Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse tempé)

Home Recepten
Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse ...
Afbeelding van Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse tempé)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

2. Tempé:

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks).
Ruim olie verhitten, bak de tempé goudbruin, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, maar laat 5 eetlepels olie achter; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe 2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, peper, spice powder, suiker, Trassie Trafasie en de gebakken tempé, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: De andijviestamppot serveren met de tempé; schenk de Sweet Chili Trafasie erover.

Variatietip: Combineer de tempé ook met andere soorten stamppot.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Klaske 10 juni 2021 09:47
5/5
Faja Faja Javaanse saté op de BBQ hmmmmm😍 Once you eat Faja you stay Lobi 😋
Nynke 7 juni 2021 22:05
5/5
Echt dit broodje turks javaanse sate was zoo om te smullen!! 🤗
Nita disn 28 mei 2021 08:58
5/5
Verrukkelijke recepten en veel lekkere Surinaamse Javaanse recepten zoals het hoort, want de Javanen hebben een mooie invloed meegenomen naar su
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Tineke 30 juli 2021 10:01
5/5
Gaan dit weekend de chicken javaan maken. Al zeker 30 recepten nu met succes gemaakt!
mjevandenbongard@gmail.com 29 juli 2021 21:39
5/5
Bb met r gemaakt. Het was super lekker
Lisa 29 juli 2021 09:04
5/5
Ik wil een compliment geven voor de recepten. Maandelijks scroll ik en pak ik 5 recepten, en ga ze dan uitproberen met het gezin. Telkens weer is het raak, het gezin is er gek op. 🤗
Diny 29 juli 2021 08:36
5/5
Opa en oma gek op faja lobi nooit eerder gehad willen nooit meer anders
Aniek 28 juli 2021 08:15
5/5
5 sterren!!
Paul 27 juli 2021 08:44
5/5
Een ZWAAR COMPLIMENT voor dit bedrijf! Butter Chicken Curry was zoooooooooooo mega mega lekkur!!!! 😋😎😋😎😋😎😋😎
Fu 27 juli 2021 08:06
5/5
Getest meerdere recepten en het klopte zo goed als. Lekker je eigen touch aan geven
10 sterren 26 juli 2021 07:04
5/5
Verre van slecht, sterker nog, heel goed. Echt gewoon een zeer mooi kookboek zonder poespas en werkende recepten, niet een zakkenvuller die het uitbrengt voor commercieel gewin.
Bassie 25 juli 2021 12:13
5/5
Jullie pastei is echt een smaaksensatie
Yves 25 juli 2021 10:59
5/5
Voor het eerst met jullie producten gekookt nadat ik jullie surprisebox cadeau had gekregen met het kookboek erin: wauw wauw wauw 😍
Tink 25 juli 2021 10:52
5/5
Een uitmuntend culinaire toevoeging aan de kookboeken in Nederland.
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Karima 22 juli 2021 09:59
5/5
10 sterren
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Ursula 21 juli 2021 12:39
5/5
5/5 sterren. Gewoon goed, gewoon lekker, gewoon met makkelijke recepten te maken. 💪🙋🙆
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Levi 20 juli 2021 09:21
5/5
5 STARS BABY
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Andijviestamppot Tempé (andijviestamppot met Javaanse tempé)

1. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

2. Tempé:

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks).
Ruim olie verhitten, bak de tempé goudbruin, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, maar laat 5 eetlepels olie achter; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe 2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, peper, spice powder, suiker, Trassie Trafasie en de gebakken tempé, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 1. Andijviestamppot: - 1 pak (500 gram) panklare andijvie - 2 x 700 g aardappels (kruimige) - 150 ml halfvolle melk - 2. Tempé: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 1/2 tl tomatenpuree - 1/2 tl spice powder (Chinese vijfkruidenpoeder) - halve Sandhia's rode peper - 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 pak (425 gram) tempé - zonnebloemolie, 1 ui, 2 tl bruine suiker - Faja Lobi Sweet Chili Trafasie