Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

Home Recepten
Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)
Afbeelding van Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)
Afbeelding van Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Cassave:

  • STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
  • STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.

2. Bakkeljauw:

  • STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
  • STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.
  • STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin.
  • STAP 6: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
  • STAP 7: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.

3. Kroket:

  • STAP 8: Voeg de Bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
  • STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
  • STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met tomatenketchup of chili saus.

Variatietip: Varieer de cassave met aardappelen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 21 juli 2018 08:26
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Vin 6 oktober 2020 09:53
5/5
recepten via de mail versturen was leuk maar zo'n kookboek is wel heul erg handig!
Linne 28 september 2020 10:01
5/5
Super recept voor de oven. Vegetarische recepten ook echt super
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

1. Cassave:

  • STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
  • STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.

2. Bakkeljauw:

  • STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. 
  • STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.  
  • STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin. 
  • STAP 6: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. 
  • STAP 7: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.

3. Kroket: 

  • STAP 8: Voeg de Bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
  • STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
  • STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.
Ingrediënten
- 1. Cassave: - 2 pakjes (á 400gram) cassave (diepvries) - 2. Bakkeljauw: - 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 2 el  Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Faja Lobi Piment (gemalen) - 4 takken verse selderij - Madam Jeanette peper (naar smaak) - 3. Kroket: - 4 eieren (geklutst) - 300 gram paneermeel