👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Koningsdagmenu 2024: feestelijke recepten
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Home Recepten
Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
Afbeelding van Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Bereidingswijze

  • STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  • STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up (voor een krokant en luchtig beslag) in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  • STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet.
  • STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook de volgende populaire hapjes: Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over de Baka Bana; Baka Bana kan zowel warm als koud geserveerd worden en kan eventueel vooraf bereid worden.

Variatietip: Vervang de Seven Up met halfvolle melk voor een zachte (niet krokante) Baka Bana.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alicia van Gorin 30 april 2023 08:55
5/5
Keksi Trafasie met Baka Bana Trafasie en als hoofdgerecht Bami Trafasie met Moksie Metie en Kasripo kip hmmmmmmmmmm yumyum 😊😊
Marianda 31 maart 2023 07:45
5/5
Dit weekend gaan we voor ons bezoek de roti puntjes met kip masala maken, baka bana met pinda sambel trafasie en heerlijke vleesbroodjes trafasieeee 😋😋😋😋
Rolina 6 september 2022 08:11
5/5
Vanavond gaan wij de Roti Lunchetta Kebab maken! Gisteren Baka Bana met Pinda Sambel Trafasie onze fav 😋
Nena en fam. 11 januari 2022 08:25
5/5
Jullie bami echt niet normaal alle kids zijn er gek op, ze willen niets anders. Wanneer ze nergens zin in hebben, en we zeggen Bami Trafasie worden ze gek!! Van het weekend de baka bana gema akt met pinda sambel trafasie. Dit weekend gaan we lekker weer de zalmspiesjes maken met de tonight trafasie 😚😋😅 ...
Neeltje 29 november 2021 01:00
5/5
Nou een leuk verhaal: We zijn 70 en 75 jaar, en hebben voor ons vriendenclubje met mede leeftijdsgenoten voor het eerst jullie nasi, baka bana, bami en vleesbroodjes gemaakt. Iedereen was la aiend enthousiast!! Een hoop nieuwe klanten erbij ...
Lopicia 28 oktober 2021 09:22
5/5
Heerlijke pasteitjes gemaakt met loempia's nasi en bami trafasie en baka bana. Wat een geweldig menu
Bakaa 25 oktober 2021 09:59
5/5
De beste baka bana is van faja lobi
Nikkie Peters 23 april 2019 00:00
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
A. Verheij 15 november 2018 01:00
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Misty 26 april 2022 07:38
5/5
Heerlijke sate maken we op vers afgebakken pistoletjes! Vers van het bakketje nomnomnom
Rodisan 17 maart 2022 07:55
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Melissa 29 maart 2024 08:01
5/5
Goedemorgen, we willen een review geven op het product Trassie Trafasie. Wat een ongekende smaakmaker, van je rijsttafelgerechten tot aan in snacks, overal geeft het een vollere smaak aan. 5 sterren dus! Gaan komende tijd jullie andere producten ook proberen. Een nieuwe fan erbij!❤️ ...
Goof 25 maart 2024 07:06
5/5
Heerlijk hoe dit recept tot stand is gekomen: Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen). Jullie hebben een nieuwsartikel hierover met hoe vouw je dumplings, zo kwam ik bij dit recept t erecht. Ik en mijn vriendin zijn zo enorm gek hierop, en dan maken we er zelf met het recept van onze oma chili saus en speciale sojasaus bij. Oeh! ❤️😍 ...
Roos 13 maart 2024 08:20
5/5
Goedgekeurde producten. Vroeger lag het in toko's, nu vind je het gewoon in iedere supermarkt!😍
Branco 12 februari 2024 01:00
5/5
Recepten die echt werken! Echt een mega top kookboek. Zat in de surprisebox via bol besteld.
Odio 6 februari 2024 01:00
5/5
Mooi verpakte kookboek in een kaft als kopie van het kookboek. Ik stop het kookboek telkens in dit doosje terug, blijft het boek stofvrij. Behandel hem als mijn kookbijbel! Vol met recepten, voor elk menu die er maar is (voorafje, bijgerecht, hoofdgerecht, nagerecht) kan je wat lekkers maken. QR code geheime aanrader. Twijfel je over een recept, via de QR code ga je naar de bijbehorende kookvideo. ...
