Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse tempé)

Home Recepten
Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse ...
Afbeelding van Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse tempé)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

2. Tempé:

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks).
Ruim olie verhitten, bak de tempé goudbruin, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, maar laat 5 eetlepels olie achter; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe 2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, peper, spice powder, suiker, Trassie Trafasie en de gebakken tempé, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: De andijviestamppot serveren met de tempé; schenk de Sweet Chili Trafasie erover.

Variatietip: Combineer de tempé ook met andere soorten stamppot.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tensi 1 april 2022 10:53
5/5
Ge broodjes met javaanse sate behoren tot onze wekelijkse lunch routine hihi, zo een smaakvol recept❤️
Ronnie tim 28 maart 2022 00:00
5/5
Jullie Javaanse nasi en bami recepten zijn onze favoriete samen met de nasi trafasie en bami trafasie potjes! Zo smaakvol. Om die reden jullie kookboek deel 6 besteld, altijd handig die fijn e recepten in boekvorm te hebben. Ook al kan alles digitaal en vanaf je mobiel, toch blijft een boek gewoon fijn en handig. ...
Ronnie tim 25 maart 2022 01:00
5/5
De javaanse kip met ketjap is zo om te smuller. Sindsdien koken we veel met jullie producten! Sandhia's Recepten Deel 6 hebben we besteld en kunnen hier niet op wachten.
Raisa 13 maart 2022 09:23
5/5
De favoriet hier in huis Javaanse kip met bami of nasi met lekkere groentes gewokt nomnomnom
Lizzy 9 januari 2022 09:27
5/5
De beste turkse broodjes ooit gegeten met het javaanse sate recept. De manier hoe jullie recepten opzetten, de foto's, de snelle en super handige kookvideo's en de heerlijk altijd ruikende p roducten ik ben echt fan ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Venecia 4 januari 2022 08:21
5/5
bami met javaanse sate kan ik wel iedere dag eten wat een smaakmaker 😋😋😋
Timothy 23 november 2021 07:57
5/5
Turks broodje met javaanse sate was echt een klapper. Staat nu standaard op het menu 2 x per maand😋
Deniz 2 november 2021 07:55
5/5
Turks brood met javaanse sate is nu topper in onze durum zaak, aanrader mensen. 🤐
Irmani 18 oktober 2021 09:12
5/5
De beste Javaanse kip is van Faja 😚
An 1 oktober 2021 10:27
5/5
Heerlijk die Javaanse kip recepten 💪
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Sila 18 augustus 2021 08:51
5/5
Jullie ketjap en javaanse marinade en trassie de perfecte smaakmaker voor ieder gerecht. Kwam het als tips in jullie kookvideo's tegen, en tip dit graag aan mede fans: geeft een touch waar j e u tegen zegt. 🤐😏 ...
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Klaske 10 juni 2021 09:47
5/5
Faja Faja Javaanse saté op de BBQ hmmmmm😍 Once you eat Faja you stay Lobi 😋
Nynke 7 juni 2021 22:05
5/5
Echt dit broodje turks javaanse sate was zoo om te smullen!! 🤗
Nita disn 28 mei 2021 00:00
5/5
Verrukkelijke recepten en veel lekkere Surinaamse Javaanse recepten zoals het hoort, want de Javanen hebben een mooie invloed meegenomen naar su
Zaterdag 12 april 2021 00:00
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Joe 4 november 2020 01:00
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 00:00
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Lotje 23 mei 2022 08:05
5/5
Jullie cakemixen zijn zo goed! Heerlijk te gebruiken voor allerlei soorten mixen waaronder Surinaamse maar heb zoveel meer geheimen hiermee ontdekt! 😋😃
Nicolette 22 mei 2022 08:29
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip... pfoe pfoe pfoe aanrander van jewelste. 😊😋
Wessel 22 mei 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6! Heerlijk
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Nigela 20 mei 2022 00:00
5/5
FAJA LOBI FOR PRESIDENT! TOPPERS!
Yacin 19 mei 2022 08:31
5/5
Faja Lobi 5 sterren, recepten 5 sterren en mijn favoriet: Spagehtti drumsticks recept om te smullen ❤️
lacy 18 mei 2022 08:02
5/5
Zalm masala, verse kousenband, sopropo en basmati rijst 😋😋😋😋😋😋😋😋

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse tempé)

1. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

2. Tempé:

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks).
Ruim olie verhitten, bak de tempé goudbruin, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, maar laat 5 eetlepels olie achter; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe 2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, peper, spice powder, suiker, Trassie Trafasie en de gebakken tempé, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 1. Andijviestamppot: - 1 pak (500 gram) panklare andijvie - 2 x 700 g aardappels (kruimige) - 150 ml halfvolle melk - 2. Tempé: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 1/2 tl tomatenpuree - 1/2 tl spice powder (Chinese vijfkruidenpoeder) - halve Sandhia's rode peper - 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 pak (425 gram) tempé - zonnebloemolie, 1 ui, 2 tl bruine suiker - Faja Lobi Sweet Chili Trafasie
Ga naar mijn laatste sessie