B. B. R. Masterbeef (bruine bonen met Masterbeef)

Home Recepten
B. B. R. Masterbeef (bruine bonen met Masterbeef)
Afbeelding van B. B. R. Masterbeef (bruine bonen met Masterbeef)
Afbeelding van B. B. R. Masterbeef (bruine bonen met Masterbeef)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
2. Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes.
3. 6 eetlepels olie verhitten, Masterbeef en sjalotjes hierin enkele minuten bakken; hieraan 2 eetlepels Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, tomaat (in blokjes) bruine suiker, piment en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen mét de saus hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Tenslotte 100ml water toevoegen en 15 minuten op matig vuur, onder af en toe omscheppen, laten sudderen.

TIP: Bekijk onze nieuwste Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met de rijst, Zuurgoed Trafasie Trafasie en/of Gebakken Banaan.  

Variatietip: Gebruik als groente kousenband of sla. Varieer de Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix) met Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix). Probeer ook de andere Masterbeef Gerechten eens.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Heino 9 december 2020 12:45
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen
Soraya S.. 10 november 2020 14:59
5/5
Kookboek besteld, volgende ochtend ontvangen, hiervoor 5 sterren. Kookboek doorgebladerd, ook hier 5 sterren voor. Overal paperclipjes tussen gezet met receptjes die ik snel ga maken hihi
Anita 10 september 2020 13:57
5/5
Echt waar ieder gerecht is een topper. Nou hebben we nog lang niet alles getest, maar vanaf day 1 al supporting faja lobi
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Lieke & Jayson 3 februari 2019 14:52
5/5
Fan van het eerste uur. Zit nooit online uit interesse naar jullie website gegaan, zie de recensies en voel me verplicht jullie 5 sterren te geven, ik hou van jullie, koop al 20 jaar zeker j ullie producten bij mijn vaste toko, ga zo door lieve mensen. ...
Jinny 30 november 2018 17:27
5/5
Ik wil nadat ik jullie kookboek nu 2 maanden heb gebruikt, jullie echt bedanken. Normaal zou ik nooit een review plaatsen, maar de recepten, en hoe ze ook in 1 keer lukken allemaal! 9 van de 10 keer lukt een recept van iemand anders of uit een kookboek nooit, jullie recepten voelen zoveel liefde, en je krijgt echt het gevoel dat je het helemaal zelf hebt gedaan, heerlijk als kookliefhebber. Een heel fijn weekend toegewenst en ga zo door! ...
Gimmy en ninn 9 oktober 2018 09:59
5/5
De manier hoe jullie die geschreven hebben is echt super. Veel recepten herken ik van vroeger hoe mijn oma en moeder het maakte, maar wat vooral leuk is, de recepten kan je heel erg personal iseren naar je eigen smaak, precies zoals de Surinaamse keuken is! De culturen daar maken alles op hun eigen manier, waardoor je altijd verrast wordt keer op keer. XX ...
Priya & Gregory 11 juli 2018 07:39
5/5
Fijn boek met recepten. Daarnaast zitten er echt VEEL recepten in, ongekend. Surinaamse kookboeken zijn vaak te eenzijdig, hier krijgen jullie echt een 5 sterren voor want wij vinden het sup er. We hopen alleen dat jullie producten beter beschikbaar worden, vind het te duur om het online te kopen! ...
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek
Eliza 30 mei 2018 12:50
5/5
De hele familie is gelukkig! Al 6 weken geleden het kookboek in de pre-sale gekocht, netjes conform jullie aangegeven tijdstip ontvangen en gelijk uitgepakt , recepten apart gelegd en ja hoo r. Nu al een paar weken lekker elke week een paar recepten aan het maken, het is GE-WEL-DIG! ...
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
B. B. R. Masterbeef (bruine bonen met Masterbeef)

1. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
2. Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes.
3. 6 eetlepels olie verhitten, Masterbeef en sjalotjes hierin enkele minuten bakken; hieraan 2 eetlepels Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, tomaat (in blokjes) bruine suiker, piment en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen mét de saus hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Tenslotte 100ml water toevoegen en 15 minuten op matig vuur, onder af en toe omscheppen, laten sudderen.

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)   - 1 pot (720 gram) Bruine Bonen - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 250 gram Masterbeef (zoutvlees) - 2 tl bruine suiker - 4 sjalotjes - zonnebloemolie - 3 tl tomatenpuree - 1/2 tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - ½ tl pimentpoeder - 1 grote tomaat - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie