B. B. R. Gehaktballetjes (bruine bonen met rijst en gehaktballetjes)

Home Recepten
B. B. R. Gehaktballetjes (bruine bonen met rijst en geh...
Afbeelding van B. B. R. Gehaktballetjes (bruine bonen met rijst en gehaktballetjes)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Olie verhitten en gehaktballetjes en ui en knoflook4 minuten roerbakken; hieraan peper, 3 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, suiker en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen mét de saus hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens het water en tomaat toevoegen en 8 minuten laten smoren.

TIP: Bekijk onze nieuwste Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, Zuurgoed Trafasie en/of Gebakken Banaan.  

Variatietip: Gebruik in plaats gehaktballetjes eens Tivall balletjes voor een vegetarisch gerecht.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Anu 6 september 2021 08:42
5/5
Alle pagina's dit weekend eens doorgebladerd van dit kookboek, mooi hoor. Leuk ook om te zien dat veel recepten echt lijken zoals ik het zelf heb geleerd vroeger (ooit) van oma en moede rs. Geeft me een fijn gevoel dat ik iets gevonden heb wat echt lijkt om wat we vroeger aten ...
Nalini 24 augustus 2021 09:11
5/5
De kiprollade was super. Kunnen jullie eens een masala rollade maken? Erg benieuwd hoe dat uitpakt, lekker sappig hmm denk een creatie 😋
Wi, 22 augustus 2021 11:46
5/5
De beste sate en pinda sambel is van faja Lobi. We zaten laatst in een Hollands restaurant met allerlei verschillende gerechten, verrek die sate proefde zo bekend en lekker. wij vragen welke saus er is gebruikt aan de chef, zegt die gek faja lobi hahaha nou ons kon je rapen hoe toevallig! 😂😂😂❤️ ...
Eduard 10 augustus 2021 09:41
5/5
Mijn overgrootoma was een surinaamse, en het enige wat ik van haar kan herinneren is dat het huis altijd zo lekker rook. Kook nu geruime tijd met jullie recepten en de producten en krijg tel kens weer de kriebels van vroeger. Het maakt je intern gelukkig die kruiden specerijen en lekker pruttelen dat de hele wijk ruikt dat het weer zo ver is: su food ❤️ ...
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Devy 4 juni 2021 10:35
5/5
Yangtori sate smaakt heerlijk op de BBQ met honing erover tijdens het BBQ-en, aanrader. 😋😻
Aliana 16 april 2021 08:22
5/5
al die lekkere receptjes zijn echt super. wanneer komt deel 6?
Lorenzo 4 februari 2021 08:23
5/5
Als ras Italiaan fan van jullie keuken, maken jullie mij zo blij met dit recept. Tagliatelle met jullie gouden gehaktballen, man man man ga zo door. Meer Italiaanse pasta's met jullie produc ten graag! ...
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Heino 9 december 2020 12:45
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen
Soraya S.. 10 november 2020 14:59
5/5
Kookboek besteld, volgende ochtend ontvangen, hiervoor 5 sterren. Kookboek doorgebladerd, ook hier 5 sterren voor. Overal paperclipjes tussen gezet met receptjes die ik snel ga maken hihi
Anita 10 september 2020 13:57
5/5
Echt waar ieder gerecht is een topper. Nou hebben we nog lang niet alles getest, maar vanaf day 1 al supporting faja lobi
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Lieke & Jayson 3 februari 2019 14:52
5/5
Fan van het eerste uur. Zit nooit online uit interesse naar jullie website gegaan, zie de recensies en voel me verplicht jullie 5 sterren te geven, ik hou van jullie, koop al 20 jaar zeker j ullie producten bij mijn vaste toko, ga zo door lieve mensen. ...
Jinny 30 november 2018 17:27
5/5
Ik wil nadat ik jullie kookboek nu 2 maanden heb gebruikt, jullie echt bedanken. Normaal zou ik nooit een review plaatsen, maar de recepten, en hoe ze ook in 1 keer lukken allemaal! 9 van de 10 keer lukt een recept van iemand anders of uit een kookboek nooit, jullie recepten voelen zoveel liefde, en je krijgt echt het gevoel dat je het helemaal zelf hebt gedaan, heerlijk als kookliefhebber. Een heel fijn weekend toegewenst en ga zo door! ...
Gimmy en ninn 9 oktober 2018 09:59
5/5
De manier hoe jullie die geschreven hebben is echt super. Veel recepten herken ik van vroeger hoe mijn oma en moeder het maakte, maar wat vooral leuk is, de recepten kan je heel erg personal iseren naar je eigen smaak, precies zoals de Surinaamse keuken is! De culturen daar maken alles op hun eigen manier, waardoor je altijd verrast wordt keer op keer. XX ...
Priya & Gregory 11 juli 2018 07:39
5/5
Fijn boek met recepten. Daarnaast zitten er echt VEEL recepten in, ongekend. Surinaamse kookboeken zijn vaak te eenzijdig, hier krijgen jullie echt een 5 sterren voor want wij vinden het sup er. We hopen alleen dat jullie producten beter beschikbaar worden, vind het te duur om het online te kopen! ...
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek
Eliza 30 mei 2018 12:50
5/5
De hele familie is gelukkig! Al 6 weken geleden het kookboek in de pre-sale gekocht, netjes conform jullie aangegeven tijdstip ontvangen en gelijk uitgepakt , recepten apart gelegd en ja hoo r. Nu al een paar weken lekker elke week een paar recepten aan het maken, het is GE-WEL-DIG! ...
Agene 23 augustus 2021 15:11
5/5
Heerlijke bruine bonen met faja lobi mixen pojjjjj
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Gilde 25 april 2021 13:27
5/5
Heerlijk jullie gele rijst recepten moksie alesie s

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
B. B. R. Gehaktballetjes (bruine bonen met rijst en gehaktballetjes)

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Olie verhitten en gehaktballetjes en ui en knoflook4 minuten roerbakken; hieraan peper, 3 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, suiker en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen mét de saus hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens het water en tomaat toevoegen en 8 minuten laten smoren.

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)   - 200 gram gehaktballetjes - 6 el zonnebloemolie - 1 pot (720 gram) Bruine Bonen - 1 kleine tomaat - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 100 ml water - 3 tl tomatenpuree - stukje verse Madam Jeanette peper - 1/2 tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1/2 ui of 2 sjalotjes - 3 tl bruine suiker - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Ga naar mijn laatste sessie