0. Bruine bonen met gestoofde kip

Home Recepten
0. Bruine bonen met gestoofde kip
Afbeelding van 0. Bruine bonen met gestoofde kip
Afbeelding van 0. Bruine bonen met gestoofde kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Bruine bonen:

Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
6 eetlepels olie verhitten, ui en knoflook hierin gaar bakken; Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, bruine suiker en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens 100 ml water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.

2. Gestoofde Kip: Gestoofde Ketjap Kip

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Heerlijk met Faja Lobi Zuurgoed Trafasie

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Sweringa 28 januari 2020 11:08
5/5
Te beginnen met alleen al de visuele presentatie geef ik een 10. Je weet echter nooit wat je aantreft als je het boek openslaat, laat staan als je een recept maakt. 10 voor de eerste, 10 voo r het tweede. Recepten zijn gelukt, mensen waren blij en mijn huis rook nog dagen naar tropische tijden, glimlach van oor tot oor! ...
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Lieke 12 oktober 2018 09:07
5/5
DIKKE 10. Veel recepten al gebruikt en pas veel technieken toe uit de recepten bij onze dagelijkse pot.
Walid 25 september 2018 12:58
5/5
Sandhia's Recepten verdient een 10. Ook veel vegetarische gerechten, en de recepten zijn heel leuk naar eigen smaak te personaliseren waardoor het voelt dat je zelf de kok bent die het heeft ontdekt. ...
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
0. Bruine bonen met gestoofde kip

1. Bruine bonen:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.  
6 eetlepels olie verhitten,  ui en knoflook hierin gaar bakken; Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, bruine suiker en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen. 
Vervolgens 100 ml water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.

2. Gestoofde Kip: Gestoofde Ketjap Kip

Ingrediënten
-  1. Bruine Bonen: - 1 pot (720 gram) bruine bonen - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)   - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - mespunt spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 3 tl tomatenpuree - 1/2 ui - 3 tl bruine suiker - 3 teentjes knoflook     - 2. Gestoofde Kip: Gestoofde Ketjap Kip