Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Home Recepten
Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
Afbeelding van Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
Afbeelding van Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  • STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  • STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet.
  • STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook de volgende populaire hapjes: Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over de Baka Bana; Baka Bana kan zowel warm als koud geserveerd worden en kan eventueel vooraf bereid worden.

Variatietip: Vervang de Seven Up met halfvolle melk voor een zachte (niet krokante) Baka Bana.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Nelleke & Karin 8 december 2020 09:24
5/5
Zowel ik als mijn beste vriendin hadden van onze dochters jullie kookboek Sandhia's Recepten ontvangen. Zo leuk! We komen nu iedere week een recept voor elkaar als verassing, uitleg per recept is echt zeer goed. ...
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
Tessy 18 november 2020 13:16
5/5
Kwam jullie zo vaak tegen. Enkele maanden geleden toch eens jullie producten gekocht, en wil niet meer anders, het bevalt goed. Het kookboek nu 2 weken in huis, helemaal toppie al die variat ies.
Lieke 3 november 2020 09:42
5/5
In jullie volgende top kookboek mogen ook de bakrecepten hoor!!!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Dinand 8 juni 2020 14:54
5/5
Natuurlijk schrijven wij ook een recensie. Fijn om met de recepten en producten te werken, makkelijk in gebruik en een genot om je hele huis mee te geuren.
Puk 19 mei 2020 10:02
5/5
Geweldige producten om nu in deze tijd lekker thuis te eten met gezelligheid in de tuin, 5+
Gerard 11 mei 2020 07:48
5/5
In deze crisis geven jullie producten mij culinair plezier in huis, heerlijk!
Roos 4 maart 2020 15:29
5/5
Wat ben ik hier blij. Het is een aanrader want ik ben nog geen enkel recept tegen gekomen dat niet maakbaar is! Meestal is het zo dat in een kookboek maar een aantal aantrekkelijke recepten staan, dat ze vanwege moeilijkheid/technieken/gebruikte ingrediënten moeilijk zijn bij je gezin. Maar dit boek is helemaal super...voor ons het mooiste kookboek ...
Rachel IJzerkoper 13 januari 2020 13:02
5/5
Lieve family
Ik heb nog nooit zo een persoonlijk met liefde gemaakt en zo simpel uitgelegd kookboek gezien om jullie heerlijke eten te kunnen maken.
Nu zie ik ook hier dat je w erkelijk alle producten thuis kan laten bezorgen wat ik ook zeker doe zodat ik niet misgrijp in de supermarkt.
Nogmaals wat een super family xxx
...
Lic 13 januari 2020 10:25
5/5
5 stars. Please release it in English.
Lizzy 8 januari 2020 10:29
5/5
In noivember het boek gekregen als cadeau. Het blijft bijzonder dat ik jullie nog niet kende, de keuken ook niet, maar het zo goed word ontvangen door iedereen thuis.
Cilly 26 november 2019 12:13
5/5
De hele serie compleet, deel 1 t/m nu. Ik ben groot fan van Faja Lobi en stem ook altijd op de website! Simpele recepten en snel te bereiden. Geen gekke of moeilijke ingrediënten. Heb veel kookboeken in de kast staan maar deze spannen de kroon. Grote complimenten ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
  • STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  • STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  • STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet. 
  • STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.
Ingrediënten
- 2 rijpe bakbananen - 150 gr zelfrijzend bakmeel - 1 tl zout - 1 tl suiker - 260 ml Seven Up (of een andere ongekleurde drank met prik) - zonnebloemolie - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie - 200 ml water