De lekkerste Caribische kip

Home Recepten
De lekkerste Caribische kip
Afbeelding van De lekkerste  Caribische kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Kook de kousenband (in stukjes gesneden) en de zoete aardappel (in blokjes gesneden) samen 4 minuten in ruim water en giet het daarna af.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, uien hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kippenbouten hieraan toevoegen en in enkele minuten gaarbakken.
  • STAP 5: Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, komijn, pruimen, Madam Jeanette peper en laurierbladeren toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 6: Hetwater toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: Het geheel, onder af en toe omscheppen, 25-30 minuten zachtjes stoven.
  • STAP 8: De laatste 7 minuten de kousenband en de zoete aardappel toevoegen en meestoven. Verwijder hierna de laurierbladeren.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Stoof Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, funchi, brood, gebakken cassave, aardappelen.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met 500 gram geitenvlees, mager rundvlees of 4 ribkarbonade.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Yaro Kobe 21 september 2021 11:23
5/5
Afrikaanse roots zie ik zo terug in ook de surinam keuken...!! Geweldige prducten
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten
D 20 september 2021 08:16
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Erald 19 september 2021 14:03
5/5
Deze vispasteitjes zijn de best in town mensen, aanrader! Wanneer kant-en-klaar te koop? 😎
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Monique 15 september 2021 07:59
5/5
Met Faja Lobi weet je iedere dag wat je gaat eten: Je scrollt door de recepten van een menu😘😀, en je hebt altijd wel iets. Ook de wat eten we vandaag is erg, genoeg inspiratie voor ons hier thuis, ...
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Allesandra 9 september 2021 09:21
5/5
De allerbeste bami en spaghetti blijf ik maken met de touch van jullie producten!
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Liesje 5 september 2021 09:54
5/5
Dankzij jullie producten ontdekt dat je niet altijd maar alles met vlees moet eten. Jullie smaakmakers geven die volle smaak, die je wel echt mist in je eten als je een keer wat zonder vlees wilt. Heerlijk de pinda sambel, de trassie, jullie nasi mix die je zelfs voor snacks kan gebruiken. Leuk om te zien hoe veelzijdig jullie producten zijn! 😋 ...
Idyl 3 september 2021 11:20
5/5
Of je nou roti masala, nasi trafasie of de trassie traf gebruikt. Alles smaakt toppie, alles smaakt naar vroeger, alles smaakt naar meer ❤️
Gin 2 september 2021 08:19
5/5
De Surinaamse vispastei is denk ik het alles lekkerste recept van jullie wat komt door die geweldige Trassie Trafasie van jullie! Ik ben groot fan van jullie merk, recepten, producten en bli jf vooral zo doorgaan, lobi ❤️! ...
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Dylan 31 augustus 2021 19:16
5/5
Meeerrr curry recepten graag de roti curry bij Albert Heijn gekocht en was geweldig!
Nino 30 augustus 2021 08:46
5/5
Kookboek is fijn en de bijbehorende box met producten erg handig leuke deal
Nilicia 30 augustus 2021 08:03
5/5
Dit weekend 3 x gekookt met faja lobi en overal de trassie en gekruide ketjap erbij gedaan, wat een smaakmakers 🥂
Koki 29 augustus 2021 09:38
5/5
Verrast naar adviezen van mijn kook vrienden, en ik geef ze gelijk. Gewoon een functioneel en goed kookboek, Surprisebox ook erg handig erbij met de receptkaart.
Harry 27 augustus 2021 14:02
5/5
Cakes zijn gelukt alle drie. Wel de recepten van de website gebruikt. Leuk hoe je uren kan bladeren in recepten, en denkt die ga ik maken en dan bij het volgende recept kom en denkt ja die g a ik maken maar eind van de rit geen keuze kan maken. Heb 'mijn kookboek' op jullie website denk ik wel volstaan met 200 nog te maken recepten ❤️😍 ...
Sillie 27 augustus 2021 10:23
5/5
Kort maar krachtige review: Jullie nasi recepten zijn de allerbeste! 😍😘
Joan 26 augustus 2021 09:21
5/5
Of je nou authentieke nasi bami of roti wilt eten, of je wilt een uitstapje maken naar een masala pizza of een mexiacaans gerecht met een Surinaamse twist, jullie weten me telkens weer te ve rassen ook met de producten! Erg blij mee!!! 😍❤️😋 ...
