De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)

Home Recepten
De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)
Afbeelding van De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)
Afbeelding van De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Frites:

  • STAP 1: Bak of frituur de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Trafasie Vlees:

  • STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en eventueel maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
  • STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.
  • STAP 6: Schep een laag friet in een aluminium schaal, daarna een laag Trafasie Vlees erop en verdeel de kaas erover; zet het circa 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • STAP 7: Neem de schaal uit de oven en verdeel tomaat (in dunne plakken) en de ijsbergsla erover.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Roti Dippy Saus erover.; voor een pittiger smaak gebruik Faja Lobi Madam Jeanette Piccalilly (vers bereide gele sambal).

Variatietip: Varieer de frites met frites met schil.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.
Oscar 15 september 2020 14:59
5/5
De producten komen altijd netjes aan als ik bij jullie bestel. Super handig!
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Lizzy 10 september 2020 14:27
5/5
Goede onvangst en op tijd. Top kookboek!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Yves 7 september 2020 21:46
5/5
Zekers goed beoordeeld heerlijk en echt kookboek voor de Surinaamse keuken

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
De Gouden Kapsalon (highfrites snackbar klassieker)

1. Frites:

  • STAP 1: Bak of frituur de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Trafasie Vlees:

  • STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en eventueel maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen. 
  • STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.
  • STAP 6: Schep een laag friet in een aluminium schaal, daarna een laag Trafasie Vlees erop en verdeel de kaas erover; zet het circa 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • STAP 7: Neem de schaal uit de oven en verdeel tomaat (in dunne plakken) en de ijsbergsla erover.
Ingrediënten
- 1. Frites: - 700 gr Aviko Frites (diepvries) - 2. Trafasie Vlees: - 600 gr kipfilet of kippendijenfilet - zonnebloemolie - 1 ui (grote) - 4 teentjes knoflook - halve rode peper - eventueel 1 blik (200 gr) maïs - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1½  el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 1 tl zwarte peper (gemalen) - ½ kopje (75 ml) water - 1 tl bruine suiker - 3. Groenten: - 100 gr geraspte Goudse belegen kaas 48+ - 2 tomaten - 250 gr ijsbergsla melange - Faja Lobi Roti Dippy Saus - Faja Lobi Madam Jeanette Piccalilly (vers bereide gele sambal)