👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Koken met BN'ers, wie vind je de leukste?
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Home Recepten
Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtens...
Afbeelding van Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen.
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken.
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet.

Serveertip: Serveren met homemade Sandhia's Sambal & Chutney naar eigen voorkeur.

Variatietip: Probeer ook eens Gevulde Bara

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Ricardo 7 november 2023 08:19
5/5
Jullie ketjap producten zijn magisch. Een goud gloedje die je overal in kan gebruiken alsof het sojasaus is, en geeft een honing zoete volle smaak. Aanrader mensen!😋
Roysi 11 september 2023 08:37
5/5
De heerlijkste roti kip curry maak je met faja lobi! Geloof me mensen.
Rango 27 juli 2023 08:20
5/5
Geweldig hoeveel soorten producten jullie hebben. Niet te missen in de toko's. Hier op de kruiskade staat jullie kleurrijke lijn wel met 3 meter naast elkaar, elke week iets uitkiezen alsof ik in de snoepwinkel sta haha. ❤️ ...
Rob 1 juli 2023 17:46
5/5
Of je door Surinaamse oma wordt bediend. Heerlijk authentiek. Echt top 10 sterren ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😊😊😊🥦🥕😉😊
andre 5 juni 2023 16:39
5/5
Heerlijke marinade. Te gebruiken voor vele gerechten of gewoon op de BBQ!
Marcel van Hees 1 mei 2023 13:47
5/5
Na vele jaren viel mijn Faja Lobi kookboek deel 1 door het vele gebruik uit elkaar. Vandaar dat ik deel 6 nu heb gekocht. Hierin staan weer vele heerlijke gemakkelijk te bereiden Surinaamse gerechten en snacks. Door de jaren heen hebben wij veel gebruik gemaakt van de marinades en mixen van Faja Lobi. Allemaal even heerlijk en het biedt de ruimte om de basis goed te krijgen om vervolgens met een beetje durf en creativiteit de lekkerste gerechten te maken. Mijn roti kip masala wordt door mijn gehele gezin en vrienden lekkerder gevonden dan die van diverse roti shops. Maar de basis hiervoor is toch de recepten en marinades van Faja Lobi. Ook is de combinatie van een recept met kookvideo een gouden vondst. hierdoor is alles duidelijk en kunnen de recepten bijna niet mislukken. Ga zo door!! Toch een kleine aanbeveling wil ik nog maken. Is het mogelijk om meer Surinaamse groente gerechten of het gebruik van deze groenten in de recepten op te nemen. Groenten zoals blauwkop, sopropo, tayerblad, kangkung ed. Deze groenten zijn bij de toko wel te krijgen maar ik zou niet weten hoe deze te gebruiken. ...
Marcel van Hees 1 mei 2023 11:21
5/5
Jaren geleden heb ik het eerste kookboekje van Faja Lobi gekocht. Inmiddels valt deze uit elkaar omdat wij er zoveel uit hebben gekookt. Het fijne eraan is dat je veel variatie in de recepte n hebt en ook je eigen ervaring en creativiteit kan toepassen. Ook het gebruik van de producten van Faja Lobi zoals de marinades en kruidenmixen zijn erg lekker en gemakkelijk in het gebruik. Ik ontdek steeds meer mogelijkheden bij de Surinaamse keuken. Inmiddels heb ik het laatste kookboek gekocht en heb weer een zee van recepten ontdekt die ik zeker ga maken. Ook de combinaties van de recepten met de video's zijn een goede vondst. Kleine aanbeveling: Mocht er later nog een kookboek verschijnen dan zou ik daar ook graag een deel in willen zien met gebruik van Surinaamse groenten zoals blauwkop, sopropo, karaili, kanggung e.d. of video's met recepten met deze groenten. Ik zie die wel in de toko liggen maar weet niet wat hiermee te doen ...
Overveld 20 april 2023 07:54
5/5
Het is geweldig hoe snel de eenpansgerechten gemaakt worden EN enorm smaakvol alsof je in een restaurant zit. Ik ben blij haha
DDD 23 februari 2023 08:02
5/5
Roti Samosa Trafasie: The best of the best! ❤️
Sil 24 januari 2023 08:07
5/5
Heerlijk beginnen met een ijskoude dawet, daarna een milka eksi, daarna de sate trafasie of een vispastei en door naar de nasi trafasie met rollade! Terwijl ik dit typ, op de maandag ochtend , weet ik precies wat ik vanavond ga doen voor mij en mijn man: Dit wat ik net opnoem hahahaha! Love/Lobi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 ...
