Mini Vleesbroodjes Trafasie

Home Recepten
Mini Vleesbroodjes Trafasie
Afbeelding van Mini Vleesbroodjes Trafasie
Afbeelding van Mini Vleesbroodjes Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.

2. Bladerdeeg:

  • STAP 5: Bladerdeeg halveren, doe 1 (grote) theelepel vulling erop, dichtvouwen, omdraaien en in draaiende beweging rond afwerken. Kluts de eieren en bestrijk daarmee de vleesbroodjes.

3. Oven:

  • STAP 6: De vleesbroodjes in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten:  Sandhia's Broodjes en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer met dipsaus naar voorkeur.

Variatietip: Varieer de kip met gehakt en de maïs met doperwten (diepvries). Je kan deze mini vleesbroodjes ook een dag van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jenny 12 augustus 2020 08:11
5/5
De beste vleesbroodjes echt super van jullie
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Mini Vleesbroodjes Trafasie
  • STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen. 
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.

 2. Bladerdeeg: 

  • STAP 5: Bladerdeeg halveren, doe 1 (grote) theelepel vulling erop, dichtvouwen, omdraaien en in draaiende beweging rond afwerken. Kluts de eieren en bestrijk daarmee de vleesbroodjes.

3. Oven: 

  • STAP 6: De vleesbroodjes in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.
Ingrediënten
- 600 gr kipfilet of kippendijenfilet - zonnebloemolie - 1 ui (grote) - 4 teentjes knoflook - halve rode peper - 1 blik (200 gr) maïs - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1½  el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl zwarte peper (gemalen) - ½ kopje (75 ml) water - 1 tl bruine suiker - 1 pak (á 450 gram) bladerdeeg (roomboter, diepvries) - 2 eieren