Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie

Home Recepten
Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie
Afbeelding van Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie
Afbeelding van Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1.Gehaktbal Trafasie:

  • STAP 1: 500 gram gehaktin een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (grof of fijn gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde ballen en laat ze afgedekt met folie 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Verse Fond Trafasie:

  • STAP 3: Olie verhitten, ui (grof of fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

3. Bakken:

  • STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 5: Voeg Verse Fond Trafasie (zie stap 2) aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 25 minuten op laag vuur gaar bakken.

4. Andijviestamppot: Bereid de andijviestamppot volgens jouw favoriet recept

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Stamppot en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie; voor een pittiger smaak gebruik Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Varieer Gehaktbal Trafasie eens met stamppot naar voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie

1. Gehaktbal Trafasie:

  • STAP 1: 500 gram gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (grof of fijn gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. 
  • STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde ballen en laat ze afgedekt met folie 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Verse Fond Trafasie:

  • STAP 3: Olie verhitten, ui (grof of fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

3. Bakken:

  • STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 5: Voeg Verse Fond Trafasie (zie stap 2) aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 25 minuten op laag vuur gaar bakken.

4. Andijviestamppot: Bereid de andijviestamppot volgens jouw favoriet recept

Ingrediënten
- 1. Gehaktbal Trafasie: - 500 gram kipgehakt of half om half - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 ui - 100 gr paneermeel - 1 ei - 2. Fond Trafasie (vers bereid): - 2 el zonnebloemolie - ½ ui (kleine) - 4 teentjes knoflook - plakje Madam Jeanette peper (geraspt) - 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie - 1 tl gember (gemalen) - 1 el tomatenpuree - 150 ml water - 3. Bakken: - 4 el braadboter (Croma)   - Verse Fond Trafasie (zie stap 3 in Bereidingswijze) - 4. Andijviestamppot: Bereid de andijviestamppot volgens jouw favoriet recept - Faja Lobi Roti Sambal Trafasie