Okkie 22 december 2022 08:20
5/5
The best of the best Dumplings ❤️😎
Wallie 8 december 2022 07:50
5/5
Foe Yong Hai the best of the best! 🌴
Willemijn 1 november 2022 07:38
5/5
Voor de snelle eenpanswok geven we een dikke 10! Zijn altijd de standaard Nederlandse potten gewend, maar wisselen dit nu af met jullie smaakjes en het is om te smullen. Aanrader voor iedere en die thuis echte Hollanders hebben zitten, die niet willen afwijken, dit krijg je er doorheen geloof me! 🤣 ...
Erica 25 oktober 2022 08:25
5/5
Traybake Trafasie gemaakt! Kijk elke week of jullie weer een nieuw recept hebben, en ja hoor, grandioos. Makkelijk recept en snel klaar, deze houden we erin en dan weer eens met andere groen tjes. Deze week staat het nieuwe Loaded fries recept op de planning ❤️😍😋 Gek op faja lobi ...
Sitaram 29 augustus 2022 07:29
5/5
Roti Lunchetta Kebab the best of best smaaktopper ❤️ En Nasi Trafasie mijn favo product ❤️
Rolf 28 augustus 2022 10:00
5/5
Roti Vega Kip the best of best onder de vega toppers! Geweldig hoe jullie recepten zijn opgebouwd, altijd duidelijk. 😍❤️😋
Charissa 18 augustus 2022 07:57
5/5
Bedankt voor het mooie kookboek deel 6, wat een klapper van een boek! Onze favoriet: Surinaamse bami met Yangtori (speciale saté met honing of ahornsiroop)
Sjors Makan 17 augustus 2022 07:54
5/5
The best of the best jullie kookboek binnen gekregen, met al die geweldige recepten. Vanavond broodje gehaktbal trafasie eten, al vaker gemaakt maar blijft zo heerlijk 😎
Romy 16 augustus 2022 09:05
5/5
Heerlijke bami met javaanse kip of sate! Mijn all-time favourite. Ongekend lekker alles van jullie hoor ❤️
Jonnie 15 augustus 2022 07:45
5/5
Nou ik heb een lekkere tip voor de medefans.... Chicken Curry met garlic naan! En de Chicken Curry is vervangen voor bijvoorbeeld de Moksie Metie of de Moksie Speciaal kip, lekker met ijsber gsla en een plakje cheddar of knoflooksaus 🤗 Kan het recept jammer genoeg niet delen hier ...
Mimi 26 juli 2022 07:51
5/5
Bedank ons maar later: Caribische kip uit de oven op de bbq leggen, oooh heel de wijk kwam op ons af, wat is die geur?!!!! Haha! Als je alleen al nasi trafasie of bami trafasie maakt heb je dat in huis en dan via de luchtafvoer naar buiten rondom je huis so delicious ❤️ ...
Toine 19 juli 2022 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen samen met jullie producten zo lekker. Of je doet het met rijst, met bami of op een vers surinaamse broodje belegd met boter en een beetje knoflooksaus, pfoee! 😋
Mini 7 juli 2022 08:17
5/5
Nasi kip met losie of moksie aanrader mensen. Doe hetzelfde eens met de Bami Trafasie 👌
Florentien 24 juni 2022 08:11
5/5
Het meest smakelijke recept die ik tot nu toe heb gegeten van Faja Lobi de gepaneerde ketjap kip, ook lekker met rijst of bij spaghetti 😙
Os 23 juni 2022 07:54
5/5
Crispy chicken burgers the best of the best van Faja Lobi❤️
Nadja 13 juni 2022 07:39
5/5
Crispy Chicken Burger the best of the best met Faja Lobi. Tik dit recept in de zoekbalk voor de liefhebbers 😊
Roosje 12 juni 2022 08:30
5/5
Grilled sate met roti zo lekker! Tip: maak dit recept eens met rijst en boontjes of iets dergelijke een recept van, lijkt me geweldig 😋
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Anne-lotte 12 mei 2022 07:48
5/5
Empanadas zijn onze favoriete snack maar dit, zo lekker de Trafasie variant! 😍😋 Moeten jullie eens combineren met een nasi of bami recept.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen. 
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. 
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet. 

Ingrediënten
- 2 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 300 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - Homemade Sandhia's Sambal & Chutney (naar eigen voorkeur) - 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten)  - stukje Madam Jeanette peper - 3 teentjes knoflook - 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten)  - 2 tl komijn (gemalen en geroosterd) - 275 ml water - 2 tl boter - 2 tl kwark (magere) - 3½ tl zout - zonnebloemolie - 250 gr tajerblad of spinazie (fijn gesneden)
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie