Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Home Recepten
Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
Afbeelding van Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Bereidingswijze

  • STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  • STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up (voor een krokant en luchtig beslag) in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  • STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet.
  • STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook de volgende populaire hapjes: Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over de Baka Bana; Baka Bana kan zowel warm als koud geserveerd worden en kan eventueel vooraf bereid worden.

Variatietip: Vervang de Seven Up met halfvolle melk voor een zachte (niet krokante) Baka Bana.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nena en fam. 11 januari 2022 08:25
5/5
Jullie bami echt niet normaal alle kids zijn er gek op, ze willen niets anders. Wanneer ze nergens zin in hebben, en we zeggen Bami Trafasie worden ze gek!! Van het weekend de baka bana gema akt met pinda sambel trafasie. Dit weekend gaan we lekker weer de zalmspiesjes maken met de tonight trafasie 😚😋😅 ...
Neeltje 29 november 2021 01:00
5/5
Nou een leuk verhaal: We zijn 70 en 75 jaar, en hebben voor ons vriendenclubje met mede leeftijdsgenoten voor het eerst jullie nasi, baka bana, bami en vleesbroodjes gemaakt. Iedereen was la aiend enthousiast!! Een hoop nieuwe klanten erbij ...
Lopicia 28 oktober 2021 09:22
5/5
Heerlijke pasteitjes gemaakt met loempia's nasi en bami trafasie en baka bana. Wat een geweldig menu
Bakaa 25 oktober 2021 09:59
5/5
De beste baka bana is van faja lobi
Nikkie Peters 23 april 2019 00:00
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
A. Verheij 15 november 2018 01:00
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Misty 26 april 2022 07:38
5/5
Heerlijke sate maken we op vers afgebakken pistoletjes! Vers van het bakketje nomnomnom
Rodisan 17 maart 2022 07:55
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Ria Dijk 24 mei 2022 17:17
5/5
Macaroni speciaal zalig, eet het eenmaal in de week,zo zalig, ik lust het s morgens wel i p l van brood!!
Vahid 17 mei 2022 00:00
5/5
Zin in, ga ik cadeau aan mijn moeder geven :)
R 17 mei 2022 00:00
5/5
BESTELD!!! Zin in
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
Rowena 12 mei 2022 00:00
5/5
Deel 6 al! Ongekend. Wij hebben oooooit deel 2 ontvangen als cadeau, nooit geweten dat dit zo in stand zou blijven. Super leuk!
Do 9 mei 2022 07:33
5/5
Heerlijk zeg Chicken Karaage eet je normaal altijd in het restaurant en vraag je af wat het is, kom ik hier het recept tegen. Dit weekend gemaakt en....... super was exact zoals je bij de su shi restaurants als side dish weleens besteld. Je kan zoveul verschillende dingen op jullie website vinden, nog lang niet uitgekookt met faja ❤️ ...
Toni 6 mei 2022 00:00
5/5
Besteld en gereserveerd! Zin hierin
Quincy 3 mei 2022 00:00
5/5
De allerbeste recepten vind je in dit boek!
Maya en hans 1 mei 2022 00:00
5/5
Kunnen er niet op wachten, staat in bestelling :)
Marcella 29 april 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten zin in deel 6 :)
E 26 april 2022 00:00
5/5
SUPER VEEL ZIN IN DIT KOOKBOEK! Snel sturen graag :))
Toos 25 april 2022 00:00
5/5
Woowie super blij dat jullie met het nieuwe deel komen. We zijn grootgebruikers van jullie producten en gebruiken nu zelfs de 1L Nasi omdat we zoveel Nasi in de maand eten hahahaha
Georgy 24 april 2022 00:00
5/5
Besteld en zin in met dit zomerse week!
Tochi 21 april 2022 08:05
5/5
Rollade Nasi Trafasie onze favoriete topper om te maken in het weekend. Doordeweeks lekker snijboontjes in masala of verse spitskool in masala om te smullen 😋
Roshnie 21 april 2022 00:00
5/5
Heerlijke recepten die je doen terugdenken naar de tijd dat oma in de keuken stond, en de heerlijk geurende aroma door het hele huis ging tot de dag erna hihi
Ally 20 april 2022 00:00
5/5
Ja hoor wanneer ontvangen we hem? Zin om mee aan de gang te gaan :D
Wilson 19 april 2022 00:00
5/5
Deel 6 staat in bestelling :)
Yana 15 april 2022 07:43
5/5
De surinaamse gehaktbal trafasie is iets van een nieuwe dimensie. In de Hollandse eetcultuur hoort een bal per week, nu we deze geproefd hebben maken we iedereen er gek mee 😎
Jesper 15 april 2022 00:00
5/5
Zulke goeie vleesrecepten! Ook de nasi bami toppers. Deel 6 staat al 2 x in reservering :)
Rosalinde 14 april 2022 00:00
5/5
We zijn echte smulpapen met onze hele familie, wat onze ouders op ons hebben overgebracht. De manier van jullie receptopbouw met kookvideo's past perfect in onze passie. Als familie met 2 broers en 3 zussen koken we regelmatig met aanhang ook recepten van jullie! ...
Jasja 13 april 2022 00:00
5/5
YES!!! zin in
RALF 13 april 2022 00:00
5/5
Besteld! Goed dat jullie dit op de website vertonen, direct in het winkelwagentje gestopt :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
  • STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  • STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up (voor een krokant en luchtig beslag) in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  • STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet. 
  • STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.
Ingrediënten
- 2 rijpe bakbananen - 150 gr zelfrijzend bakmeel - 1 tl zout - 1 tl suiker - 260 ml Seven Up (of een andere ongekleurde drank met prik) - zonnebloemolie - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie - 200 ml water
Ga naar mijn laatste sessie