Miljuschka 16 januari 2024 08:02
5/5
Deze Faja Lobi's zijn perfect voor allerlei recepten. Leuke is dat je niet gebonden bent aan hun recepten, ze inspireren je om hun sauzen te gebruiken in je eigen favoriete recepten. Het gee ft een fenomenale twist aan je bestaande 'standaard' vleesje/visje recepten met piepers haha! Love Lobi ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Wilma van Noordt 15 januari 2024 12:01
5/5
Heb vaak de roti gegeten heel lekker ook de nasi gaat er in als koek
Ronald 11 januari 2024 01:00
5/5
Te gek boek! Een ouderwets DIK kookboek zonder al die onzin verhalen die een koobkoek van de buitenkant alleen maar groot doet lijken. Echt voor elke menu soort tig inspiratie mogelijkheden. We gebruiken het de laatste tijd juist om voor ons weekmenu wat inspiratie te doen! ...
Wilma van Noordt 6 januari 2024 15:18
5/5
Mooie boek zal er zeker wat uit maken. Alleen is het jammer dat de plus supermarkt bij ons in poortugaal niet alle producten hebt maar dat komt goed ik zal het via jullie moeten bestellen w at ik niet bij de plus kan krijgen. ...
BM 5 januari 2024 08:27
5/5
Dumplings Trafasie onze nieuwe fav! Aten we altijd in restaurants, en konden het recept niet evenaren, totdat ik dit recept tegenkwam via jullie leuke artikel 'hoe vouw je dumplings'!
Mason 4 januari 2024 07:47
5/5
Goedemorgen! Bij toko highway in rotterdam heel veel jaren geleden kennisgemaakt met jullie en sindsdien eten we standaard 1 keer per week een leuk recept uit jullie weekmenu die jullie elke week publiceren. De passie straalt ervanaf! 🤗 ...
Reggi 3 januari 2024 07:53
5/5
INSANE! Als Surinamer keur ik deze recepten goed. Ken je de geur die je vroeger rook in de straten van SU? Evenaar het hiermee. Sandhia's Recepten kookboek ook een aanrader 😍😋
Diede 2 januari 2024 01:00
5/5
Gekregen met kerst als cadeau! Wauw! Dat ik jullie niet eerder kende. 2024 staat in het teken van eindelijk veel nieuwe dingen op ons weekmenu!
Omega 20 december 2023 01:00
5/5
Top kerstcadeau! Heb er 10 gekocht en in de kerstpakketten voor onze gewaardeerde medewerkers gestopt. Groeten
Roge en pien 19 december 2023 07:45
5/5
Liefhebbers van lekkere en nieuwe dingen. Faja Lobi staat nu sinds enkele maanden op onze radar, en vorige week van alles uitgetest vanuit de surprisebox die we via bol.com hebben ontvangen in een echte cadeaubox en netjes ingepakt. We zijn fan! ❤️ ...
Anke 18 december 2023 20:09
5/5
Het boek word een kerstcadeau voor mijn man, hij vindt het altijd leuk om elk weekend iets lekkers op tafel te zetten! Ik heb natuurlijk al stiekem in het boek gekeken en dat deed mij wa tertanden. Wij gaan hier veel kook- en eetplezier van krijgen. ...
Crista 11 december 2023 01:00
5/5
Surirprisebox met dit kookboek besteld als kerstgeschenk voor een dierbare collega. Ze belde me via facetime op met tranen in de ogen van geluk, dit pakket heeft een hoop los gemaakt. Dankje wel
Veros 10 december 2023 07:49
5/5
Ketjap Kip mijn favoriete smaak, en jullie zijn toppers erin 😋❤️
T. Smeer 4 december 2023 01:00
5/5
Een heerlijk gevuld kookboek vol met rijkelijke recepten en kookvideo's per recept via zo'n QR-code. Snap niet dat dit kookboek in de toplijsten van kookboeken te vinden is, volgen s mij allemaal 1 grote vriendjespolitiek! Als ik dit boek vergelijk, met alle andere kookboeken, is deze effectief en extreem dik gevuld met enkel recepten voor een lage prijs. Ze vullen tegenwoordig kookboeken op met lappen tekst, waardoor ze dik lijken, dit kookboek is gewoon ouderwets goed, eerlijk en tig recepten per menu soort. Verdiend meer aandacht mensen ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
  • STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  • STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up (voor een krokant en luchtig beslag) in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  • STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet. 
  • STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.
Ingrediënten
- 2 rijpe bakbananen - 150 gr zelfrijzend bakmeel - 1 tl zout - 1 tl suiker - 260 ml Seven Up (of een andere ongekleurde drank met prik) - zonnebloemolie - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie - 200 ml water
We hebben hem weer!
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie