Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Home Recepten
Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtens...
Afbeelding van Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)
Afbeelding van Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen.
Van het deeg,met lichtelijk vochtige handen,balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken.
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet.

Serveertip: Serveren met homemade Sandhia's Sambal & Chutney naar eigen voorkeur.

Variatietip: Probeer ook eens Gevulde Bara

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Daisy 17 september 2018 17:54
5/5
Vanavond lekker Bara maken met jullie recept!! Ik heb het kookboek nu circa 3 maanden, 20 recepten verder en alles gelukt, post eind deze week mijn bara foto op de Faja Facebook!!
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Lizzy 5 oktober 2020 08:04
5/5
Je kan schreeuwen hoe goed je bent, of je ervaart het zelf. Leuk dat laatste, snap niet hoezo ik jullie niet al kende!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Le clerck 12 mei 2020 09:30
5/5
Recepten waarvan je denkt moeilijk, maar eenmaal bezig, makkelijk en snel klaar maar bovenal alsof een chef-kok heeft gekookt. Hulde voor dit mooie kookboek deel 5!
Neelie 29 april 2020 10:53
5/5
Als hobby kok geef ik zeker een goed advies af naar nieuwe kopers, recepten die je het gevoel geven alsof je het zelf maakt, en genoeg ruimte biedt om je eigen twist aan te geven.
Shalien 3 maart 2020 15:46
5/5
Als hindoestaanse kan ik erkennen dat dit echt authentiek is. De smaken zijn net alsof ik van mijn nani/aadjie aan het eten ben, het geeft me een super fijn en warm gevoel. Bedankt hiervoor

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen. 
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. 
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet. 

Ingrediënten
- 2 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 300 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - Homemade Sandhia's Sambal & Chutney (naar eigen voorkeur) - 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten)  - stukje Madam Jeanette peper - 3 teentjes knoflook - 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten)  - 2 tl komijn (gemalen en geroosterd) - 275 ml water - 2 tl boter - 2 tl kwark (magere) - 3½ tl zout - zonnebloemolie - 250 gr tajerblad of spinazie (fijn gesneden)