👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Halloween menu 2024: griezelig lekker
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Homemade kippenbouten in Javaanse saus

Home Recepten
Homemade kippenbouten in Javaanse saus
Afbeelding van Homemade kippenbouten in Javaanse saus

Bereidingswijze

n, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.

  • STAP 2: Kippenbouten (gehalveerd) en Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en circa 10 minuten op matig vuur gaarbakken.
  • STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, piment, Pinda Sambel, tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Het vlees circa 25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Sandhia's bami, Sandhia's nasi, rijst.

Variatietip: Voeg de laatste minuut 1 el honing toe.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Miranda Okie 7 oktober 2024 08:15
5/5
Wanneer je Surinaamse roots hebt, maar diegene die het je konden leren, er niet meer zijn. Faja Lobi brengt de geuren terug in mijn huis die mij doen terugdenken naar vroeger. Een recensie w aardig! Ps. kookboek Sandhia's Recepten ook een knaller van een boek. ...
Pomelien 30 september 2024 07:33
5/5
Tijdens mijn studie in Amsterdam jullie producten otndekt, 15 jaar later willen mijn jonge kindjes alleen nog maar nasi trafasie rijst eten 😊🤣
Raoul & Esmee 17 september 2024 08:27
5/5
We zijn weer lekker bezig geweest dit weekend. Vorige week alles in de 'mijn kookboek' functie opgeslagen, lekker alle ingrediënten en producten makkelijk opslaan, naar de supermarkt ga an, alles vers halen en dan beginnen. Het hele huis geurt altijd zo lekker dat mensen uit de straat in de groepsapp vragen waar het vandaag komt haha! Gaan snel meer maken Lobi ❤️ ...
Carla Wentzel -Rossen 1 september 2024 11:52
5/5
Jullie recepten en eten is in een woord geweldig ,wij eten zeker twee a drie keer in de week een recept van jullie Zou alleen graag willen weten hoe ik aan de boeken kan komen wil ze graag kopen maar op de site gaat het niet Nogmaals bedankt voor de heerlijke recepten ...
Anne 22 augustus 2024 07:58
5/5
Dik tevreden! Stabiele kwaliteit en diversiteit aan recepten. Heel het gezin vraagt wekelijks welk recept van Faja Lobi deze week op het menu staat! ❤️❤️❤️
Nancy 23 juli 2024 08:13
5/5
De beste smaakmakers die er zijn! Trassie Trafasie en Roti Masala onze favorieten. Tip: hou de nieuwste kookvideo's in de gaten, bijna wekelijks wel iets niets 😋
Gerben 18 juli 2024 07:59
5/5
Kennisgemaakt via de toko's in amsterdam en nu vaste klant bij de Albert Heijn sinds het assortiment fors is uitgebreid! Blij mee! ❤️
Koosje 17 juni 2024 08:20
5/5
Heerlijk om een beetje te scrollen op deze website, kook recepten opslaan, die gaan dan in het mijn kookboek en via daar kan ik mijn week planning rondmaken. Goed over alles nagedacht! 😎
Renata 22 mei 2024 07:53
5/5
HEERLIJK! En zeer uitgebreid te koop bij onze AH XL in Arnhem! Toppers!!!😋
Kendall 17 mei 2024 08:21
5/5
Alle kookvideo's zijn zo duidelijk. Geeft je iedere keer weer zin om te eten!
Pim 13 mei 2024 07:38
5/5
Heerlijke inspiratie voor je weekmenu. Mooie website, goed in elkaar gezet en een fijne nieuwsbrief. 5 sterren verdiend.
Oos 8 mei 2024 08:18
5/5
Dik in orde die Faja Lobi!
Amey-Lee 23 april 2024 08:11
5/5
Hier een grote fan van jullie merk! We hebben enorm veel potten wekelijks in huis staan. Lekker vers maken, en dan weer in de glasbak, super handig en makkelijk. Heerlijk hoe jullie producte n altijd geuren ❤️ ...
Laurie 23 april 2024 00:00
5/5
Zo gigantisch genoten van jullie Nasi. Daarna dit kookboek gekocht, en echt waar ik kook zo goed tegenwoordig. Naast dat jullie kookboek top recepten heeft, goed beschreven in puntenlijst, e n bij elk recept een QR-code die naar een kookvideo gaat. Spelenderwijs leer je ook gewoon beter koken! Aanrader en betaalbaar voor iedereen. ...
Nicolette 19 april 2024 07:36
5/5
Heerlijke eenpansgerecht is deze.... Kippendijenfilet met boontjes. Kopieer maar in de zoekbalk. Leuke kookvideo ook! 😍❤️😘
Dulci 16 april 2024 08:22
5/5
Veelbelovende producten. De Nasi Trafasie 140 gram pot kopen we nu al geruime tijd. De surprisebox met kookboek via bol besteld en staan in de startblokken om alle soorten te gaan uittesten komende tijd. ...
