Bakbanaan met bakkeljauw

Home Recepten
Bakbanaan met bakkeljauw
Afbeelding van Bakbanaan met bakkeljauw
Afbeelding van Bakbanaan met bakkeljauw

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Bakbanaan:
Snijd de banaan in schuine plakjes en kook die circa 5 minuten in ruim water, giet ze daarna af.
Bakkeljauw:
Kook de Bakkeljauw Trafasie 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten, spoel het daarna in een vergiet met koud water af en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolieen roerbak de Bakkeljauw Trafasie in enkele minuten goudbruin. Voeg 3-4 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 tomaat, de tomatenpuree, de Trassie trafasie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.

TIP: Let erop dat de bakbanaan rijp en hard is, immers met zachte bakbanaan kan geen toast bereid worden.

Serveertip: Verdeel de bakkeljauw over elk plakje bakbanaan; garneer met een stukje tomaat en selderij.

Variatietip: Snijd 4 hardgekookte eieren in partjes en garneer de toast daarmee; schenk Sweet Chili Sauce Trafasie (Sandhia's zoet-pikante sauce) erover. Voor een pikantere smaak kan worden gebruikt Madam Jeanette Trafasie (gle hot sauce).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 21 juli 2018 08:26
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Lillian 19 oktober 2020 12:31
5/5
Het kookboek ontvangt van mij een 10.
Pol 14 oktober 2020 12:17
5/5
Wij kennen niet meer anders, hele fam wilt alleen nog maar faja
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bakbanaan met bakkeljauw

Bakbanaan:
Snijd de banaan in schuine plakjes en kook die circa 5 minuten in ruim water, giet ze daarna af.
Bakkeljauw:
Kook de Bakkeljauw Trafasie 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten, spoel het daarna in een vergiet met koud water af en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolie en roerbak de Bakkeljauw Trafasie in enkele minuten goudbruin. Voeg 3-4 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 tomaat, de tomatenpuree, de Trassie trafasie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.

Ingrediënten
- 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - ½ pak (225 gram) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - 2 takken selderij - 2 tomaten - 2 theelepels tomatenpuree - 3 hardrijpe bakbananen - 1 pot (360ml) Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix)