Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Home Recepten
Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
Afbeelding van Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  • STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  • STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet.
  • STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook de volgende populaire hapjes: Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over de Baka Bana; Baka Bana kan zowel warm als koud geserveerd worden en kan eventueel vooraf bereid worden.

Variatietip: Vervang de Seven Up met halfvolle melk voor een zachte (niet krokante) Baka Bana.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nena en fam. 11 januari 2022 08:25
5/5
Jullie bami echt niet normaal alle kids zijn er gek op, ze willen niets anders. Wanneer ze nergens zin in hebben, en we zeggen Bami Trafasie worden ze gek!! Van het weekend de baka bana gema akt met pinda sambel trafasie. Dit weekend gaan we lekker weer de zalmspiesjes maken met de tonight trafasie 😚😋😅 ...
Neeltje 29 november 2021 01:00
5/5
Nou een leuk verhaal: We zijn 70 en 75 jaar, en hebben voor ons vriendenclubje met mede leeftijdsgenoten voor het eerst jullie nasi, baka bana, bami en vleesbroodjes gemaakt. Iedereen was la aiend enthousiast!! Een hoop nieuwe klanten erbij ...
Lopicia 28 oktober 2021 09:22
5/5
Heerlijke pasteitjes gemaakt met loempia's nasi en bami trafasie en baka bana. Wat een geweldig menu
Bakaa 25 oktober 2021 09:59
5/5
De beste baka bana is van faja lobi
Nikkie Peters 23 april 2019 00:00
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
A. Verheij 15 november 2018 01:00
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Fay 25 januari 2022 07:52
5/5
Petjel groentesalade recept erg lekker in je dieet, super smaakvol en voedzaam, aanrader dus !
Fleur 24 januari 2022 01:00
5/5
Deel 6 wil ik graag pre-orderen. Geniet al 3 jaar van kookboek deel 5, veel afwisseling en je kan aan alles een draai geven. Het zet je aan tot creatief combineren met bestaande recepten die niet in het kookboek staan, daarom gebruik ik het al 3 jaar intensief. Zo is je menu nooit saai, en eet je nooit hetzelfde :) ...
Wim & miransa 7 januari 2022 08:14
5/5
Broodje Gehaktbal word je gewoon mee geboren in Nederland. Maar Broodje Gehaktbal Trafasie, WAT-EEN-SMAAK-SENSATIE!!! Maak elk weekend een paar ballen, voor de hele week voor mijn man en ik zelf lekker met pinda sambel en mayo voor het werk opwarmen echt mensen een aanrader van jewelste. 😍😋 ...
Sterre 5 januari 2022 08:08
5/5
Gaan vanavond de empanadas trafasie maken zin in gisteren vispastei trafasie weer, wat een zachte smaakvolle structuur
Mireille 29 december 2021 09:20
5/5
Marmer Eksi Trafasie, vleesbroodje trafasie, bami in een bowl en saoto. Dat was ons 1e kerstdag menu, GENOTEN 🤗🤗🤗🤗
Sterre 23 december 2021 08:16
5/5
De beste en makkelijkste Saoto soep maak je met Faja Lobi Saoto Trafasie en heeeurlijk in de winterperiode, onze dagelijkse kost maak ieder weekend een pan lekker pruttelen en dan invriezen voor de hele week 😚 ...
Alinda 20 december 2021 07:57
5/5
Lekker thuis met de familie drie dagen lang een kerstmenu met o.a. recepten van jullie. Fijne feestdagen voor iedereen in deze bizarre tijden! ❤️
Madow 13 december 2021 07:39
5/5
Bedankt voor jullie kerstmenu. We hebben gisteren met z'n tweeën het hele menu opgesteld op basis van jullie verschillende menu's voor een clubje van 8 man die we hebben op 1e kerstdag, 4 man op 2e kerstdag en ons gezin met oud&nieuw, alles in de faja lobi thema lekker vrolijk deze dagen 😊🎅👄🌴 ...
Shirley 13 december 2021 01:00
5/5
Meest geschikte kookboek voor allerlei Surinaamse recepten maar ook geweldige combinaties! Gekregen als cadeau, daarna lang in de kast gelaten waarna het toch mijn interesse wekte, blijkt da t ik jullie al jaren volg op Facebook. ...
Emeliy 8 december 2021 08:03
5/5
Uitstekende cake recepten. We proberen zeker al 10 jaar recepten van jullie uit wanneer we zin hebben in echt iets leuks lekkers waar je hele woonkamer van ruikt, gelukkig word je ervan ❤
Meindert 6 december 2021 08:30
5/5
Voor het eerst de keksi geproefd en echt grandioos lekker product! Jammer dat bakkers dit soort dingen in Nederland niet verkopen, ook de Eksi en pruimencake super goed gelukt 👏🙏
Jason 6 december 2021 01:00
5/5
Echt serieus de meest makkelijke en lekkerste Suri recepten in 1 dik kookboekwalhalla!!!!
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Anneloes 28 november 2021 09:34
5/5
Altijd vrolijk als we Faja Lobi gaan eten ❤️ We hebben dit weekend de Woksaus Trafasie in huis gehaald, snel proberen
Anjalai 24 november 2021 07:54
5/5
kip en snijbonen zo simpel maar zo ontzettend smaakvol! Wok Trafasie of Tonight voor gebruiken en in 20 min klaar, top na een lange dag 💪
Claudje 22 november 2021 08:34
5/5
Het recept: Roti met Ketjap Egg Potato. Eieren in Masala wat een smaakvolle gewaarwording, ongekend! 🏆🎁
Loes 17 november 2021 01:00
5/5
Goed lukkende recepten! Aanrader voor iedereen, ook als je geen ster in de keuken bent :)
Nelinda 15 november 2021 09:30
5/5
Mmmm zalm in masala. Zo smaakvol! Haal verse verse zalm, en maak het vers met jullie mix met spitskool erbij vers van een groenteboer die ook met een kraampje voor zijn grote velden staat 😋😋😋 ...
Anneke 7 november 2021 12:21
5/5
Op welke pagina staat dit recept in het kookboek deel 5
Deniz 2 november 2021 07:55
5/5
Turks brood met javaanse sate is nu topper in onze durum zaak, aanrader mensen. 🤐
Annemarie 1 november 2021 08:19
5/5
Heerlijk Faja Lobi Madam Jeanette is onze favoriet. Maar ook jullie Pinda Sambel, Trassie, Zuurgoed & Roti Masala. Ondanks dat het duurder in de toko is, haal ik het al 20 jaar op dezelf de plek in Rotterdam. Blijf altijd even kijken naar nieuwe recepten en producten, en ben altijd helemaal happy met wat nieuws. Zeker een recensie verdiend (Lobi❤️) ...
Tinke 1 november 2021 01:00
5/5
Als verassing in een Surprisebox zat dit kookboek, wat een aangename verassing!
Sylvie 26 oktober 2021 13:40
5/5
Roti popcorn recept was grandioos heerlijke combinatie! We gaan de popcorns nu eens in de nasi trafasie doen, denk een super combo 😋😋😋😋
Anoniem 19 oktober 2021 07:32
5/5
Ongekend tevreden met jullie website. Ik tik gewoon in de zoekbalk iedere week in waar ik aan denk, en laat me dan verassen met de recepten.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
  • STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  • STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  • STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet. 
  • STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.
Ingrediënten
- 2 rijpe bakbananen - 150 gr zelfrijzend bakmeel - 1 tl zout - 1 tl suiker - 260 ml Seven Up (of een andere ongekleurde drank met prik) - zonnebloemolie - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie - 200 ml water
Ga naar mijn laatste sessie