B. B. R. met gebakken ketjap kip en spitskool

Home Recepten
B. B. R. met gebakken ketjap kip en spitskool
Afbeelding van B. B. R. met gebakken ketjap kip en spitskool

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

ing op de verpakking bereiden.

2. B. B.R.:

4 eetlepels olie verhitten, ui en knoflook hierin fruiten; hierna peper, Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, bruine suiker en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens 100 ml water en de tomaat (in stukjes gesneden) toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.

3. Spitskool:

3 eetlepels olie verhitten, spitskool (fijngesneden) en zout naar smaak hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.

4. Gebakken Ketjap Kip: Zie recept Gebakken Ketjap Kip

TIP: Bekijk onze nieuwste Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, Zuurgoed Trafasie en Gebakken Banaan.

Variatietip: Vervang de kipfilet met vlees naar eigen voorkeur of met vis.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Devy 4 juni 2021 10:35
5/5
Yangtori sate smaakt heerlijk op de BBQ met honing erover tijdens het BBQ-en, aanrader. 😋😻
Aliana 16 april 2021 08:22
5/5
al die lekkere receptjes zijn echt super. wanneer komt deel 6?
Lorenzo 4 februari 2021 08:23
5/5
Als ras Italiaan fan van jullie keuken, maken jullie mij zo blij met dit recept. Tagliatelle met jullie gouden gehaktballen, man man man ga zo door. Meer Italiaanse pasta's met jullie produc ten graag! ...
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Heino 9 december 2020 12:45
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen
Soraya S.. 10 november 2020 14:59
5/5
Kookboek besteld, volgende ochtend ontvangen, hiervoor 5 sterren. Kookboek doorgebladerd, ook hier 5 sterren voor. Overal paperclipjes tussen gezet met receptjes die ik snel ga maken hihi
Anita 10 september 2020 13:57
5/5
Echt waar ieder gerecht is een topper. Nou hebben we nog lang niet alles getest, maar vanaf day 1 al supporting faja lobi
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Lieke & Jayson 3 februari 2019 14:52
5/5
Fan van het eerste uur. Zit nooit online uit interesse naar jullie website gegaan, zie de recensies en voel me verplicht jullie 5 sterren te geven, ik hou van jullie, koop al 20 jaar zeker j ullie producten bij mijn vaste toko, ga zo door lieve mensen. ...
Jinny 30 november 2018 17:27
5/5
Ik wil nadat ik jullie kookboek nu 2 maanden heb gebruikt, jullie echt bedanken. Normaal zou ik nooit een review plaatsen, maar de recepten, en hoe ze ook in 1 keer lukken allemaal! 9 van de 10 keer lukt een recept van iemand anders of uit een kookboek nooit, jullie recepten voelen zoveel liefde, en je krijgt echt het gevoel dat je het helemaal zelf hebt gedaan, heerlijk als kookliefhebber. Een heel fijn weekend toegewenst en ga zo door! ...
Gimmy en ninn 9 oktober 2018 09:59
5/5
De manier hoe jullie die geschreven hebben is echt super. Veel recepten herken ik van vroeger hoe mijn oma en moeder het maakte, maar wat vooral leuk is, de recepten kan je heel erg personal iseren naar je eigen smaak, precies zoals de Surinaamse keuken is! De culturen daar maken alles op hun eigen manier, waardoor je altijd verrast wordt keer op keer. XX ...
Priya & Gregory 11 juli 2018 07:39
5/5
Fijn boek met recepten. Daarnaast zitten er echt VEEL recepten in, ongekend. Surinaamse kookboeken zijn vaak te eenzijdig, hier krijgen jullie echt een 5 sterren voor want wij vinden het sup er. We hopen alleen dat jullie producten beter beschikbaar worden, vind het te duur om het online te kopen! ...
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek
Eliza 30 mei 2018 12:50
5/5
De hele familie is gelukkig! Al 6 weken geleden het kookboek in de pre-sale gekocht, netjes conform jullie aangegeven tijdstip ontvangen en gelijk uitgepakt , recepten apart gelegd en ja hoo r. Nu al een paar weken lekker elke week een paar recepten aan het maken, het is GE-WEL-DIG! ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
17 mei 2021 09:44
5/5
Jullie heerlijke surprisebox ontvangen en de ketjap knoflook gemaakt, was echt grandioos.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
B. B. R. met gebakken ketjap kip en spitskool

ing op de verpakking bereiden. 

2. B. B.R.: 

4 eetlepels olie verhitten, ui en knoflook hierin fruiten; hierna peper, Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, bruine suiker en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen. 
Vervolgens 100 ml water en de tomaat (in stukjes gesneden) toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.

3. Spitskool:

3 eetlepels olie verhitten, spitskool (fijngesneden) en zout naar smaak hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.

4. Gebakken Ketjap Kip: Zie recept Gebakken Ketjap Kip

Ingrediënten
- 1 pot (720 gram) bruine bonen - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)   - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 stuk Madam Jeanette peper - zonnebloemolie - mespunt spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 3 tl tomatenpuree - 1/2 ui - 1 tomaat - 3 tl bruine suiker - 3 teentjes knoflook (vers gehakte knoflook) -  1 spitskool - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - Voor Gebakken Ketjap Kip: Zie recept Gebakken Ketjap Kip