Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

Home Recepten
Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)
Afbeelding van Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Cassave:

  • STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
  • STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.

2. Bakkeljauw:

  • STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
  • STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.
  • STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin.
  • STAP 6: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
  • STAP 7: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.

3. Kroket:

  • STAP 8: Voeg de Bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
  • STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
  • STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met tomatenketchup of chili saus.

Variatietip: Varieer de cassave met aardappelen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 21 juli 2018 08:26
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...
Dyna 19 juli 2021 08:14
5/5
Een boek die een 10 verdiend. Tip voor de volgende keer: Meer van die gouden koordjes erin, jullie hebben er nu 1, waardoor ik 1 recept kan bewaren. Maar met dit verrukkelijke kookboek blijf je bladeren en wil je ook die bewaren, waardoor je gaat vouwen en het een lelijk boekje wordt. Minimaal 5 zou super zijn. Puur feedback voor deel 6 hoor, voor de rest niks negatiefs en zeker gewoon 5 sterren aangeklikt. ...
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣
Uiltje 16 juli 2021 08:57
5/5
Heerlijke recepten gegoten met heerlijke producten. Van onze familie zeker 5 sterren van de 5.
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Dinez 11 juli 2021 13:13
5/5
Beoordeling van 5 sterren voor de website, producten en presentatie.
Dinn 8 juli 2021 15:08
5/5
Jullie rollade kip recept is voortreffelijk. Echt bij geen enkel merk heb ik dat ieder recept/product altijd lukt en bevalt word zo vrolijk van jullie merk 😚
Lise 6 juli 2021 08:44
5/5
Toen mijn zus jullie producten ging gebruiken en ik de geur rook was ik ook verkocht! Sinds 5 jaar wisselen we recepten met elkaar uit, delen we leuke creaties en zien we elkaar hierdoor lek ker vaak. Zo zie je wat lekker eten kan doen ❤️ ...
Jamie 5 juli 2021 08:16
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Lena 1 juli 2021 12:17
5/5
De roti van Faja Lobi, de handgemaakte uit de diepvries beste ooit. Mijn moeder en oma maakte deze vroeger precies zo met die smaak damnnnnn mang 😇😱
anoniem 1 juli 2021 09:48
5/5
Binnen gekregen en inderdaad ik bevestig de goede recensies: Echt top!
Belinda 30 juni 2021 08:59
5/5
Het leuke aan koken is, als je het gevoel krijgt dat je het helemaal zelf gecreëerd hebt. Met de faja lobii producten heb je dit dus, het helpt gewoon echt. Jullie mixen zijn niet 'zelf ' te maken, de kruidenmelange die hierin zit je merkt gewoon dat het gerijpt en puur is en een echte basis voor zoals wij graag gezonde wok of schotels maken. Faja lobii verdiend zeker een 10 met een top website. 😚😍 ...
Lindsay 29 juni 2021 13:26
5/5
We hebben de bara, eksi koekoe en nasi van jullie nu gemaakt en zijn echte fans geworden wat is dit top zeg eindelijk eten met afwisseling.😋
Deniz 28 juni 2021 07:51
5/5
Turkse roots met een sterke voorkeur voor de Arabische keuken, maar deze faja lobi producten: Dit verdiend een goede recensie. We mengen jullie recepten met onze keuken en recepten en werkt super lekker. ...
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Rini 22 juni 2021 13:25
5/5
Vleesbroodjes zijn onze favorieten om lekker af te toppen bij de nasi trafasiiii 😋
Lenny 21 juni 2021 08:45
5/5
Vroege ochtend recensie: KOOKBOEK IS GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!! Wanneer komt deel 6, en ohja wanneer komt deel 7, 8 en 9? Dan agendeer ik het alvast in me agenda voor de komende 10 jaar hahahah ahah
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Noah 16 juni 2021 12:26
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
Dennis 15 juni 2021 09:20
5/5
Tajine Trafasie hebben we nu voor de 3e keer gemaakt dit blijft zo lekker met dat gestoom. 😎
Jennifer 14 juni 2021 10:27
5/5
Faja Lobi leren kennen bij onze buren, we vroegen ons altijd af hoe hun huis altijd zo lekker geurde. Koken nu precies dezelfde recepten maar het leuke is je bent nooit met jullie producten uitgekookt, jullie recepten geven me telkens weer inspiratie voor iets nieuws, echter mijn complimenten. ❤️ ...
Poppy 13 juni 2021 09:45
5/5
Indische keuken is lekker maar met Faja Lobi mensen is het pas echt smullen. Bedankt voor de altijd heerlijke recepten 😊
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Klaske 10 juni 2021 09:47
5/5
Faja Faja Javaanse saté op de BBQ hmmmmm😍 Once you eat Faja you stay Lobi 😋
Marjolein 8 juni 2021 17:27
5/5
Vandaag keksie trafasie gemaakt, man wat smullen! Heerlijk! Ga de andere mixen ook proberen!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

1. Cassave:

  • STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
  • STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.

2. Bakkeljauw:

  • STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. 
  • STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.  
  • STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin. 
  • STAP 6: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. 
  • STAP 7: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.

3. Kroket: 

  • STAP 8: Voeg de Bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
  • STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
  • STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.
Ingrediënten
- 1. Cassave: - 2 pakjes (á 400gram) cassave (diepvries) - 2. Bakkeljauw: - 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 2 el  Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Faja Lobi Piment (gemalen) - 4 takken verse selderij - Madam Jeanette peper (naar smaak) - 3. Kroket: - 4 eieren (geklutst) - 300 gram paneermeel