De lekkerste Caribische kip

Home Recepten
De lekkerste Caribische kip
Afbeelding van De lekkerste  Caribische kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Kook de kousenband (in stukjes gesneden) en de zoete aardappel (in blokjes gesneden) samen 4 minuten in ruim water en giet het daarna af.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, uien hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kippenbouten hieraan toevoegen en in enkele minuten gaarbakken.
  • STAP 5: Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, komijn, pruimen, Madam Jeanette peper en laurierbladeren toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 6: Hetwater toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: Het geheel, onder af en toe omscheppen, 25-30 minuten zachtjes stoven.
  • STAP 8: De laatste 7 minuten de kousenband en de zoete aardappel toevoegen en meestoven. Verwijder hierna de laurierbladeren.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Stoof Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, funchi, brood, gebakken cassave, aardappelen.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met 500 gram geitenvlees, mager rundvlees of 4 ribkarbonade.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Emma 1 maart 2021 10:15
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Dinkie 24 februari 2021 10:07
5/5
Echt zeker weten een fijn boek de recensies spreken (kook)boekdelen hahaha
Resley & Danique 22 februari 2021 08:39
5/5
Ook al op Instagram gemeld, hier nogmaals: bedankt voor de lekkere recepten die me laten koken zoals onze moeders en oma's en opa's.
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Linie 14 februari 2021 15:19
5/5
Sandhia's Recepten is een waar kunstenaarsboek. Veel nieuwe dingen geleerd, veel nieuwe variaties geleerd, dit is gewoonweg een allround boek voor de Surinaamse keuken met veel invloede n, precies zoals ik Suriname kan herinneren van vroeger en mijn grootmoeder, oma en moeder dingen bereidde, hulde dat ik dit zelf weer kan ervaren zonder dat alle drie nog er zijn. ...
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Levi 9 februari 2021 09:50
5/5
De producten en recepten zijn fijn! Kookboek vult echt aan als je al jaren jullie producten gebruikt helemaal.
Dan 8 februari 2021 08:19
5/5
eerste gemaakte recept wwas verrukkelijk, de nasi met bouten.
Sink 5 februari 2021 09:26
5/5
Alles top, pagina was er wel los in maar de recepten zijn goed.
Vanity 4 februari 2021 09:21
5/5
5 sterren voor de uitstraling en werkende recepten
Jolanda van der Linden 3 februari 2021 16:07
5/5
Omg dit is t walhalla voor mij, de kookboeken zijn geweldig en alles online te koop. Mijn gezin vind t heerlijk en afwisselend. Top
gebr j 31 januari 2021 11:57
5/5
Als echte boeren Hollanders jullie kookboek met de familie geproefd 1 week lang wij zijn om. Lekker mengen met onze echte Hollandse recepten doet het goed !
Richard 27 januari 2021 18:02
5/5
5 sterren voor de goede en snelle ontvangst, verpakking en goede recepten
Omy 27 januari 2021 09:15
5/5
Zoals ook al gemeld op jullie Facebook: uitmuntende recepten en veel vernieuwing al jaren, in deze grimmige tijden maken we er nog meer gebruik van als normaal.
Super 25 januari 2021 08:32
5/5
waneer komt deel 6 mensen? delen 2 t/m 5 in de collectie
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
De lekkerste Caribische kip
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
  • STAP 2: Kook de kousenband (in stukjes gesneden) en de zoete aardappel (in blokjes gesneden) samen 4 minuten in ruim water en giet het daarna af. 
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, uien hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kippenbouten hieraan toevoegen en in enkele minuten gaarbakken.
  • STAP 5: Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, komijn, pruimen, Madam Jeanette peper en laurierbladeren toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 6: Het water toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: Het geheel, onder af en toe omscheppen, 25-30 minuten zachtjes stoven.
  • STAP 8: De laatste 7 minuten de kousenband en de zoete aardappel toevoegen en meestoven. Verwijder hierna de laurierbladeren.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 150 gram kousenband - 1 zoete aardappel (circa 350 gram - zonnebloemolie - 2 uien - 3 kippenbouten (gehalveerd) - 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree - 1 volle eetlepel komijnpoeder - 8 gedroogde pruimen (zonder pit) - plakje Madam Jeanette peper - 2 laurierbladeren  - 250 ml water