B. B. R. Gehaktballetjes (bruine bonen met rijst en gehaktballetjes)

Home Recepten
B. B. R. Gehaktballetjes (bruine bonen met rijst en geh...
Afbeelding van B. B. R. Gehaktballetjes (bruine bonen met rijst en gehaktballetjes)
Afbeelding van B. B. R. Gehaktballetjes (bruine bonen met rijst en gehaktballetjes)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Olie verhitten en gehaktballetjes en ui en knoflook4 minuten roerbakken; hieraan peper, 3 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, suiker en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen mét de saus hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens het water en tomaat toevoegen en 8 minuten laten smoren.

TIP: Bekijk onze nieuwste Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, Zuurgoed Trafasie en/of Gebakken Banaan.  

Variatietip: Gebruik in plaats gehaktballetjes eens Tivall balletjes voor een vegetarisch gerecht.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anita 10 september 2020 13:57
5/5
Echt waar ieder gerecht is een topper. Nou hebben we nog lang niet alles getest, maar vanaf day 1 al supporting faja lobi
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Lieke & Jayson 3 februari 2019 14:52
5/5
Fan van het eerste uur. Zit nooit online uit interesse naar jullie website gegaan, zie de recensies en voel me verplicht jullie 5 sterren te geven, ik hou van jullie, koop al 20 jaar zeker j ullie producten bij mijn vaste toko, ga zo door lieve mensen. ...
Jinny 30 november 2018 17:27
5/5
Ik wil nadat ik jullie kookboek nu 2 maanden heb gebruikt, jullie echt bedanken. Normaal zou ik nooit een review plaatsen, maar de recepten, en hoe ze ook in 1 keer lukken allemaal! 9 van de 10 keer lukt een recept van iemand anders of uit een kookboek nooit, jullie recepten voelen zoveel liefde, en je krijgt echt het gevoel dat je het helemaal zelf hebt gedaan, heerlijk als kookliefhebber. Een heel fijn weekend toegewenst en ga zo door! ...
Gimmy en ninn 9 oktober 2018 09:59
5/5
De manier hoe jullie die geschreven hebben is echt super. Veel recepten herken ik van vroeger hoe mijn oma en moeder het maakte, maar wat vooral leuk is, de recepten kan je heel erg personal iseren naar je eigen smaak, precies zoals de Surinaamse keuken is! De culturen daar maken alles op hun eigen manier, waardoor je altijd verrast wordt keer op keer. XX ...
Priya & Gregory 11 juli 2018 07:39
5/5
Fijn boek met recepten. Daarnaast zitten er echt VEEL recepten in, ongekend. Surinaamse kookboeken zijn vaak te eenzijdig, hier krijgen jullie echt een 5 sterren voor want wij vinden het sup er. We hopen alleen dat jullie producten beter beschikbaar worden, vind het te duur om het online te kopen! ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
B. B. R. Gehaktballetjes (bruine bonen met rijst en gehaktballetjes)

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Olie verhitten en gehaktballetjes en ui en knoflook4 minuten roerbakken; hieraan peper, 3 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, suiker en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen mét de saus hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens het water en tomaat toevoegen en 8 minuten laten smoren.

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)   - 200 gram gehaktballetjes - 6 el zonnebloemolie - 1 pot (720 gram) Bruine Bonen - 1 kleine tomaat - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 100 ml water - 3 tl tomatenpuree - stukje verse Madam Jeanette peper - 1/2 tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1/2 ui of 2 sjalotjes - 3 tl bruine suiker - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie