Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie

Home Recepten
Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie
Afbeelding van Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie
Afbeelding van Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Gehaktbal Trafasie:

  • STAP 1: 500 gram gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (grof of fijn gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde ballen en laat ze afgedekt met folie 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Verse Fond Trafasie:

  • STAP 3: Olie verhitten, ui (grof of fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

3. Bakken:

  • STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 5: Voeg Verse Fond Trafasie (zie stap 2) aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 25 minuten op laag vuur gaar bakken.

4. Andijviestamppot: Bereid de andijviestamppot volgens jouw favoriet recept

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Stamppot en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie; voor een pittiger smaak gebruik Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Varieer Gehaktbal Trafasie eens met stamppot naar voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lorenzo 4 augustus 2020 11:11
5/5
Supergave website geworden, en ik kan niet wachten om al die lekkere recepten te proberen!!!
Janice 4 augustus 2020 11:01
5/5
Super mooie website!
Whitney 4 augustus 2020 08:34
5/5
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij is super fijn. Een flinke verbetering!
Cynthia 4 augustus 2020 08:34
5/5
5 sterren voor dit kookboek.
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
John 3 augustus 2020 07:52
5/5
Kennis gemaakt met jullie lekkere producten nu enkele weken geleden, ben een groot ben geworden!
Anoniem 2 augustus 2020 15:02
5/5
Geweldig bedrijf
Chery 28 juli 2020 10:24
5/5
Go on Faja Fajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie

1. Gehaktbal Trafasie:

  • STAP 1: 500 gram gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (grof of fijn gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. 
  • STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde ballen en laat ze afgedekt met folie 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Verse Fond Trafasie:

  • STAP 3: Olie verhitten, ui (grof of fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

3. Bakken:

  • STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 5: Voeg Verse Fond Trafasie (zie stap 2) aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 25 minuten op laag vuur gaar bakken.

4. Andijviestamppot: Bereid de andijviestamppot volgens jouw favoriet recept

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Stamppot en Kookvideo's.

Ingrediënten
- 1. Gehaktbal Trafasie: - 500 gram kipgehakt of half om half - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 ui - 100 gr paneermeel - 1 ei - 2. Fond Trafasie (vers bereid): - 2 el zonnebloemolie - ½ ui (kleine) - 4 teentjes knoflook - plakje Madam Jeanette peper (geraspt) - 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie - 1 tl gember (gemalen) - 1 el tomatenpuree - 150 ml water - 3. Bakken: - 4 el braadboter (Croma)   - Verse Fond Trafasie (zie stap 3 in Bereidingswijze) - 4. Andijviestamppot: Bereid de andijviestamppot volgens jouw favoriet recept - Faja Lobi Roti Sambal Trafasie