Melissa 29 maart 2024 08:01
5/5
Goedemorgen, we willen een review geven op het product Trassie Trafasie. Wat een ongekende smaakmaker, van je rijsttafelgerechten tot aan in snacks, overal geeft het een vollere smaak aan. 5 sterren dus! Gaan komende tijd jullie andere producten ook proberen. Een nieuwe fan erbij!❤️ ...
Goof 25 maart 2024 07:06
5/5
Heerlijk hoe dit recept tot stand is gekomen: Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen). Jullie hebben een nieuwsartikel hierover met hoe vouw je dumplings, zo kwam ik bij dit recept t erecht. Ik en mijn vriendin zijn zo enorm gek hierop, en dan maken we er zelf met het recept van onze oma chili saus en speciale sojasaus bij. Oeh! ❤️😍 ...
Roos 13 maart 2024 08:20
5/5
Goedgekeurde producten. Vroeger lag het in toko's, nu vind je het gewoon in iedere supermarkt!😍
Branco 12 februari 2024 01:00
5/5
Recepten die echt werken! Echt een mega top kookboek. Zat in de surprisebox via bol besteld.
Odio 6 februari 2024 01:00
5/5
Mooi verpakte kookboek in een kaft als kopie van het kookboek. Ik stop het kookboek telkens in dit doosje terug, blijft het boek stofvrij. Behandel hem als mijn kookbijbel! Vol met recepten, voor elk menu die er maar is (voorafje, bijgerecht, hoofdgerecht, nagerecht) kan je wat lekkers maken. QR code geheime aanrader. Twijfel je over een recept, via de QR code ga je naar de bijbehorende kookvideo. ...
Miljuschka 16 januari 2024 08:02
5/5
Deze Faja Lobi's zijn perfect voor allerlei recepten. Leuke is dat je niet gebonden bent aan hun recepten, ze inspireren je om hun sauzen te gebruiken in je eigen favoriete recepten. Het gee ft een fenomenale twist aan je bestaande 'standaard' vleesje/visje recepten met piepers haha! Love Lobi ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Wilma van Noordt 15 januari 2024 12:01
5/5
Heb vaak de roti gegeten heel lekker ook de nasi gaat er in als koek
Ronald 11 januari 2024 01:00
5/5
Te gek boek! Een ouderwets DIK kookboek zonder al die onzin verhalen die een koobkoek van de buitenkant alleen maar groot doet lijken. Echt voor elke menu soort tig inspiratie mogelijkheden. We gebruiken het de laatste tijd juist om voor ons weekmenu wat inspiratie te doen! ...
Wilma van Noordt 6 januari 2024 15:18
5/5
Mooie boek zal er zeker wat uit maken. Alleen is het jammer dat de plus supermarkt bij ons in poortugaal niet alle producten hebt maar dat komt goed ik zal het via jullie moeten bestellen w at ik niet bij de plus kan krijgen. ...
BM 5 januari 2024 08:27
5/5
Dumplings Trafasie onze nieuwe fav! Aten we altijd in restaurants, en konden het recept niet evenaren, totdat ik dit recept tegenkwam via jullie leuke artikel 'hoe vouw je dumplings'!
Mason 4 januari 2024 07:47
5/5
Goedemorgen! Bij toko highway in rotterdam heel veel jaren geleden kennisgemaakt met jullie en sindsdien eten we standaard 1 keer per week een leuk recept uit jullie weekmenu die jullie elke week publiceren. De passie straalt ervanaf! 🤗 ...
Reggi 3 januari 2024 07:53
5/5
INSANE! Als Surinamer keur ik deze recepten goed. Ken je de geur die je vroeger rook in de straten van SU? Evenaar het hiermee. Sandhia's Recepten kookboek ook een aanrader 😍😋
Diede 2 januari 2024 01:00
5/5
Gekregen met kerst als cadeau! Wauw! Dat ik jullie niet eerder kende. 2024 staat in het teken van eindelijk veel nieuwe dingen op ons weekmenu!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Homemade kippenbouten in Javaanse saus

n, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.

  • STAP 2: Kippenbouten (gehalveerd) en Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en circa 10 minuten op matig vuur gaarbakken. 
  • STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, piment, Pinda Sambel, tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Het vlees circa 25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven.
Ingrediënten
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie - 2 uien - 3 teentjes knoflook - 600 gr kippenbouten - Plakje Madam Jeanette peper - 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree - ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl piment (gemalen) - 1 el Faja Lobi Pinda Sambel - 1 kleine tomaat - ½ kop (75 ml) water
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie