Caribean Jerk Chicken (gemarineerde Caribbische kip)

Home Recepten
Caribean Jerk Chicken (gemarineerde Caribbische kip)
Afbeelding van Caribean Jerk Chicken (gemarineerde Caribbische kip)
Afbeelding van Caribean Jerk Chicken (gemarineerde Caribbische kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereidingen:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Piment heel fijn stampen.

2. Moksie Alesie:

6 eetlepels olie verhitten. daarna 5 eetlepels Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix), bosuitjes en paprika (in stukjes) hierin 5 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.

3. Jerk Chicken:

Meng de gember, rum, piment en mandarijn met de Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; de rest van de marinade apart zetten.

4. Jerk Saus:

Verwarm de overgebleven marinade in 3 minuten in een pan met 2 klontjes boter tot een gladde saus.

Serveertip: Serveer de Moksie Alesie met de Jerk Chicken; schenk de saus over het vlees. Garneer met Baka Bana, sla, tomaat. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de kippenbouten met drumsticks, lamskoteletten. Vervang de groenten met 150 gram doperwten.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribean Jerk Chicken (gemarineerde Caribbische kip)

1. Voorbereidingen:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Piment heel fijn stampen.

2. Moksie Alesie:

6 eetlepels olie verhitten. daarna 5 eetlepels Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix), bosuitjes en paprika (in stukjes) hierin 5 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.

3. Jerk Chicken:

Meng de gember, rum, piment en mandarijn met de Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; de rest van de marinade apart zetten.

4. Jerk Saus:

Verwarm de overgebleven marinade in 3 minuten in een pan met 2 klontjes boter tot een gladde saus.

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel rum - 4 kippenbouten, 1 mandarijn - 1 rode paprika, bosje bosuitjes - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Masoesa Alesie (vers bereide roerbakmix) - 1 theelepel piment heel