Bakbanaan met bakkeljauw

Home Recepten
Bakbanaan met bakkeljauw
Afbeelding van Bakbanaan met bakkeljauw

Bereidingswijze

Bakbanaan:
Snijd de banaan in schuine plakjes en kook die circa 5 minuten in ruim water, giet ze daarna af.
Bakkeljauw:
Kook de Bakkeljauw Trafasie 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten, spoel het daarna in een vergiet met koud water af en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolie en roerbak de Bakkeljauw Trafasie in enkele minuten goudbruin. Voeg 3-4 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 tomaat, de tomatenpuree, de Trassie trafasie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.

TIP: Let erop dat de bakbanaan rijp en hard is, immers met zachte bakbanaan kan geen toast bereid worden.

Serveertip: Verdeel de bakkeljauw over elk plakje bakbanaan; garneer met een stukje tomaat en selderij.

Variatietip: Snijd 4 hardgekookte eieren in partjes en garneer de toast daarmee; schenk Sweet Chili Sauce Trafasie (Sandhia's zoet-pikante sauce) erover. Voor een pikantere smaak kan worden gebruikt Madam Jeanette Trafasie (gle hot sauce).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 21 juli 2018 00:00
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
Inneke 30 november 2022 08:10
5/5
We eten al sinds dat we klein zijn echte Hollandse pot. Altijd andere dingen geprobeerd, maar nooit echt goed bevallen. Totdat we de producten van Faja Lobi tegenkwamen, oh wat is het smulle n. We begonnen met de Trassie Trafasie in onze Hollandse pot, waarna we we kennis gemaakt hebben met de Nasi Trafasie en nu wel 10 andere soorten. Denk dat we 2 x per week Faja Lobi eten, en zelfs in de andere dagen met een twist 😋❤️ ...
Review van Ismail 30 november 2022 01:00
5/5
Dit kookboek sandhia recepten kado gekregen! Top boek
Alinda 29 november 2022 09:29
5/5
Wanneer weer een lekker recept met frietjes? Zo gek op jullie frietje recepten!!!
Goed 29 november 2022 01:00
5/5
Goed, simpel, strak met eenvoudige recepten
Ronild 28 november 2022 08:04
5/5
Heerlijke pasteitjes van faja lobi!
Fins 28 november 2022 01:00
5/5
Tevreden as hell!
Andre 27 november 2022 08:58
5/5
Roti Chicken Wrap is de favoriet hier thuis. Welke we hierna weer eens gaan eten? Met kerst jullie kerstmenu, en de rollade trafasie ❤️😍
Ronaldo 27 november 2022 01:00
5/5
GEWELDIG!!!!!
Nerel 25 november 2022 08:50
5/5
Van eenpans gerechten tot hoofdgerechten tot menu inspiraties, altijd genieten als Faja Lobi weer een nieuw recept publiceert. Waar jullie de creativiteit vandaan halen wauw! ❤️😋
Famke 25 november 2022 01:00
5/5
5 sterren maar als ik 10 kon aanvinken waren het er 10. Het is altijd genieten geblazen als Faja Lobi weer met een nieuw recept komt, waar jullie die creativiteit vandaan halen wauw!
Lily 24 november 2022 08:29
5/5
De chicken roti popcorns😇😱 zijn zo crunchy en sappig, aanrader!
Rosalina 24 november 2022 01:00
5/5
Namens familie Rosalina een 10 voor de producten en recepten.
Mirindy 23 november 2022 08:06
5/5
Woowwww de roti met eiersalade gaan we dit weekend proberen heerlijk weer een nieuw recept!! ❤️❤️❤️❤️
Rowald 23 november 2022 01:00
5/5
5 dikke sterren voor jullie!
Rishan 22 november 2022 08:47
5/5
Graag wil ik een compliment geven aan Faja Lobi. Wij eten van huis uit al jaren met jullie producten, omdat je het perfect als basis kan gebruiken om makkelijk de recepten van vroeger te mak en in je eigen stijl. Alle producten zijn zo veelzijdig in gebruik, en dat laat het kookboek maar weer eens goed zien! Ga zo door en maak vooral veel nieuwe recepten groetjes Rishan / Eindhoven. ...
Ewas 22 november 2022 01:00
5/5
DIK TEVREDEN!!!
Dorinda 21 november 2022 08:13
5/5
Welke recepten wij hebben gemaakt dit weekend? Spaghetti met geroosterde kip en zondag Chicken Karaage Trafasie (Oriental fried chicken). Ervaring? ❤️❤️❤️❤️❤️ 5 hartjes!! ! Het was weer geweldig smullen, en met de kookvideo's weer super makkelijk. ...
Timo 21 november 2022 01:00
5/5
We hebben weer gesmuld van dit kookboek, zeker een aanrader.
Tiedink 18 november 2022 08:35
5/5
Een enorm mooie website! Ook heerlijk alle recepten 😋❤️
Welo 18 november 2022 01:00
5/5
10 sterren review voor dit sterrenkookboek waarvan ik alle delen in mijn bezit heb!
Roshan 16 november 2022 08:18
5/5
Fan van faja lobi. En dat van een surinamer geboren en getogen in su! Je kan er alle kanten mee op mensen 😍
Tornstra 16 november 2022 01:00
5/5
Fijn boek!!!!
Nicolletje 15 november 2022 08:16
5/5
De omeletta is een leuk en creatief recept. Verder is de gebruiksvriendelijkheid van jullie website goed te noemen, veel opties om je te inspireren, raakt nooit uitgekeken volgens mij zat ik vandaag 2 uur te scrollen en nieuwe inspiraties op te schrijven. Groetjes Nicolletje❤️ ...
Uftink 15 november 2022 01:00
5/5
Kookboek ontvangen binnen de beloofde tijd (voor 12 uur besteld morgen geleverd). Zeer professioneel verpakt en een inspiratiebom aan producten!
Marinde 14 november 2022 07:49
5/5
Traybake Trafasie stond dit weekend op het menu😋 Makkelijk & snel😊 Lekkie lekkie! ❤️
Manuelle 14 november 2022 01:00
5/5
Super snel bezorgd in een hele stevige doos en een luxe kookboek met mooie gouden accenten!
Wilson 13 november 2022 10:45
5/5
Ovenpasteitjes recept met de nasi sate, aanrader!!!
Fuego 13 november 2022 01:00
5/5
10 sterren!
Romi 11 november 2022 09:17
5/5
Wow! Ben altijd al fan geweest van Surinaamse producten en recepten en test nu al enkele weken jullie recepten. In tegenstelling tot al die flut merken in de supermarkt, bevestigde mij julli e authentiekheid omdat ik het letterlijk in iedere toko ook zie liggen en supermarkt. Alle recepten lukken tot op heden, en alles is gewoon echt heel lekker en kan je toch je eigen touch geven. 10 voor jullie als merk ❤️❤️❤️ ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bakbanaan met bakkeljauw

Bakbanaan:
Snijd de banaan in schuine plakjes en kook die circa 5 minuten in ruim water, giet ze daarna af.
Bakkeljauw:
Kook de Bakkeljauw Trafasie 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten, spoel het daarna in een vergiet met koud water af en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolie en roerbak de Bakkeljauw Trafasie in enkele minuten goudbruin. Voeg 3-4 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 tomaat, de tomatenpuree, de Trassie trafasie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.

Ingrediënten
- 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - ½ pak (225 gram) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - 2 takken selderij - 2 tomaten - 2 theelepels tomatenpuree - 3 hardrijpe bakbananen - 1 pot (360ml) Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix)
Ga naar mijn laatste sessie