Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

Home Recepten
Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)
Afbeelding van Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Sereh Water:

  • STAP 1: Sereh 10 minuten in 500 ml water opkoken en daarna ½ uur laten intrekken; na het intrekken de sereh uit het water verwijderen.
  • Tip: Om tijd te besparen, kan dit èèn dag van tevoren worden gedaan, hierdoor trekt de sereh nog beter in.

2. Dawet Trafasie:

  • STAP 2: Dawet Trafasie, melk en de 100 ml Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) aan het sereh water toevoegen en goed mengen.

3. Kokosvlees:

  • STAP 3: Snijd het kokosvlees in kleine reepjes, voeg ze aan de Dawet Trafasie toe en mengen.

TIP: Probeer ook deze exclusieve Sandhia's refreshers: Cocktails, Shakes, Punch en Refreshers en Kookvideo's.

Serveertip: Dawet Trafasie serveren in een longdrink glas met een sorbet lepel; roer de Dawet Trafasie telkens vòòr consumptie, zodat de kokos goed verdeeld wordt.

Variatietip: Kook 3 eetlepels maïzena met 300 ml water tot een dikke pap. Doe de pap in een vergiet met daaronder een pan met koud water, druk de maïzena pap door het vergiet voor mooie maïzena sliertjes; giet het koud water daarna af en meng de maïzena sliertjes door de Dawet Trafasie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Maya 24 juli 2018 08:38
5/5
Creatieve en originele authentieke recepten goed gedaan!
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Klaske 10 juni 2021 09:47
5/5
Faja Faja Javaanse saté op de BBQ hmmmmm😍 Once you eat Faja you stay Lobi 😋
Nynke 7 juni 2021 22:05
5/5
Echt dit broodje turks javaanse sate was zoo om te smullen!! 🤗
Nita disn 28 mei 2021 08:58
5/5
Verrukkelijke recepten en veel lekkere Surinaamse Javaanse recepten zoals het hoort, want de Javanen hebben een mooie invloed meegenomen naar su
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Aniek 28 juli 2021 08:15
5/5
5 sterren!!
Paul 27 juli 2021 08:44
5/5
Een ZWAAR COMPLIMENT voor dit bedrijf! Butter Chicken Curry was zoooooooooooo mega mega lekkur!!!! 😋😎😋😎😋😎😋😎
Fu 27 juli 2021 08:06
5/5
Getest meerdere recepten en het klopte zo goed als. Lekker je eigen touch aan geven
10 sterren 26 juli 2021 07:04
5/5
Verre van slecht, sterker nog, heel goed. Echt gewoon een zeer mooi kookboek zonder poespas en werkende recepten, niet een zakkenvuller die het uitbrengt voor commercieel gewin.
Bassie 25 juli 2021 12:13
5/5
Jullie pastei is echt een smaaksensatie
Yves 25 juli 2021 10:59
5/5
Voor het eerst met jullie producten gekookt nadat ik jullie surprisebox cadeau had gekregen met het kookboek erin: wauw wauw wauw 😍
Tink 25 juli 2021 10:52
5/5
Een uitmuntend culinaire toevoeging aan de kookboeken in Nederland.
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Karima 22 juli 2021 09:59
5/5
10 sterren
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Ursula 21 juli 2021 12:39
5/5
5/5 sterren. Gewoon goed, gewoon lekker, gewoon met makkelijke recepten te maken. 💪🙋🙆
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Levi 20 juli 2021 09:21
5/5
5 STARS BABY
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...
Dyna 19 juli 2021 08:14
5/5
Een boek die een 10 verdiend. Tip voor de volgende keer: Meer van die gouden koordjes erin, jullie hebben er nu 1, waardoor ik 1 recept kan bewaren. Maar met dit verrukkelijke kookboek blijf je bladeren en wil je ook die bewaren, waardoor je gaat vouwen en het een lelijk boekje wordt. Minimaal 5 zou super zijn. Puur feedback voor deel 6 hoor, voor de rest niks negatiefs en zeker gewoon 5 sterren aangeklikt. ...
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣
Uiltje 16 juli 2021 08:57
5/5
Heerlijke recepten gegoten met heerlijke producten. Van onze familie zeker 5 sterren van de 5.
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)

1. Sereh Water:

  • STAP 1: Sereh 10 minuten in 500 ml water opkoken en daarna ½ uur laten intrekken; na het intrekken de sereh uit het water verwijderen.
  • Tip: Om tijd te besparen, kan dit èèn dag van tevoren worden gedaan, hierdoor trekt de sereh nog beter in. 

2. Dawet Trafasie:

  • STAP 2: Dawet Trafasie, melk en de 100 ml Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) aan het sereh water toevoegen en goed mengen. 

3. Kokosvlees:

  • STAP 3: Snijd het kokosvlees in kleine reepjes, voeg ze aan de Dawet Trafasie toe en mengen.  
Ingrediënten
- 2 stuks verse sereh (citroengras) - 500 ml Faja Lobi Dawet Trafasie (limonadesiroop met rozensmaak) - 1 liter halfvolle melk - blik (400ml) Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) - 1 blik ( 450 gram) kokosvlees