Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

Home Recepten
Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)
Afbeelding van Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)
Afbeelding van Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Sereh Water:

  • STAP 1: Sereh 10 minuten in 500 ml water opkoken en daarna ½ uur laten intrekken; na het intrekken de sereh uit het water verwijderen.
  • Tip: Om tijd te besparen, kan dit èèn dag van tevoren worden gedaan, hierdoor trekt de sereh nog beter in.

2. Dawet Trafasie:

  • STAP 2: Dawet Trafasie, melk en de 100 ml Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) aan het sereh water toevoegen en goed mengen.

3. Kokosvlees:

  • STAP 3: Snijd het kokosvlees in kleine reepjes, voeg ze aan de Dawet Trafasie toe en mengen.

TIP: Probeer ook deze exclusieve Sandhia's refreshers: Cocktails, Shakes, Punch en Refreshers en Kookvideo's.

Serveertip: Dawet Trafasie serveren in een longdrink glas met een sorbet lepel; roer de Dawet Trafasie telkens vòòr consumptie, zodat de kokos goed verdeeld wordt.

Variatietip: Kook 3 eetlepels maïzena met 300 ml water tot een dikke pap. Doe de pap in een vergiet met daaronder een pan met koud water, druk de maïzena pap door het vergiet voor mooie maïzena sliertjes; giet het koud water daarna af en meng de maïzena sliertjes door de Dawet Trafasie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Maya 24 juli 2018 08:38
5/5
Creatieve en originele authentieke recepten goed gedaan!
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

1. Sereh Water:

  • STAP 1: Sereh 10 minuten in 500 ml water opkoken en daarna ½ uur laten intrekken; na het intrekken de sereh uit het water verwijderen.
  • Tip: Om tijd te besparen, kan dit èèn dag van tevoren worden gedaan, hierdoor trekt de sereh nog beter in. 

2. Dawet Trafasie:

  • STAP 2: Dawet Trafasie, melk en de 100 ml Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) aan het sereh water toevoegen en goed mengen. 

3. Kokosvlees:

  • STAP 3: Snijd het kokosvlees in kleine reepjes, voeg ze aan de Dawet Trafasie toe en mengen.  
Ingrediënten
- 2 stuks verse sereh (citroengras) - 500 ml Faja Lobi Dawet Trafasie (limonadesiroop met rozensmaak) - 1 liter halfvolle melk - blik (400ml) Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) - 1 blik ( 450 gram) kokosvlees