👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Faja Lobi producten bij Picnic
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Bakbanaan met bakkeljauw

Home Recepten
Bakbanaan met bakkeljauw
Afbeelding van Bakbanaan met bakkeljauw

Bereidingswijze

Bakbanaan:
Snijd de banaan in schuine plakjes en kook die circa 5 minuten in ruim water, giet ze daarna af.
Bakkeljauw:
Kook de Bakkeljauw Trafasie 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten, spoel het daarna in een vergiet met koud water af en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolie en roerbak de Bakkeljauw Trafasie in enkele minuten goudbruin. Voeg 3-4 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 tomaat, de tomatenpuree, de Trassie trafasie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.

TIP: Let erop dat de bakbanaan rijp en hard is, immers met zachte bakbanaan kan geen toast bereid worden.

Serveertip: Verdeel de bakkeljauw over elk plakje bakbanaan; garneer met een stukje tomaat en selderij.

Variatietip: Snijd 4 hardgekookte eieren in partjes en garneer de toast daarmee; schenk Sweet Chili Sauce Trafasie (Sandhia's zoet-pikante sauce) erover. Voor een pikantere smaak kan worden gebruikt Madam Jeanette Trafasie (gle hot sauce).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 21 juli 2018 00:00
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
Romi 26 februari 2024 08:06
5/5
10 sterren. Nasi Trafasie ❤️
PIEN 26 februari 2024 01:00
5/5
Heeeerlijk! Erg blij mee!
Dennis Glader 23 februari 2024 08:43
5/5
Veel favoriete recepten komen uit jullie koker. Top werk! 😘
de Frita 22 februari 2024 07:50
5/5
Lekker lekker hmm 😘 Elke dag loeren tussen de recepten
Pronk 22 februari 2024 01:00
5/5
Eerlijk waar de mooiste recepten ooit. Super kookboek! 10 sterren!
Ado 21 februari 2024 08:07
5/5
Kennis gemaakt en nooit meer gestopt met jullie gebruiken. Inmiddels 17 jaar verder ❤️
Ricardi 20 februari 2024 08:07
5/5
Geprobeerd: Sandhia’s Roti Tasjes. Dit is mensen ongekend, wat een smaakbom, explosie en zachtheid op de tong😋 Een soort loempia idee, maar dan met de lekkere roti structuur. Top!
Wanda 19 februari 2024 06:47
5/5
SUPERRRRRR! Faja Lobi mijn favoriet
M 19 februari 2024 01:00
5/5
10 hele dikke sterren verdiend!
Liza Yvonne Kramer 18 februari 2024 13:52
5/5
Mijn overleden ouders hebben mij veel geholpen ,omdat mijn ouders uit Suriname geboren werden en ik vond het heel erg leuk ,om leren te koken . IK leerde het al gauw ,wat ik het gemaakt heb .
Marjolein 17 februari 2024 01:00
5/5
Wat een geweldig kookboek van zeker 100 kookboeken mijn favoriet broodje pulled chicken wauw en de pasteitjes super lekker alleen maar tevreden eters en complimenten echt heel blij mee
Kim 16 februari 2024 07:48
5/5
Ben zo gek op Faja Lobi! Te gekke producten en zoveeeuuul kookvideo's! Willen hier thuis niet meer anders, eten elke dag wel iets met een twist van jullie. LOBI ❤️😋🙏
Ko 14 februari 2024 07:53
5/5
Goedgekeurd!
Loes 13 februari 2024 07:54
5/5
Lekkere gerechten. Lekkerste is als je zowel bami trafasie als nasi trafasie maakt met moksie metie en moksie speciaal kip voor het gezin, lekker groot op tafel uitserveren muziekje aan. Ooh het mooie leven ❤️ ...
Ben 12 februari 2024 08:10
5/5
Roti Grilled Saté: Hier maak je je bezoek gek mee! 😋
Branco 12 februari 2024 01:00
5/5
Recepten die echt werken! Echt een mega top kookboek. Zat in de surprisebox via bol besteld.
Rosanna 8 februari 2024 07:39
5/5
De heerlijke traybake recepten zijn onze favorieten 😇
Riwaldo 7 februari 2024 07:59
5/5
10 sterren. Kookvideo's werken altijd
Wendy 6 februari 2024 07:45
5/5
Snelle Roti Kip Masala: beste wat er is! Zo enorm gek op de surinaamse 'kukru'. Mijn ouders moesten vroeger voor hun werk jaarlijks naar su en wij gingen altijd mee, mooiste land die er is m et de beste eetcultuur. Faja Lobi geeft ons dat gevoel van su 😊 ...
Odio 6 februari 2024 01:00
5/5
Mooi verpakte kookboek in een kaft als kopie van het kookboek. Ik stop het kookboek telkens in dit doosje terug, blijft het boek stofvrij. Behandel hem als mijn kookbijbel! Vol met recepten, voor elk menu die er maar is (voorafje, bijgerecht, hoofdgerecht, nagerecht) kan je wat lekkers maken. QR code geheime aanrader. Twijfel je over een recept, via de QR code ga je naar de bijbehorende kookvideo. ...
Walter 5 februari 2024 06:36
5/5
Jullie weten hoe het moet met die handige kookvideo's!
Sterre 4 februari 2024 01:00
5/5
5 dikke sterre van sterre!
Rover 2 februari 2024 08:22
5/5
Zo fijn als je inspiratie hebt voor je weekmenu's. Jullie menu van de week is zo handig! Gebruik het zeker al 2 dikke maanden. Handig ook alles bij appie te koop ❤️
Goof 1 februari 2024 07:41
5/5
Gek op jullie vlees en ovenkip recepten. We doen enorm veel met jullie producten, en erg blij mee ❤️
Cap 31 januari 2024 01:00
5/5
10 sterren! Verdiend en kwalitatief sterk kookboek zonder poespas en scherp geprijsd. Verdiend meer exposure
Lodewijn 29 januari 2024 07:26
5/5
Kennisgemaakt met kerst met dit merk. Inmiddels de afgelopen weken iets geprobeerd en gekocht bij de appie, verrukkelijk! Dit is een blijvertje. 👏
Pollie 29 januari 2024 01:00
5/5
DIKKE 10 STERREN!!!! Super producten en een ENORM dik kookboek. Leuke gimmick: bij elk recept staat een QR code en kom je op een handige website terecht (super fijn op telefoon) met een kook video en allemaal handige functies. ...
Rosie 26 januari 2024 07:37
5/5
TOPPP!!!!!! 😋
AJ de Heer 25 januari 2024 18:09
5/5
Geweldig kookboek, maak nu regelmatige de heerlijkste recepten.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bakbanaan met bakkeljauw

Bakbanaan:
Snijd de banaan in schuine plakjes en kook die circa 5 minuten in ruim water, giet ze daarna af.
Bakkeljauw:
Kook de Bakkeljauw Trafasie 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten, spoel het daarna in een vergiet met koud water af en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolie en roerbak de Bakkeljauw Trafasie in enkele minuten goudbruin. Voeg 3-4 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 tomaat, de tomatenpuree, de Trassie trafasie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.

Ingrediënten
- 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - ½ pak (225 gram) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - 2 takken selderij - 2 tomaten - 2 theelepels tomatenpuree - 3 hardrijpe bakbananen - 1 pot (360ml) Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix)
We hebben hem weer!
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie