Gestoofde ketjap kip

Home Recepten
Gestoofde ketjap kip
Afbeelding van Gestoofde ketjap kip
Afbeelding van Gestoofde ketjap kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

ruin fruiten; voeg de kippenbouten (gehalveerd) hieraan toe, omscheppen, en bak die op matig vuur gaar.
Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Roti Saus Trafasie,Pinda Sambel, pimentpoeder,Trassie Trafasie, bruine suiker en tomaat (in stukjes gesneden) hieraan toe, omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken. Hierna 100ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, lichtelijk onderdompelen; circa 30 minuten met deksel op de pan onder af en toe omscheppen op matig vuur stoven.

Serveertip: Serveren met o.a. Sandhia's bami, nasi, rijst, kousenband.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met ribkarbonade of met vlees naar eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gestoofde ketjap kip

ruin fruiten; voeg de kippenbouten (gehalveerd) hieraan toe, omscheppen, en bak die op matig vuur gaar. 
Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Roti Saus Trafasie, Pinda Sambel, pimentpoeder, Trassie Trafasie, bruine suiker en tomaat (in stukjes gesneden) hieraan toe, omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken. Hierna 100ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, lichtelijk onderdompelen; circa 30 minuten met deksel op de pan onder af en toe omscheppen op matig vuur stoven. 

Ingrediënten
- zonnebloemolie - 2 uien - 3 kippenbouten (van scharrelkip) - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Faja Lobi Roti Saus Trafasie - 2 el Faja Lobi Pinda Sambel (grof gemalen) - ½ tl pimentpoeder - 1tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl bruine suiker - 1 tomaat