Mini Vleesbroodjes Trafasie

Home Recepten
Mini Vleesbroodjes Trafasie
Afbeelding van Mini Vleesbroodjes Trafasie
Afbeelding van Mini Vleesbroodjes Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.

2. Bladerdeeg:

  • STAP 5: Bladerdeeg halveren, doe 1 (grote) theelepel vulling erop, dichtvouwen, omdraaien en in draaiende beweging rond afwerken. Kluts de eieren en bestrijk daarmee de vleesbroodjes.

3. Oven:

  • STAP 6: De vleesbroodjes in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten:  Sandhia's Broodjes en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer met dipsaus naar voorkeur.

Variatietip: Varieer de kip met gehakt en de maïs met doperwten (diepvries). Je kan deze mini vleesbroodjes ook een dag van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ayd 23 november 2020 07:04
5/5
Mini Vleesbroodjes Trafasie: Check! 10+
Jenny 12 augustus 2020 08:11
5/5
De beste vleesbroodjes echt super van jullie
N 3 december 2020 15:13
5/5
Zeker weten een 5+ verdiend.
Nadja 1 december 2020 12:31
5/5
We hebben er doorhene gebladerd en wauw helemaal top
Eline 1 december 2020 10:01
5/5
Durum met masala 10+ was yummy.
Nelleke 30 november 2020 08:21
5/5
Jullie producten voor het eerste geproefd bij een kennisengroep van ons, sindsdien kunnen we er niet meer zonder!
Geen 30 november 2020 07:23
5/5
Nieuwe bakmix producten en recepten echt uistekend!!
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Annie 27 november 2020 08:49
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Mini Vleesbroodjes Trafasie
  • STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen. 
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.

 2. Bladerdeeg: 

  • STAP 5: Bladerdeeg halveren, doe 1 (grote) theelepel vulling erop, dichtvouwen, omdraaien en in draaiende beweging rond afwerken. Kluts de eieren en bestrijk daarmee de vleesbroodjes.

3. Oven: 

  • STAP 6: De vleesbroodjes in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.
Ingrediënten
- 600 gr kipfilet of kippendijenfilet - zonnebloemolie - 1 ui (grote) - 4 teentjes knoflook - halve rode peper - 1 blik (200 gr) maïs - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1½  el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl zwarte peper (gemalen) - ½ kopje (75 ml) water - 1 tl bruine suiker - 1 pak (á 450 gram) bladerdeeg (roomboter, diepvries) - 2 eieren