Chinese wokgarnalen met broccoli

Home Recepten
Chinese wokgarnalen met broccoli
Afbeelding van Chinese wokgarnalen met broccoli
Afbeelding van Chinese wokgarnalen met broccoli

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, rode wijnazijn, gember, bruine suiker en tomatenpuree in een kom toevoegen en mengen tot een marinade.
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de garnalen toe en marineer ze 10 minuten.
  • STAP 3: Broccoli (in roosjes) in ruim water 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
  • STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: De gemarineerde garnalen, Madam Jeanette en Trassie Trafasie erbij doen, omscheppen en circa 7 minuten, met deksel op de pan, gaarbakken; tussentijds eenmaal omscheppen.
  • STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met rijst en broccoli.

Variatietip: Varieer de garnalen met vis of tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Henna 25 januari 2021 14:52
5/5
Zo lekker en leerzaam
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
James 24 januari 2021 11:08
5/5
5 dikke sterren verdiend
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese wokgarnalen met broccoli
  • STAP 1: Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, rode wijnazijn, gember, bruine suiker en tomatenpuree in een kom toevoegen en mengen tot een marinade.
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de garnalen toe en marineer ze 10 minuten.
  • STAP 3: Broccoli (in roosjes) in ruim water 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
  • STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: De gemarineerde garnalen, Madam Jeanette en Trassie Trafasie erbij doen, omscheppen en circa 7 minuten, met deksel op de pan, gaarbakken; tussentijds eenmaal omscheppen.
  • STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen. 
Ingrediënten
- 3 el Faja Lobi TonightTrafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el rijstwijn (toko) - 2 tl rode wijnazijn - 1 tl gemberpoeder of 2 plakjes verse gember van 1cm - 1 tl bruine suiker - 1 tl tomatenpuree - 500 gr garnalen (medium zonder staart) - 600 gr broccoli - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie - 2 uien - 3 teentjes knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 2 tl pure sesamolie (toko)