Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

Home Recepten
Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)
Afbeelding van Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)
Afbeelding van Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Sereh Water:

  • STAP 1: Sereh 10 minuten in 500 ml water opkoken en daarna ½ uur laten intrekken; na het intrekken de sereh uit het water verwijderen.
  • Tip: Om tijd te besparen, kan dit èèn dag van tevoren worden gedaan, hierdoor trekt de sereh nog beter in.

2. Dawet Trafasie:

  • STAP 2: Dawet Trafasie, melk en de 100 ml Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) aan het sereh water toevoegen en goed mengen.

3. Kokosvlees:

  • STAP 3: Snijd het kokosvlees in kleine reepjes, voeg ze aan de Dawet Trafasie toe en mengen.

TIP: Probeer ook deze exclusieve Sandhia's refreshers: Cocktails, Shakes, Punch en Refreshers en Kookvideo's.

Serveertip: Dawet Trafasie serveren in een longdrink glas met een sorbet lepel; roer de Dawet Trafasie telkens vòòr consumptie, zodat de kokos goed verdeeld wordt.

Variatietip: Kook 3 eetlepels maïzena met 300 ml water tot een dikke pap. Doe de pap in een vergiet met daaronder een pan met koud water, druk de maïzena pap door het vergiet voor mooie maïzena sliertjes; giet het koud water daarna af en meng de maïzena sliertjes door de Dawet Trafasie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Maya 24 juli 2018 08:38
5/5
Creatieve en originele authentieke recepten goed gedaan!
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Lorenzo 4 augustus 2020 11:11
5/5
Supergave website geworden, en ik kan niet wachten om al die lekkere recepten te proberen!!!
Janice 4 augustus 2020 11:01
5/5
Super mooie website!
Whitney 4 augustus 2020 08:34
5/5
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij is super fijn. Een flinke verbetering!
Cynthia 4 augustus 2020 08:34
5/5
5 sterren voor dit kookboek.
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
John 3 augustus 2020 07:52
5/5
Kennis gemaakt met jullie lekkere producten nu enkele weken geleden, ben een groot ben geworden!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

1. Sereh Water:

  • STAP 1: Sereh 10 minuten in 500 ml water opkoken en daarna ½ uur laten intrekken; na het intrekken de sereh uit het water verwijderen.
  • Tip: Om tijd te besparen, kan dit èèn dag van tevoren worden gedaan, hierdoor trekt de sereh nog beter in. 

2. Dawet Trafasie:

  • STAP 2: Dawet Trafasie, melk en de 100 ml Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) aan het sereh water toevoegen en goed mengen. 

3. Kokosvlees:

  • STAP 3: Snijd het kokosvlees in kleine reepjes, voeg ze aan de Dawet Trafasie toe en mengen.  

TIP: Probeer ook deze exclusieve Sandhia's refreshers: Cocktails, Shakes, Punch en Refreshers en Kookvideo's.

Ingrediënten
- 2 stuks verse sereh (citroengras) - 500 ml Faja Lobi Dawet Trafasie (limonadesiroop met rozensmaak) - 1 liter halfvolle melk - blik (400ml) Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) - 1 blik ( 450 gram) kokosvlees