👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? De beste Surinaamse desserts: zoet en smakelijk
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Home Recepten
Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtens...
Afbeelding van Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen.
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken.
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet.

Serveertip: Serveren met homemade Sandhia's Sambal & Chutney naar eigen voorkeur.

Variatietip: Probeer ook eens Gevulde Bara

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rania a 6 augustus 2021
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Susan 29 november 2024
5/5
Op elke verjaardag of op elk Amerikaans feestje maken wij de gehaktballen trafasie (in borrel formaat) en maken wij mini broodjes met kip gemarineerd in de BBQ trafasie marinade. Hiermee zij n wij het gesprek van de avond! ...
Romijnders 19 september 2024
5/5
THE BEST OF BEST! FAJA FOR LIFE LOBI ❤️
Ricardo 7 november 2023
5/5
Jullie ketjap producten zijn magisch. Een goud gloedje die je overal in kan gebruiken alsof het sojasaus is, en geeft een honing zoete volle smaak. Aanrader mensen!😋
Kiana 3 oktober 2023
5/5
5 sterren van een authentiek javaanse opgevoede vrouw, nou geloof me dat is een compliment.
Waldo 12 september 2023
5/5
Kocht altijd op de kruiskade al het lekkers van faja lobi, dan praat je over 20-25 jaar geleden. Bijzonder om te zien hoe het merk tegenwoordig in elke supermarkt te vinden is of zelfs bij k leine poeliers. Gegund en mooi merk! ...
Roysi 11 september 2023
5/5
De heerlijkste roti kip curry maak je met faja lobi! Geloof me mensen.
Rango 27 juli 2023
5/5
Geweldig hoeveel soorten producten jullie hebben. Niet te missen in de toko's. Hier op de kruiskade staat jullie kleurrijke lijn wel met 3 meter naast elkaar, elke week iets uitkiezen alsof ik in de snoepwinkel sta haha. ❤️ ...
Rob 1 juli 2023
5/5
Of je door Surinaamse oma wordt bediend. Heerlijk authentiek. Echt top 10 sterren ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😊😊😊🥦🥕😉😊
Ronel 12 juni 2023
5/5
The best of the best faja lobi! SU4LIFE!
andre 5 juni 2023
5/5
Heerlijke marinade. Te gebruiken voor vele gerechten of gewoon op de BBQ!
Marcel van Hees 1 mei 2023
5/5
Na vele jaren viel mijn Faja Lobi kookboek deel 1 door het vele gebruik uit elkaar. Vandaar dat ik deel 6 nu heb gekocht. Hierin staan weer vele heerlijke gemakkelijk te bereiden Surinaamse gerechten en snacks. Door de jaren heen hebben wij veel gebruik gemaakt van de marinades en mixen van Faja Lobi. Allemaal even heerlijk en het biedt de ruimte om de basis goed te krijgen om vervolgens met een beetje durf en creativiteit de lekkerste gerechten te maken. Mijn roti kip masala wordt door mijn gehele gezin en vrienden lekkerder gevonden dan die van diverse roti shops. Maar de basis hiervoor is toch de recepten en marinades van Faja Lobi. Ook is de combinatie van een recept met kookvideo een gouden vondst. hierdoor is alles duidelijk en kunnen de recepten bijna niet mislukken. Ga zo door!! Toch een kleine aanbeveling wil ik nog maken. Is het mogelijk om meer Surinaamse groente gerechten of het gebruik van deze groenten in de recepten op te nemen. Groenten zoals blauwkop, sopropo, tayerblad, kangkung ed. Deze groenten zijn bij de toko wel te krijgen maar ik zou niet weten hoe deze te gebruiken. ...
Marcel van Hees 1 mei 2023
5/5
Jaren geleden heb ik het eerste kookboekje van Faja Lobi gekocht. Inmiddels valt deze uit elkaar omdat wij er zoveel uit hebben gekookt. Het fijne eraan is dat je veel variatie in de recepte n hebt en ook je eigen ervaring en creativiteit kan toepassen. Ook het gebruik van de producten van Faja Lobi zoals de marinades en kruidenmixen zijn erg lekker en gemakkelijk in het gebruik. Ik ontdek steeds meer mogelijkheden bij de Surinaamse keuken. Inmiddels heb ik het laatste kookboek gekocht en heb weer een zee van recepten ontdekt die ik zeker ga maken. Ook de combinaties van de recepten met de video's zijn een goede vondst. Kleine aanbeveling: Mocht er later nog een kookboek verschijnen dan zou ik daar ook graag een deel in willen zien met gebruik van Surinaamse groenten zoals blauwkop, sopropo, karaili, kanggung e.d. of video's met recepten met deze groenten. Ik zie die wel in de toko liggen maar weet niet wat hiermee te doen ...
