes gesneden) toevoegen en gaarbakken.
  • STAP 4:  Doperwten, prei (in schijfjes gesneden) en maïskorrels toevoegen en 4 minuten roerbakken.
  • STAP 5: Voeg toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie en tomatenpuree, roerbak het 2 minuten. De gekookte Kotomisi Basmati rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de geroerbakte eieren toevoegen en omscheppen. 
Ingrediënten
- 400 gr Basmati rijst   - zonnebloemolie - 3 eieren - 1 ui - 300 gr kipfilet - 50 gr doperwten (diepvries) - 1 kleine stengel prei - 1 blik (á 150 gr) maïskorrels  - 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)  - 2 tl tomatenpuree - 2 takjes selderij