Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Home Recepten
Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
Afbeelding van Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  • STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  • STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet.
  • STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook de volgende populaire hapjes: Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over de Baka Bana; Baka Bana kan zowel warm als koud geserveerd worden en kan eventueel vooraf bereid worden.

Variatietip: Vervang de Seven Up met halfvolle melk voor een zachte (niet krokante) Baka Bana.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Jamie 5 juli 2021 08:16
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Belinda 30 juni 2021 08:59
5/5
Het leuke aan koken is, als je het gevoel krijgt dat je het helemaal zelf gecreëerd hebt. Met de faja lobii producten heb je dit dus, het helpt gewoon echt. Jullie mixen zijn niet 'zelf ' te maken, de kruidenmelange die hierin zit je merkt gewoon dat het gerijpt en puur is en een echte basis voor zoals wij graag gezonde wok of schotels maken. Faja lobii verdiend zeker een 10 met een top website. 😚😍 ...
Yvonne 28 juni 2021 14:17
5/5
Wanneer je Faja Lobi eet, proeft, ruikt, krijg je direct kriebels in je buik. Jullie producten zijn zo puur ❤️
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Lenny 21 juni 2021 08:45
5/5
Vroege ochtend recensie: KOOKBOEK IS GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!! Wanneer komt deel 6, en ohja wanneer komt deel 7, 8 en 9? Dan agendeer ik het alvast in me agenda voor de komende 10 jaar hahahah ahah
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Allanah 18 juni 2021 11:04
5/5
Poolse roots maar wat is dit lekker! Kan alle kanten op met jullie recepten ook in mijn eigen keuken van vroeger :)
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Noah 16 juni 2021 12:26
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
7 juni 2021 12:35
5/5
Super water staat in m'n mond
7 juni 2021 07:59
5/5
Spaghetti Omoe Snesie (Sandhia's-Chinese spaghetti) gemaakt: Vroeger toen we klein waren gingen we in paramaribo bij een klein winkeltje altijd spaghetti eten, een smaak die ik nooit meer be n vergeten en doen denken aan de fijne tijden ❤️ Dit weekend kreeg ik zin in spaghetti en dacht ik ga op fajalobi kijken voor een leuk recept, ik maak de omoe snesie en dit geloof je nooit: Exact de spghetti van 30 jaar geleden wat ik me kon herinneren!! Bedankt hiervoor faja lobi, jullie blijven me keer op keer verbazen met recepten/producten die de smaak van suriname kenmerken. Blijf vooral ook doorgaan met de fusion recepten! 🥇🏆✅ ...
Harold 1 juni 2021 07:59
5/5
Ooit gekregen en nu in deze gekke tijden eens gebruikt was echt onverwachts goed zeg, gaan zeker meer maken.
Nitin 31 mei 2021 20:18
5/5
Wonderbaarlijk goede recepten met een juiste mix van verschillende categorie recepten, precies zoals de suri keuken is. Dit boek is in mijn ogen authentiek en een aanrader voor de beginner- maar ook zeker voor de gevorderde. ...
Anneke & Sita 31 mei 2021 07:44
5/5
Kookvriendinnen die iedere week een recept van iemand maken. Jullie zijn het eerste merk waar we nu al 5 keer op rij een recept van maken, en geloof ons dat is een unicum als culinaire fijnp roevers! Blijf vooral veel bami/noodles/tjauw min recepten toevoegen please :) ...
Don 30 mei 2021 16:10
5/5
Heerlijke recepten alleen heb ik uw producten niet in de supermarkten hier in Culemborg gevonden.
Ralph simm 25 mei 2021 08:05
5/5
Pinksteren stond in het teken van jullie wat eten we vandaag menu's, was super!
Edsil 24 mei 2021 09:55
5/5
Het kookboek via via ontvangen om te lenen. Nadat ik eens door het boek gebladerd had, heb ik wat velletjes omgeslagen om eens te maken... Wat een sensatie wat een belevenis jullie recepten. Heb er inmiddels 2, 1 om in te krassen en vouwen en 1 om mooi te houden voor mezelf :) ...
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
Alicia 10 mei 2021 07:53
5/5
Super makkelijke groentesalade! Verwerkt in mijn dieet. Kunnen jullie meer dieet gerelateerde recepten maken?
Linda Broeders 8 mei 2021 20:49
5/5
Onze kindjes van 7, 5 en 1 jaar zijn dol op de keuken van Sandhia's recepten. We hebben al vele recepten uitgeprobeerd en traditie is de Surinaamse bami gaat altijd mee naar de camping :) Het hele gezin en fam, vrienden smullen ervan! ...
Belinda 7 mei 2021 16:53
5/5
Mooi boek in een mooie box en dan ook nog eens de surprisebox als giftdoos.
Lacy 3 mei 2021 08:10
5/5
Laat deel 6 maar snel komen! Surprisebox ook echt super, en in een superrrr giftbox!!
Neelis 3 mei 2021 07:52
5/5
Zeker weten goeie recepten! Faja Nuggets gemaakt en waren weer goed gelukt. Echt een compliment dat jullioe recepten altijd lukken met een duidelijke beschrijving, in tegenstelling tot veel andere bedrijven die maar met nieuwe recepten komen om te laten lijken alsof ze veel recepten hebben. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
  • STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  • STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  • STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet. 
  • STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.
Ingrediënten
- 2 rijpe bakbananen - 150 gr zelfrijzend bakmeel - 1 tl zout - 1 tl suiker - 260 ml Seven Up (of een andere ongekleurde drank met prik) - zonnebloemolie - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie - 200 ml water