De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)

Home Recepten
De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)
Afbeelding van De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)
Afbeelding van De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Frites:

  • STAP 1: Bak of frituur de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Trafasie Vlees:

  • STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en eventueel maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
  • STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.
  • STAP 6: Schep een laag friet in een aluminium schaal, daarna een laag Trafasie Vlees erop en verdeel de kaas erover; zet het circa 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • STAP 7: Neem de schaal uit de oven en verdeel tomaat (in dunne plakken) en de ijsbergsla erover.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Roti Dippy Saus erover.; voor een pittiger smaak gebruik Faja Lobi Madam Jeanette Piccalilly (vers bereide gele sambal).

Variatietip: Varieer de frites met frites met schil.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Marinke 22 december 2020 09:50
5/5
Waarom kende ik jullie nog niet???? Quarantaine heeft van me een chek kokkie gemaakt mede dankzij jullie!
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Nikkie de 15 december 2020 10:18
5/5
Eiercake gisteren gemaakt, 100% goed gelukt. Nu de andere 2 maken!!
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Ahida 14 december 2020 09:46
5/5
Wanneer culturen bij elkaar komen! Een ode aan jullie kwaliteitskookboek, met een rijkdom aan recepten samengekomen uit verschillende culturen. 10 dikke sterren!
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm
Annie 27 november 2020 08:49
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?
Leontien 22 november 2020 18:41
5/5
Zeker een aanrader deze bijzondere producten. Zodra je de dop eraf trekt geurt het al hmm
Niena 19 november 2020 11:20
5/5
Jullie spiezen met tonight trafasie de allerbeste!
Ghoose 17 november 2020 10:34
5/5
Uitstekende recepten :)
Soraya S.. 10 november 2020 14:59
5/5
Kookboek besteld, volgende ochtend ontvangen, hiervoor 5 sterren. Kookboek doorgebladerd, ook hier 5 sterren voor. Overal paperclipjes tussen gezet met receptjes die ik snel ga maken hihi
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Nieta 5 november 2020 16:57
5/5
Ik sluit me aan bij de fans, een goed en mooi kookboek.
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Nilesh 3 november 2020 15:07
5/5
Meer curry's graag op basis van de masala trafasie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)

1. Frites:

  • STAP 1: Bak of frituur de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Trafasie Vlees:

  • STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en eventueel maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen. 
  • STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.
  • STAP 6: Schep een laag friet in een aluminium schaal, daarna een laag Trafasie Vlees erop en verdeel de kaas erover; zet het circa 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • STAP 7: Neem de schaal uit de oven en verdeel tomaat (in dunne plakken) en de ijsbergsla erover.
Ingrediënten
- 1. Frites: - 700 gr Aviko Frites (diepvries) - 2. Trafasie Vlees: - 600 gr kipfilet of kippendijenfilet - zonnebloemolie - 1 ui (grote) - 4 teentjes knoflook - halve rode peper - eventueel 1 blik (200 gr) maïs - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1½  el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 1 tl zwarte peper (gemalen) - ½ kopje (75 ml) water - 1 tl bruine suiker - 3. Groenten: - 100 gr geraspte Goudse belegen kaas 48+ - 2 tomaten - 250 gr ijsbergsla melange - Faja Lobi Roti Dippy Saus - Faja Lobi Madam Jeanette Piccalilly (vers bereide gele sambal)