Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

Home Recepten
Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)
Afbeelding van Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)
Afbeelding van Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Sereh Water:

  • STAP 1: Sereh 10 minuten in 500 ml water opkoken en daarna ½ uur laten intrekken; na het intrekken de sereh uit het water verwijderen.
  • Tip: Om tijd te besparen, kan dit èèn dag van tevoren worden gedaan, hierdoor trekt de sereh nog beter in.

2. Dawet Trafasie:

  • STAP 2: Dawet Trafasie, melk en de 100 ml Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) aan het sereh water toevoegen en goed mengen.

3. Kokosvlees:

  • STAP 3: Snijd het kokosvlees in kleine reepjes, voeg ze aan de Dawet Trafasie toe en mengen.

TIP: Probeer ook deze exclusieve Sandhia's refreshers: Cocktails, Shakes, Punch en Refreshers en Kookvideo's.

Serveertip: Dawet Trafasie serveren in een longdrink glas met een sorbet lepel; roer de Dawet Trafasie telkens vòòr consumptie, zodat de kokos goed verdeeld wordt.

Variatietip: Kook 3 eetlepels maïzena met 300 ml water tot een dikke pap. Doe de pap in een vergiet met daaronder een pan met koud water, druk de maïzena pap door het vergiet voor mooie maïzena sliertjes; giet het koud water daarna af en meng de maïzena sliertjes door de Dawet Trafasie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Maya 24 juli 2018 08:38
5/5
Creatieve en originele authentieke recepten goed gedaan!
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

1. Sereh Water:

  • STAP 1: Sereh 10 minuten in 500 ml water opkoken en daarna ½ uur laten intrekken; na het intrekken de sereh uit het water verwijderen.
  • Tip: Om tijd te besparen, kan dit èèn dag van tevoren worden gedaan, hierdoor trekt de sereh nog beter in. 

2. Dawet Trafasie:

  • STAP 2: Dawet Trafasie, melk en de 100 ml Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) aan het sereh water toevoegen en goed mengen. 

3. Kokosvlees:

  • STAP 3: Snijd het kokosvlees in kleine reepjes, voeg ze aan de Dawet Trafasie toe en mengen.  
Ingrediënten
- 2 stuks verse sereh (citroengras) - 500 ml Faja Lobi Dawet Trafasie (limonadesiroop met rozensmaak) - 1 liter halfvolle melk - blik (400ml) Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) - 1 blik ( 450 gram) kokosvlees