Nalini 24 augustus 2021 09:11
5/5
De kiprollade was super. Kunnen jullie eens een masala rollade maken? Erg benieuwd hoe dat uitpakt, lekker sappig hmm denk een creatie 😋
Lindsay 23 augustus 2021 08:23
5/5
Het heerlijkste kookboek tot nu toe gehad. Heb er zeker 100+ op de plank liggen, maar als het gaat om creatie, inspiratie en duidelijkheid winnen jullie.
Wi, 22 augustus 2021 11:46
5/5
De beste sate en pinda sambel is van faja Lobi. We zaten laatst in een Hollands restaurant met allerlei verschillende gerechten, verrek die sate proefde zo bekend en lekker. wij vragen welke saus er is gebruikt aan de chef, zegt die gek faja lobi hahaha nou ons kon je rapen hoe toevallig! 😂😂😂❤️ ...
Sila 18 augustus 2021 08:51
5/5
Jullie ketjap en javaanse marinade en trassie de perfecte smaakmaker voor ieder gerecht. Kwam het als tips in jullie kookvideo's tegen, en tip dit graag aan mede fans: geeft een touch waar j e u tegen zegt. 🤐😏 ...
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Lic 16 augustus 2021 12:08
5/5
De beste Surinaamse pastei in town dit recept!! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Nina 16 augustus 2021 07:59
5/5
Beste kookboek die we ooit hebben gebruikt. Tegenwoordig zitten kookboeken vol met onzinnige verhalen, waardoor het 'lijkt' alsof je een enorm dik kookboek koopt maar in verhoudin g 70% tekst is! Dit kookboek is zoals die hoort te zijn: Divers, goede inhoudsopgave, zeer duidelijke recepten, een functioneel design met een gelikte kaft en recepten die ECHT ECHT werken mensen. En ook een dikke 10 voor de diversiteit, dit boekt zet je toe met nieuwe ideeën te komen, en geeft duidelijk met recepten weer welke combinaties je hierin kan maken. ...
Finlet 15 augustus 2021 09:20
5/5
De geweldige rijkelijke nasi trafasie maakt mijn feestelijke maaltijden altijd compleet 🌝🔥
Nilesh 12 augustus 2021 18:40
5/5
Faja Lobi Loempia Faja Lobi Italiaans Faja Lobi Chinees het gaat alle kanten op jullie recepten zijn voortreffelijk. Ieder gerecht met de typische faja lobi touch geeft zoveel meerwaarde aan je eten ❤️ ...
Alexandro 11 augustus 2021 10:13
5/5
Grappig hoe ik gek ben van Italiaans eten, en bij jullie terecht ben gekomen. Heerlijk om jullie recepten en producten te combineren met Italiaanse pasta's, een genot voor de mond en een aan rader voor mede fans om zeker eens te proberen. Bijv. de NAsi Trafasie met Tagliatelle!👀👏 ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
De lekkerste Caribische kip
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
  • STAP 2: Kook de kousenband (in stukjes gesneden) en de zoete aardappel (in blokjes gesneden) samen 4 minuten in ruim water en giet het daarna af. 
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, uien hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kippenbouten hieraan toevoegen en in enkele minuten gaarbakken.
  • STAP 5: Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, komijn, pruimen, Madam Jeanette peper en laurierbladeren toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 6: Het water toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: Het geheel, onder af en toe omscheppen, 25-30 minuten zachtjes stoven.
  • STAP 8: De laatste 7 minuten de kousenband en de zoete aardappel toevoegen en meestoven. Verwijder hierna de laurierbladeren.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 150 gram kousenband - 1 zoete aardappel (circa 350 gram - zonnebloemolie - 2 uien - 3 kippenbouten (gehalveerd) - 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree - 1 volle eetlepel komijnpoeder - 8 gedroogde pruimen (zonder pit) - plakje Madam Jeanette peper - 2 laurierbladeren  - 250 ml water 
Ga naar mijn laatste sessie