De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)

Home Recepten
De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)

Bereidingswijze

1. Frites:

  • STAP 1: Bak of frituur de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Trafasie Vlees:

  • STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en eventueel maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
  • STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.
  • STAP 6: Schep een laag friet in een aluminium schaal, daarna een laag Trafasie Vlees erop en verdeel de kaas erover; zet het circa 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • STAP 7: Neem de schaal uit de oven en verdeel tomaat (in dunne plakken) en de ijsbergsla erover.
  • STAP 8: Maak Roti Dippy Saus door Faja Lobi Madam Jeanette Sambal, mayonaise en honing met elkaar mengen

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Roti Dippy Saus over De Gouden Kapsalon.

Variatietip: Varieer de frites met frites met schil.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rira 22 mei 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ Heerlijk kruidig en perfect van formaat! Ik was aangenaam verrast door de smaak. De Roti Choti Bites zijn lekker kruidig, maar niet te pittig, en ideaal als snack of bijger echt. Mijn gasten vonden het ook geweldig! ...
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)

1. Frites:

  • STAP 1: Bak of frituur de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Trafasie Vlees:

  • STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en eventueel maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen. 
  • STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.
  • STAP 6: Schep een laag friet in een aluminium schaal, daarna een laag Trafasie Vlees erop en verdeel de kaas erover; zet het circa 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • STAP 7: Neem de schaal uit de oven en verdeel tomaat (in dunne plakken) en de ijsbergsla erover.
  • STAP 8: Maak Roti Dippy Saus door Faja Lobi Madam Jeanette Sambal, mayonaise en honing met elkaar mengen
Ingrediënten
- 1. Frites: - 700 gr Aviko Frites (diepvries) - 2. Trafasie Vlees: - 600 gr kipfilet of kippendijenfilet - zonnebloemolie - 1 ui (grote) - 4 teentjes knoflook - halve rode peper - eventueel 1 blik (200 gr) maïs - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1½  el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 1 tl zwarte peper (gemalen) - ½ kopje (75 ml) water - 1 tl bruine suiker - 3. Groenten: - 100 gr geraspte Goudse belegen kaas 48+ - 2 tomaten - 250 gr ijsbergsla melange - 4. Roti Dippy Saus: - 2 el Faja Lobi Madam Jeanette Sambal  - 2 el mayonaise - 2 el honing

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie