Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

Home Recepten
Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

Bereidingswijze

1. Cassave:

  • STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
  • STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.

2. Bakkeljauw:

  • STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
  • STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.
  • STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin.
  • STAP 6: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
  • STAP 7: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.

3. Kroket:

  • STAP 8: Voeg de Bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
  • STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
  • STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met tomatenketchup of chili saus.

Variatietip: Varieer de cassave met aardappelen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Roberto Wino 30 september 2025
5/5
Wojoooooooo: Grilled Chicken Roti. Ook al is de zomer voorbij, ik steek de vlam in de pan op de BBQ, ga lekker voor iedereen de kip grillen en als iedereen thuiskomt worden ze zo vrolijk. Na het grillen doe ik een heel dun laagje honing erover, super dun, ongekende smaaksensatie met jullie recepten 😀😋 Wil het recept/foto's best delen, mijn naam vinden jullie in het webshop klanten bestand. ...
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

1. Cassave:

  • STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
  • STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.

2. Bakkeljauw:

  • STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. 
  • STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.  
  • STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin. 
  • STAP 6: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. 
  • STAP 7: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.

3. Kroket: 

  • STAP 8: Voeg de Bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
  • STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
  • STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.
Ingrediënten
- 1. Cassave: - 2 pakjes (á 400gram) cassave (diepvries) - 2. Bakkeljauw: - 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 2 el  Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Faja Lobi Piment (gemalen) - 4 takken verse selderij - Madam Jeanette peper (naar smaak) - 3. Kroket: - 4 eieren (geklutst) - 300 gram paneermeel

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI is genomineerd!
Ga naar mijn laatste sessie