Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Home Recepten
Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtens...
Afbeelding van Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen.
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken.
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet.

Serveertip: Serveren met homemade Sandhia's Sambal & Chutney naar eigen voorkeur.

Variatietip: Probeer ook eens Gevulde Bara

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Daisy 17 september 2018 00:00
5/5
Vanavond lekker Bara maken met jullie recept!! Ik heb het kookboek nu circa 3 maanden, 20 recepten verder en alles gelukt, post eind deze week mijn bara foto op de Faja Facebook!!
Florentien 24 juni 2022 08:11
5/5
Het meest smakelijke recept die ik tot nu toe heb gegeten van Faja Lobi de gepaneerde ketjap kip, ook lekker met rijst of bij spaghetti 😙
Os 23 juni 2022 07:54
5/5
Crispy chicken burgers the best of the best van Faja Lobi❤️
Nadja 13 juni 2022 07:39
5/5
Crispy Chicken Burger the best of the best met Faja Lobi. Tik dit recept in de zoekbalk voor de liefhebbers 😊
Roosje 12 juni 2022 08:30
5/5
Grilled sate met roti zo lekker! Tip: maak dit recept eens met rijst en boontjes of iets dergelijke een recept van, lijkt me geweldig 😋
Roxanne 30 mei 2022 00:00
5/5
THE BEST OF THE BEST: King recipes of Sandhia's and Faja Lobiiiiiii
Roffert 27 mei 2022 00:00
5/5
DEEL 6 BEST OF THE BEST!
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Anne-lotte 12 mei 2022 07:48
5/5
Empanadas zijn onze favoriete snack maar dit, zo lekker de Trafasie variant! 😍😋 Moeten jullie eens combineren met een nasi of bami recept.
Jessica 8 mei 2022 00:00
5/5
Faja Lobi producten zijn ons absolute favoriete product om mee aan de gang te gaan. Of je nou vele tijd hebt of niet, altijd iets lekker op de website. Hebben daarom deel 6 besteld!!
Melissa 4 mei 2022 08:12
5/5
Ketjap eieren, Masala eieren en Moksie Speciaal eieren zo lekker bij de nasi bami of roti❤️
Romay 2 mei 2022 08:33
5/5
De roti samosa is net alsof je een samosa hapje eet maar dan smaakvoller. Dikke aanrader mede culinaire liefhebbers! 😋❤️
Tochi 21 april 2022 08:05
5/5
Rollade Nasi Trafasie onze favoriete topper om te maken in het weekend. Doordeweeks lekker snijboontjes in masala of verse spitskool in masala om te smullen 😋
Nila 11 april 2022 07:57
5/5
Graag nog meer snelle eenpanswokkies! Kip met snijbonen of masala met spitskool zijn onze favo's voor al een lange tijd, 1 van de 2 eten we standaard op maandag met onze kids altijd smullen!
Renate Bakker 8 april 2022 21:03
5/5
Regelmatig wordt hier de Surinaamse bami gegeten is altijd een hit hier in huis! Als ik ff geen inspiratie heb roepen ze in echo surinaamse bami alla Naadje😁 Ik gebruik vaak groenten die voor handen zijn of op moeten, wel altijd vers en Faja Lobi staat standaard in de voorraadkast! Echt altijd lekker ...
Renate Bakker 8 april 2022 20:19
5/5
Maak de Surinaamse bami regelmatig is altijd een hit hier in huis er wordt dan niet gegeten maar gev.eten! Ik varieer de groenten met wat voor handen is of wat op moet want als ik ff niet weet wat moeten we nu weer eten, roepen ze in koor surinaamse bami alla Naadje! Faja Lobi staat altijd in mijn voorraad kast! ...
Gerber 27 maart 2022 01:00
5/5
Wij hebben ook deel 6 besteld en wachten er met plezier op. Vorige keer op met deel 5 toen gedaan, inderdaad netjes na 2 of 3 maanden uitgeleverd en jaren tot de dag van vandaag plezier aan!
Radha 24 maart 2022 07:37
5/5
kip en snijbonen onze favoriet, of in masala of in ketjap ❤️
Majka 14 maart 2022 01:00
5/5
Nou wij hebben hem gereserveerd. Nooit een recensie geplaatst voor deel 5 maar ook die is grandioos! We zijn ergg benieuwd naar deel 6. Niets is leuker dan een dagje vrij zijn, ingrediënten kopen en gewoon een recept maken en afwachten of het was is. Bij jullie recepten vonden we ze telkens geweldig ...
Raisa 13 maart 2022 09:23
5/5
De favoriet hier in huis Javaanse kip met bami of nasi met lekkere groentes gewokt nomnomnom
Mariana 8 maart 2022 08:23
5/5
Wij met ons gezin hebben roots in polen en tsjechië. Toch op 1 of andere manier, mengen we bepaalde recepten van jullie met dingen uit onze eigen keuken. Het worden zulke geweldige crea ties, misschien moeten we die recepten eens delen en kunnen jullie dit gebruiken weer te delen met alle andere fans want dan zijn er een hoop. 🎯 ...
Claudia Stolker 17 februari 2022 08:27
5/5
Ik ben wel een keukenprinses, maar jullie hebben het koken simpeler gemaakt. Alles is zo klaar en zo smakelijk. Het kookboek deel 5 heb ik in mijn bezit. Fantastisch ! Via Instagram zie ik o f er weer nieuwe recepten zijn. Alles een dikke 10 ! ...
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Levi 27 januari 2022 08:37
5/5
Hebben jullie meer Pizza recepten zoals de pollo masala? Iets met ketjap of chicken paramaribo hihi 😋
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
Un 2 december 2021 08:27
5/5
Weetje waarom ik zo gek op jullie ben? Of je nou een traditioneel recept wilt van nasi, bami, roti of vlees, of juist een twist zoals Turkse Dürüm met kip masala die ik gisteren he b gemaakt, damn wat blijft alles goed! Heerlijk merk, echt een fan van het eerste uur en zal jullie altijd blijven supporten faja lobi fam tot aan de top❤️ ...
Anjalai 24 november 2021 07:54
5/5
kip en snijbonen zo simpel maar zo ontzettend smaakvol! Wok Trafasie of Tonight voor gebruiken en in 20 min klaar, top na een lange dag 💪
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Idyl 3 september 2021 11:20
5/5
Of je nou roti masala, nasi trafasie of de trassie traf gebruikt. Alles smaakt toppie, alles smaakt naar vroeger, alles smaakt naar meer ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen. 
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. 
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet. 

Ingrediënten
- 2 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 300 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - Homemade Sandhia's Sambal & Chutney (naar eigen voorkeur) - 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten)  - stukje Madam Jeanette peper - 3 teentjes knoflook - 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten)  - 2 tl komijn (gemalen en geroosterd) - 275 ml water - 2 tl boter - 2 tl kwark (magere) - 3½ tl zout - zonnebloemolie - 250 gr tajerblad of spinazie (fijn gesneden)
Ga naar mijn laatste sessie