Chinese Bami (van een Chinees restaurant)

Home Recepten
Chinese Bami (van een Chinees restaurant)
Afbeelding van Chinese Bami (van een Chinees restaurant)
Afbeelding van Chinese Bami (van een Chinees restaurant)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
  • daarin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 5: Wortel (in dunne reepjes) en bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen
  • en met deksel op de pan in enkele minuten beetgaar bakken.
  • STAP 6: Witte Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: De bereide mie en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
  • omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie Chinese bami.
  • STAP 8: De laatste minuut gegrilde kipfilet of ham (in reepjes) toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's.

Serveertip: Lekker met Saoto als voorgerecht. Garneer met Zuurgoed Trafasie en Gebakken Banaan.

Variatietip: Varieer de kip met ham of garnalen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Marleen Gruben 25 oktober 2020 12:51
5/5
Ben al een aantal jaren lid ,geniet iedere keer van deze heerlijke recepten Top site!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese Bami (van een Chinees restaurant)
  • STAP 1: Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
  • daarin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 5: Wortel (in dunne reepjes) en bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen
  • en met deksel op de pan in enkele minuten beetgaar bakken.
  • STAP 6: Witte Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: De bereide mie en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
  • omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie Chinese bami.
  • STAP 8: De laatste minuut gegrilde kipfilet of ham (in reepjes) toevoegen en omscheppen.
Ingrediënten
- 500 gr mie of glutenvrij pasta - 4 eieren - zonnebloemolie   - 1 ui - 3 teentjes knoflook - 350 gr kipfilet - 1 winterwortel - 1 bosui (kleine) - 4 el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 4 plakjes gegrilde kipfilet of ham ( vleeswaren koelschap supermarkt) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie