Chinese Kousenband Garnalen

Home Recepten
Chinese Kousenband Garnalen
Afbeelding van Chinese Kousenband Garnalen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1.Voorbereiding:

  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Garnalen 10 minuten met de rijstwijn marineren.
  • STAP 3: Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, afgieten en uitlekken.

2. Chinese Kousenband Garnalen:

  • STAP 4: Gemarineerde garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
  • STAP 5: 4 eetlepels olie verhitten en ui hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Garnalen, kousenband, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), rode wijnazijn, tomatenpuree, bruine suiker en het water hieraan toevoegen, omscheppen en 10 minuten koken.
  • STAP 7: De laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Kousenband Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati; heerlijk met Surinaams Zuurgoed

Variatietip: Varieer de garnalen met kip of Quorn en de kousenband met snijbonen. Probeer eens broodje Chinese Kousenband Garnalen, gegarneerd met Surinaams Zuurgoed

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
Carl 1 april 2021 08:38
5/5
5 sterren!
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Lesley 30 maart 2021 08:34
5/5
Kennis gemaakt met dit merk nadat je het in iedere toko ziet. Producten waar je erg tevreden mee mag zijn!
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...
Katinka 29 maart 2021 08:06
5/5
De mini vleesbroodjes echt wauw, die kruiden, dat je zoiets zelf kan maken. Dit is vanaf nu een vaste snack op ons menu :)
Opi 28 maart 2021 10:35
5/5
Boekje helemaal vanuit Friesland: we hebben er veel plezier aan!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese Kousenband Garnalen

1.Voorbereiding:

  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Garnalen 10 minuten met de rijstwijn marineren. 
  • STAP 3: Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, afgieten en uitlekken. 

2. Chinese Kousenband Garnalen:

  • STAP 4: Gemarineerde garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen. 
  • STAP 5: 4 eetlepels olie verhitten en ui hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Garnalen, kousenband, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), rode wijnazijn, tomatenpuree, bruine suiker en het water hieraan toevoegen, omscheppen en 10 minuten koken.
  • STAP 7: De laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen. 
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)400 gr garnalen (medium zonder staart) - 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 400 gr kousenband - zonnebloemolie - 1 ui - 6 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl rode wijnazijn - 2 tl tomatenpuree - 2 tl bruine suiker - 1 kopje (150 ml) water - ½ tl pure sesamolie (toko)