👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Mogen wij je verrassen met een recept?
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse tempé)

Home Recepten
Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse ...
Afbeelding van Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse tempé)

Bereidingswijze

1. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

2. Tempé:

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks).
Ruim olie verhitten, bak de tempé goudbruin, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, maar laat 5 eetlepels olie achter; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe 2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, peper, spice powder, suiker, Trassie Trafasie en de gebakken tempé, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: De andijviestamppot serveren met de tempé; schenk de Sweet Chili Trafasie erover.

Variatietip: Combineer de tempé ook met andere soorten stamppot.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rosalien 12 oktober 2022 08:20
5/5
😋Javaanse kip heerlijk!
Lydia van Dinteren 21 september 2022 13:51
5/5
Helemaal blij met mijn kookboek nr 6.javaanse garnalen gemaakt heerlijk
Romy 16 augustus 2022 09:05
5/5
Heerlijke bami met javaanse kip of sate! Mijn all-time favourite. Ongekend lekker alles van jullie hoor ❤️
Noah 1 augustus 2022 07:51
5/5
Weer een recept goedgekeurd hoor de roti met javaanse ketjap kip 💹
Tensi 1 april 2022 10:53
5/5
Ge broodjes met javaanse sate behoren tot onze wekelijkse lunch routine hihi, zo een smaakvol recept❤️
Raisa 13 maart 2022 09:23
5/5
De favoriet hier in huis Javaanse kip met bami of nasi met lekkere groentes gewokt nomnomnom
Lizzy 9 januari 2022 09:27
5/5
De beste turkse broodjes ooit gegeten met het javaanse sate recept. De manier hoe jullie recepten opzetten, de foto's, de snelle en super handige kookvideo's en de heerlijk altijd ruikende p roducten ik ben echt fan ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Venecia 4 januari 2022 08:21
5/5
bami met javaanse sate kan ik wel iedere dag eten wat een smaakmaker 😋😋😋
Timothy 23 november 2021 07:57
5/5
Turks broodje met javaanse sate was echt een klapper. Staat nu standaard op het menu 2 x per maand😋
Deniz 2 november 2021 07:55
5/5
Turks brood met javaanse sate is nu topper in onze durum zaak, aanrader mensen. 🤐
Irmani 18 oktober 2021 09:12
5/5
De beste Javaanse kip is van Faja 😚
An 1 oktober 2021 10:27
5/5
Heerlijk die Javaanse kip recepten 💪
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Sila 18 augustus 2021 08:51
5/5
Jullie ketjap en javaanse marinade en trassie de perfecte smaakmaker voor ieder gerecht. Kwam het als tips in jullie kookvideo's tegen, en tip dit graag aan mede fans: geeft een touch waar j e u tegen zegt. 🤐😏 ...
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Klaske 10 juni 2021 09:47
5/5
Faja Faja Javaanse saté op de BBQ hmmmmm😍 Once you eat Faja you stay Lobi 😋
Nynke 7 juni 2021 22:05
5/5
Echt dit broodje turks javaanse sate was zoo om te smullen!! 🤗
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Green 11 september 2024 08:25
5/5
5 sterren!!!!
Annika 10 september 2024 07:38
5/5
Dumplings Trafasie krijgt 5 uit de 5 sterren. Lekkerder dan de restaurant versie 😍😋
ChantalJamie 9 september 2024 18:27
5/5
Al vaak gemaakt. Heerlijk! Hier geen toko en ipv Plum Sauce gebruik ik pruimenjam. Net zo lekker en daarbij kun je zelf van andere specerijen het pittiger maken, mocht je dat willen.
Willeke 9 september 2024 07:35
5/5
Hmmmmmmmm alles van jullie is toppie!
Helmiene 6 september 2024 08:28
5/5
Vanuit het mooie Dordrecht groot fan van Faja Lobi! Super lekker smaakvolle producten met een enorm mooi kookboek. ❤️ lobi
Roshnie 4 september 2024 08:23
5/5
Heerlijke recepten! Roshnie xx
P.L. 3 september 2024 08:31
5/5
Wij zijn hier thuis op gestoomde recepten en zien er heel veel lekkere van bij jullie. Zoals de 'Roti met gestoomde ovendrums' hmmm
Esmee Toon 2 september 2024 08:15
5/5
Lekkere loaded frietjes op zo'n faja lobi! 😍😋
Carla Wentzel -Rossen 1 september 2024 11:52
5/5
Jullie recepten en eten is in een woord geweldig ,wij eten zeker twee a drie keer in de week een recept van jullie Zou alleen graag willen weten hoe ik aan de boeken kan komen wil ze graag kopen maar op de site gaat het niet Nogmaals bedankt voor de heerlijke recepten ...
Renata Simons 30 augustus 2024 07:52
5/5
Voedzaam, rijk aan groentes, diverse recepten, van vega tot elke vis/vlees soorten en voor elke menu gang wat wils! En als kroon op de taart ook een dik kookboek die mij weer verrast met een QR code naar een kookvideo. Dit merk doet alles om je te helpen een maaltijd te maken ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse tempé)

1. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

2. Tempé:

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks).
Ruim olie verhitten, bak de tempé goudbruin, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, maar laat 5 eetlepels olie achter; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe 2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, peper, spice powder, suiker, Trassie Trafasie en de gebakken tempé, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 1. Andijviestamppot: - 1 pak (500 gram) panklare andijvie - 2 x 700 g aardappels (kruimige) - 150 ml halfvolle melk - 2. Tempé: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 1/2 tl tomatenpuree - 1/2 tl spice powder (Chinese vijfkruidenpoeder) - halve Sandhia's rode peper - 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 pak (425 gram) tempé - zonnebloemolie, 1 ui, 2 tl bruine suiker - Faja Lobi Sweet Chili Trafasie
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie