Chinese Kousenband Garnalen

Home Recepten
Chinese Kousenband Garnalen
Afbeelding van Chinese Kousenband Garnalen
Afbeelding van Chinese Kousenband Garnalen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1.Voorbereiding:

  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Garnalen 10 minuten met de rijstwijn marineren.
  • STAP 3: Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, afgieten en uitlekken.

2. Chinese Kousenband Garnalen:

  • STAP 4: Gemarineerde garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
  • STAP 5: 4 eetlepels olie verhitten en ui hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Garnalen, kousenband, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), rode wijnazijn, tomatenpuree, bruine suiker en het water hieraan toevoegen, omscheppen en 10 minuten koken.
  • STAP 7: De laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Kousenband Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati; heerlijk met Surinaams Zuurgoed

Variatietip: Varieer de garnalen met kip of Quorn en de kousenband met snijbonen. Probeer eens broodje Chinese Kousenband Garnalen, gegarneerd met Surinaams Zuurgoed

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Anyelissa 23 december 2020 11:03
5/5
Faja lobii super merk
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Marinke 22 december 2020 09:50
5/5
Waarom kende ik jullie nog niet???? Quarantaine heeft van me een chek kokkie gemaakt mede dankzij jullie!
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Linny 18 december 2020 16:54
5/5
DIKKE 10+!
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Olivia 16 december 2020 09:25
5/5
Ga het kookboek als cadeau geven 1e kerstdag aan mams, ze gaat er helemaal blij mee zijn. Top boek!
Noud 16 december 2020 07:54
5/5
Eerste keer dat we dit hebben gegeten op een turks broodje, sjezus wat een smaaksensatie. Toch eens kijken wat we met kerst kunnen combineren.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese Kousenband Garnalen

1.Voorbereiding:

  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Garnalen 10 minuten met de rijstwijn marineren. 
  • STAP 3: Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, afgieten en uitlekken. 

2. Chinese Kousenband Garnalen:

  • STAP 4: Gemarineerde garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen. 
  • STAP 5: 4 eetlepels olie verhitten en ui hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Garnalen, kousenband, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), rode wijnazijn, tomatenpuree, bruine suiker en het water hieraan toevoegen, omscheppen en 10 minuten koken.
  • STAP 7: De laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen. 
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)400 gr garnalen (medium zonder staart) - 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 400 gr kousenband - zonnebloemolie - 1 ui - 6 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl rode wijnazijn - 2 tl tomatenpuree - 2 tl bruine suiker - 1 kopje (150 ml) water - ½ tl pure sesamolie (toko)