Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

Home Recepten
Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)
Afbeelding van Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)
Afbeelding van Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Cassave:

  • STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
  • STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.

2. Bakkeljauw:

  • STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
  • STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.
  • STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin.
  • STAP 6: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
  • STAP 7: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.

3. Kroket:

  • STAP 8: Voeg de Bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
  • STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
  • STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met tomatenketchup of chili saus.

Variatietip: Varieer de cassave met aardappelen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 21 juli 2018 08:26
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Marinke 22 december 2020 09:50
5/5
Waarom kende ik jullie nog niet???? Quarantaine heeft van me een chek kokkie gemaakt mede dankzij jullie!
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Nikkie de 15 december 2020 10:18
5/5
Eiercake gisteren gemaakt, 100% goed gelukt. Nu de andere 2 maken!!
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Ahida 14 december 2020 09:46
5/5
Wanneer culturen bij elkaar komen! Een ode aan jullie kwaliteitskookboek, met een rijkdom aan recepten samengekomen uit verschillende culturen. 10 dikke sterren!
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm
Annie 27 november 2020 08:49
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?
Leontien 22 november 2020 18:41
5/5
Zeker een aanrader deze bijzondere producten. Zodra je de dop eraf trekt geurt het al hmm
Niena 19 november 2020 11:20
5/5
Jullie spiezen met tonight trafasie de allerbeste!
Ghoose 17 november 2020 10:34
5/5
Uitstekende recepten :)
Soraya S.. 10 november 2020 14:59
5/5
Kookboek besteld, volgende ochtend ontvangen, hiervoor 5 sterren. Kookboek doorgebladerd, ook hier 5 sterren voor. Overal paperclipjes tussen gezet met receptjes die ik snel ga maken hihi
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Nieta 5 november 2020 16:57
5/5
Ik sluit me aan bij de fans, een goed en mooi kookboek.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)

1. Cassave:

  • STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
  • STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.

2. Bakkeljauw:

  • STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. 
  • STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.  
  • STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin. 
  • STAP 6: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. 
  • STAP 7: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.

3. Kroket: 

  • STAP 8: Voeg de Bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
  • STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
  • STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.
Ingrediënten
- 1. Cassave: - 2 pakjes (á 400gram) cassave (diepvries) - 2. Bakkeljauw: - 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 2 el  Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Faja Lobi Piment (gemalen) - 4 takken verse selderij - Madam Jeanette peper (naar smaak) - 3. Kroket: - 4 eieren (geklutst) - 300 gram paneermeel