De lekkerste Caribische kip

Home Recepten
De lekkerste Caribische kip
Afbeelding van De lekkerste  Caribische kip
Afbeelding van De lekkerste  Caribische kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Kook de kousenband (in stukjes gesneden) en de zoete aardappel (in blokjes gesneden) samen 4 minuten in ruim water en giet het daarna af.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, uien hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kippenbouten hieraan toevoegen en in enkele minuten gaarbakken.
  • STAP 5: Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, komijn, pruimen, Madam Jeanette peper en laurierbladeren toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 6: Hetwater toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: Het geheel, onder af en toe omscheppen, 25-30 minuten zachtjes stoven.
  • STAP 8: De laatste 7 minuten de kousenband en de zoete aardappel toevoegen en meestoven. Verwijder hierna de laurierbladeren.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Stoof Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, funchi, brood, gebakken cassave, aardappelen.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met 500 gram geitenvlees, mager rundvlees of 4 ribkarbonade.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Vin 6 oktober 2020 09:53
5/5
recepten via de mail versturen was leuk maar zo'n kookboek is wel heul erg handig!
Linne 28 september 2020 10:01
5/5
Super recept voor de oven. Vegetarische recepten ook echt super
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
De lekkerste Caribische kip
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
  • STAP 2: Kook de kousenband (in stukjes gesneden) en de zoete aardappel (in blokjes gesneden) samen 4 minuten in ruim water en giet het daarna af. 
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, uien hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kippenbouten hieraan toevoegen en in enkele minuten gaarbakken.
  • STAP 5: Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, komijn, pruimen, Madam Jeanette peper en laurierbladeren toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 6: Het water toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: Het geheel, onder af en toe omscheppen, 25-30 minuten zachtjes stoven.
  • STAP 8: De laatste 7 minuten de kousenband en de zoete aardappel toevoegen en meestoven. Verwijder hierna de laurierbladeren.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 150 gram kousenband - 1 zoete aardappel (circa 350 gram - zonnebloemolie - 2 uien - 3 kippenbouten (gehalveerd) - 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree - 1 volle eetlepel komijnpoeder - 8 gedroogde pruimen (zonder pit) - plakje Madam Jeanette peper - 2 laurierbladeren  - 250 ml water