Cassave Bravoe (de lekkerste Sandhia's maaltijdsoep)

Home Recepten
Cassave Bravoe (de lekkerste Sandhia's maaltijdsoep)
Afbeelding van Cassave Bravoe (de lekkerste Sandhia's maaltijdsoep)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Zoete patat en aardappels in blokjes van 2 cm snijden, groene en rijpe bakbanaan in plakjes snijden en samen met de cassave (in blokjes) in een kom met ruim water zetten.
  • STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflookbol (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Drumsticks toevoegen en gaarbakken.
  • STAP 4: Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Zoete patat, aardappels, groene en rijpe bakbanaan, cassave uit het water halen, hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: Kokosmelk, bouillonpoeder, tajerblad (fijn gesneden), Madam Jeanette peper en het water toevoegen, en onder af en toe omscheppen, 20-30 minuten op matig vuur tot soep koken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Bravoe Soepen en Kookvideo's

Serveertip: Serveren in een soepkom.

Variatietip: Varieer de kip met droge vis, kwie kwie of Sandhia's gerookte kip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lenny 21 juni 2021 08:45
5/5
Vroege ochtend recensie: KOOKBOEK IS GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!! Wanneer komt deel 6, en ohja wanneer komt deel 7, 8 en 9? Dan agendeer ik het alvast in me agenda voor de komende 10 jaar hahahah ahah
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Noah 16 juni 2021 12:26
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
Dennis 15 juni 2021 09:20
5/5
Tajine Trafasie hebben we nu voor de 3e keer gemaakt dit blijft zo lekker met dat gestoom. 😎
Jennifer 14 juni 2021 10:27
5/5
Faja Lobi leren kennen bij onze buren, we vroegen ons altijd af hoe hun huis altijd zo lekker geurde. Koken nu precies dezelfde recepten maar het leuke is je bent nooit met jullie producten uitgekookt, jullie recepten geven me telkens weer inspiratie voor iets nieuws, echter mijn complimenten. ❤️ ...
Poppy 13 juni 2021 09:45
5/5
Indische keuken is lekker maar met Faja Lobi mensen is het pas echt smullen. Bedankt voor de altijd heerlijke recepten 😊
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Klaske 10 juni 2021 09:47
5/5
Faja Faja Javaanse saté op de BBQ hmmmmm😍 Once you eat Faja you stay Lobi 😋
Marjolein 8 juni 2021 17:27
5/5
Vandaag keksie trafasie gemaakt, man wat smullen! Heerlijk! Ga de andere mixen ook proberen!
Ji 7 juni 2021 08:47
5/5
5 sterren voor de website presentatie op socials en jullie dikke vette kookboek klapper!
7 juni 2021 07:59
5/5
Spaghetti Omoe Snesie (Sandhia's-Chinese spaghetti) gemaakt: Vroeger toen we klein waren gingen we in paramaribo bij een klein winkeltje altijd spaghetti eten, een smaak die ik nooit meer be n vergeten en doen denken aan de fijne tijden ❤️ Dit weekend kreeg ik zin in spaghetti en dacht ik ga op fajalobi kijken voor een leuk recept, ik maak de omoe snesie en dit geloof je nooit: Exact de spghetti van 30 jaar geleden wat ik me kon herinneren!! Bedankt hiervoor faja lobi, jullie blijven me keer op keer verbazen met recepten/producten die de smaak van suriname kenmerken. Blijf vooral ook doorgaan met de fusion recepten! 🥇🏆✅ ...
Aliana 4 juni 2021 16:42
5/5
Een van de betere kookboeken die we ooit gehad hebben :D
Leni 4 juni 2021 12:15
5/5
Echt waar ik beaam de goede recensies wat een top recepten!
Devy 4 juni 2021 10:35
5/5
Yangtori sate smaakt heerlijk op de BBQ met honing erover tijdens het BBQ-en, aanrader. 😋😻
Adrian 3 juni 2021 12:54
5/5
De beste nuggets ooit!🤗
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Nitin 31 mei 2021 20:18
5/5
Wonderbaarlijk goede recepten met een juiste mix van verschillende categorie recepten, precies zoals de suri keuken is. Dit boek is in mijn ogen authentiek en een aanrader voor de beginner- maar ook zeker voor de gevorderde. ...
Carmin 31 mei 2021 09:48
5/5
5 sterren voor de mooie kookboek mensen!
Don 30 mei 2021 16:10
5/5
Heerlijke recepten alleen heb ik uw producten niet in de supermarkten hier in Culemborg gevonden.
Lindsay 30 mei 2021 09:41
5/5
Jullie nasi recepten zijn de beste! Heerlijk afwisselend en lekker gezond met veel groentes.
Nita disn 28 mei 2021 08:58
5/5
Verrukkelijke recepten en veel lekkere Surinaamse Javaanse recepten zoals het hoort, want de Javanen hebben een mooie invloed meegenomen naar su
Pink 26 mei 2021 08:30
5/5
5+ sterren voor de kookboek en producten
Supersnarf frans rahms 25 mei 2021 13:36
5/5
door jullie fijne gerechten en mooie presentatie koop ik regelmatig jullie producten bij de JUMBO ,dank voor de mooie website!
Jezz 25 mei 2021 13:11
5/5
Koop alles bij de AH XL Den Haag. Zeker 2 x per week op ons menu, iedereen thuis is er gek op.
Asef 24 mei 2021 16:01
5/5
Pojjjj wat een kookboek zeg! Sandhia's recepten zijn goed werkende recepten!
Elenore 21 mei 2021 09:56
5/5
Kennis gemaakt met de lekkere faja lobi keuken door deze surprisebox met kookboek
senna 20 mei 2021 08:16
5/5
De roti shoarma grilled gemaakt oh boy oh boy wat was dit een sensatie dikke 5 sterren verdiend.
Boaz 19 mei 2021 08:50
5/5
Van ons krijgen jullie 10+ voor de super recepten en heerlijke surprisebox met kookboek
17 mei 2021 09:44
5/5
Jullie heerlijke surprisebox ontvangen en de ketjap knoflook gemaakt, was echt grandioos.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Cassave Bravoe (de lekkerste Sandhia's maaltijdsoep)
  • STAP 1: Zoete patat en aardappels in blokjes van 2 cm snijden, groene en rijpe bakbanaan in plakjes snijden en samen met de cassave (in blokjes) in een kom met ruim water zetten.
  • STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflookbol (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Drumsticks toevoegen en gaarbakken.
  • STAP 4: Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Zoete patat, aardappels, groene en rijpe bakbanaan, cassave uit het water halen, hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: Kokosmelk, bouillonpoeder, tajerblad (fijn gesneden), Madam Jeanette peper en het water toevoegen, en onder af en toe omscheppen, 20-30 minuten op matig vuur tot soep koken.  
Ingrediënten
- 3 zoete patat (zoete aardappels) - 6 aardappels - 1 rijpe en 1 groen bakbanaan - 1 (454 gram) cassave (diepvries) - zonnebloemolie - 1 ui - 1 knoflookbol - 500 gr drumsticks - 2 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 1 blik (400 ml) Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) - 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 200 gr tajerblad - plakje Madam Jeanette peper - 1½ liter water