Overveld 20 april 2023
5/5
Het is geweldig hoe snel de eenpansgerechten gemaakt worden EN enorm smaakvol alsof je in een restaurant zit. Ik ben blij haha
Ojone 18 april 2023
5/5
5 uit of 5, gewoon perfectie qua recepten en functionaliteit.
Koken met Liesje 20 maart 2023
5/5
Een leuk bericht van koken met liesje: Zo zo zo lekker dit boek! Zoveel smaakvolle en diverse recepten. Een aanrader voor de beginner maar ook zeker voor de hobby kok of professional. Het is een veelzijdig boek waar je alle kanten mee op kan, ook gewoon om te twisten met je eigen bestaande recepten. ...
DDD 23 februari 2023
5/5
Roti Samosa Trafasie: The best of the best! ❤️
Insane 3 februari 2023
5/5
SUPER TEVREDEN MET DIT BOEK AANRADER VOOR IEDEREEN DIE HOUD VAN KOKEN OF BEGINT MET KOKEN
Sil 24 januari 2023
5/5
Heerlijk beginnen met een ijskoude dawet, daarna een milka eksi, daarna de sate trafasie of een vispastei en door naar de nasi trafasie met rollade! Terwijl ik dit typ, op de maandag ochtend , weet ik precies wat ik vanavond ga doen voor mij en mijn man: Dit wat ik net opnoem hahahaha! Love/Lobi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 ...
Okkie 22 december 2022
5/5
The best of the best Dumplings ❤️😎
Oge 16 december 2022
5/5
We hebben het boek op tijd binnen gekregen, in een luxe sterke cadeaudoos, die we nu gebruiken om hem weer stofvrij te bewaren want de doos is een kopie van het luxe design van het kookboek super leuk! De inhoud zit vol met HEEL veel recepten, geen onzin, geen opgevulde blaadjes met onzinnige verhaaltjes of foto's gewoon recepten en ook nog met een QR code naar de recepten. Voor mij is dit het beste kookboek van de misschien wel 50 uit mijn collectie, geen gelul maar enkel gesmul. ...
Wallie 8 december 2022
5/5
Foe Yong Hai the best of the best! 🌴
BEST OF THE BEST 10 november 2022
5/5
BEST OF THE BEST: Sandhia's Recepten!
Willemijn 1 november 2022
5/5
Voor de snelle eenpanswok geven we een dikke 10! Zijn altijd de standaard Nederlandse potten gewend, maar wisselen dit nu af met jullie smaakjes en het is om te smullen. Aanrader voor iedere en die thuis echte Hollanders hebben zitten, die niet willen afwijken, dit krijg je er doorheen geloof me! 🤣 ...
Erica 25 oktober 2022
5/5
Traybake Trafasie gemaakt! Kijk elke week of jullie weer een nieuw recept hebben, en ja hoor, grandioos. Makkelijk recept en snel klaar, deze houden we erin en dan weer eens met andere groen tjes. Deze week staat het nieuwe Loaded fries recept op de planning ❤️😍😋 Gek op faja lobi ...
Homer 20 oktober 2022
5/5
Heel netjes en punctueel opgezet! Zeker het beste boek voor Surinaamse recepten, of is het een bijbel?
Oost 28 september 2022
5/5
Het boek netjes in een 'gift box' ontvangen, en ook nog eens daarna het kookboek in een net strakke plastic. Als je het opent is het net alsof er een magisch gevoel vanaf komt, hee rlijk boek met veel diverse soorten recepten. Van ons krijgen jullie hier een 10 voor! Ga jullie overal volgen, super leuk cadeau. ...
R 18 september 2022
5/5
BEST OF THE BEST! Deel 6 weer een klapper hoor. Ben niet anders van jullie gewend!
Sitaram 29 augustus 2022
5/5
Roti Lunchetta Kebab the best of best smaaktopper ❤️ En Nasi Trafasie mijn favo product ❤️
Rolf 28 augustus 2022
5/5
Roti Vega Kip the best of best onder de vega toppers! Geweldig hoe jullie recepten zijn opgebouwd, altijd duidelijk. 😍❤️😋

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bara met chutney of sambal (Hindoestaanse peulvruchtensnack)

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen. 
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. 
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet. 

Ingrediënten
- 2 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 300 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - Homemade Sandhia's Sambal & Chutney (naar eigen voorkeur) - 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten)  - stukje Madam Jeanette peper - 3 teentjes knoflook - 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten)  - 2 tl komijn (gemalen en geroosterd) - 275 ml water - 2 tl boter - 2 tl kwark (magere) - 3½ tl zout - zonnebloemolie - 250 gr tajerblad of spinazie (fijn gesneden)
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie